Святкове застілля – невід’ємна частина новорічних урочистостей. За традицією більшість людей слухають бій курантів, перебуваючи за накритим столом. Але якщо ще кілька років тому список традиційних святкових страв був досить скромний, то в даний час новорічне меню стає все більш різноманітним. На зміну салатів та гарячого приходять всілякі закуски, а саме застілля часто приймає форму фуршету. Якщо і на Новий рік 2020 планується подавати святкові страви по-особливому, слід включити в меню якомога більше оригінальних закусок.
Крабовий салат на чіпсах
Інгредієнти:
- ? Пачки крабових паличок;
- 2 великих помідора;
- 1 варене яйце;
- 2 гілочки кропу;
- ? Плавленого сирка;
- сіль;
- 1 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. йогурту без добавок;
- чіпси зі смаком краба.
Приготування:
Рулет з червоною рибою і салатними листям
Інгредієнти:
- 1 великий аркуш тонкого (вірменського) лаваша;
- 250-300 г філе червоної риби слабкою солі або холодного копчення (форель, сьомга, кета);
- 1 качан листового салату;
- 5 гілочок кропу;
- 2 гілочки чебрецю;
- 350 г сирного сиру.
Приготування:
Фаршировані яйця зі шпротами
Знадобляться:
- 5 варених яєць;
- 1 дрібна цибулина;
- 1 ст. л. майонезу;
- 5 невеликих шпротів;
- кріп і червона ікра для прикраси.
Приготування:
Огіркові кільця з сирною намазкой
Склад:
- 1 длинноплодный огірок;
- 100 г твердого сиру;
- 2 ст. л. майонезу;
- 3 часникового зубчики;
- 100 г помідорів чері.
Приготування:
якийсь салат на чіпсах (не зрозумію то з крабами, чи з помідорами. Ну, будь салат напишіть, головне, щоб схожий був. І викладати його на чіпси потрібно безпосередньо перед подачею, інакше вони розтопляться.
Закуски на тарталетках
Подача новорічних закусок у тарталетках – дуже зручне рішення при організації фуршету. Такі закуски красиво виглядають на столі, їх зручно їсти, а їх приготування не займає багато часу. Тарталетки можна приготувати самостійно, приготувавши їх з класичного пісочного тіста без цукру. Однак використання покупних виробів дозволить підібрати тарталетки самих різноманітних і оригінальних форм.
Наповнення такої їстівної «посуду» може бути будь-яким: від класичного салату «Олів’є» до невеликих скибочок червоної риби, викладеної на шматочок вершкового масла або сирного сиру з зеленню.
Новорічні ялинки з лаваша
З приготуванням цієї гарної закуски на новий рік впораються навіть діти. Достатньо взяти лаваш, коржик, піту або будь-яке інше борошняний виріб з несолодкого пишного тесту. Корж слід розрізати на сектори (як піцу). Увіткнути в кожен сектор хлібну паличку, що імітує стовбур дерева. Кожен шматочок намазати сирним сиром, попередньо змішаним зі шпинатом. Якщо сирний сир білий, то зверху «ялинки» можна посипати великою кількістю кропу для імітації зелених голок. Прикрасити отримані «ялинки» можна за допомогою яскравих шматочків овочів (різнобарвного перцю, черрі).
Бутерброди з ікрою
Простий смачний рецепт припаде до душі шанувальникам червоної ікри.
Для приготування бутербродів потрібно:
- ? Батона;
- 100 г вершкового масла;
- 1 банка червоної ікри;
- 1 пучок кропу.
Приготування:
Діпи
У пошуку нових рецептів не варто обходити увагою різні діпи – густі суміші, в які можна вмочати шматочки овочів чи хліба.
Курячий діп
Склад:
- 1 куряча грудка;
- 3 варених яйця;
- 100 г кисломолочного сиру;
- сік ? лимона;
- ? Ч. л. сухого часнику;
- 1-2 ст. л. йогурту без добавок.
Приготування:
Креветки в дипе з червоної риби
Склад:
- 100 г червоної риби холодного або гарячого копчення;
- 1 ст. л. йогурту без добавок;
- 3-4 ст. л. кисломолочного сиру;
- сік ? лимона;
- 10 великих креветок;
- 5 помідорок черрі;
- зелень для прикраси.
Всі інгредієнти пюрировать блендером. Розкласти масу по порційним стаканчики, в кожен стаканчик помістити креветку, половинку черрі і зелень. Подавати охолодженими.
Пінгвіни
Необхідні продукти:
- 10 перепелиних яєць;
- 20 великих чорних маслин без кісточки;
- 1 невелика відварна морква;
- ? Червоного солодкого болгарського перцю;
- 50 г сирного сиру.
Як готувати:
Страви, приготовані за простим смачними рецептами, можуть бути оригінальними та такими, що запам’ятовуються. Нагадати про літній відпочинок і внести несподівані нотки під смакові відчуття новорічної ночі допоможе закуска з в’ялених помідорів.
В’ялені помідори з сиром і горіхами
Основа смаку даної закуски – в’ялені томати, за час зберігання увібрали аромат оливкової олії і трав середземномор’я. «Рівна» смак моцарели і делікатна пряність мигдалю вигідно підкреслять всі нюанси даної страви.
Інгредієнти:
- 10 половинок в’ялених помідорів;
- 75 г сиру моцарелла;
- 30 мл оливкової олії холодного віджиму;
- мигдаль;
- 1-2 гілочки базиліка;
- сіль, перець.
Хід роботи:
Різнокольорові кульки
Для виготовлення цієї оригінальної закуски знадобляться наступні інгредієнти:
- 250 г м’якого сиру;
- 100 кисломолочного сиру;
- 1-2 ст. л. жирної сметани;
- 50 г вершкового масла;
- 2-3 часникового зубчики;
- сіль, перець;
- мускатний горіх.
Для декору:
- подрібнений цибулю;
- 2-3 ст. л. суміші білого і чорного кунжуту (або подрібнених волоських горіхів);
- 2-3 ст. л. меленого барбарису (або паприки).
Приготування:
Яйця, фаршировані тунцем та ікрою
Знадобиться:
- 10 варених яєць;
- 1 банку консервованого тунця;
- 1 ст. л. майонезу;
- зелень кропу (за бажанням);
- червона ікра для прикраси.
Хід роботи:
Ще один рецепт фаршированих яєць з помідорами і беконом дивіться за цим посиланням.
Хрусткі сирні кульки
Склад:
- 150 г твердого сиру (Сулугуні, Російський);
- 1 велике яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 часникового зубчики (за бажанням);
- тертий мускатний горіх;
- панірувальні сухарі;
- рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Часникові булочки
Інгредієнти:
- 2 ст. борошна;
- 150 г сиру;
- 1-2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. молока;
- 1 велике яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії або розтопленого вершкового масла;
- 10 г розпушувача;
- 2 подрібнених зубчики часнику;
- сіль.
Приготування:
Бутерброди і канапе
Для того, щоб зробити різноманітні міні-бутерброди і канапе, не потрібно докладного опису етапів приготування цих закусок. Досить підібрати рецепти з фото і зробити бутерброди точно так само. Для виготовлення міні-закуски не обов’язково використовувати хліб – його з успіхом замінять крекери, хрусткі хлібці або навіть кружечки овочів.