Новорічний стіл завжди сповнений ласощів, одним з яких може бути ялинка з фруктів.
Любителі кулінарного мистецтва оцінять нову тенденцію, а гості на святі будуть приємно здивовані. Рецептів приготування такої ялинки безліч, головне — включити фантазію і запастися різними інгредієнтами.
Зміст
- 1 Види фруктових ялинок
- 2 Варіанти розкладки фруктів
- 3 Правила створення їстівної ялинки
- 4 Майстер-класи зі створення ялинки з фруктів
Види фруктових ялинок
Цитрусова. Це прикраса повністю складається з апельсинів і мандаринів. Чим не справжнє новорічне ласощі? Фрукти можна надати будь-яку форму і насадити шматочки на шпажку або зубочистки у вигляді деревця.
Ф’южн. Цей варіант складається з основи (морква або інший твердий фрукт/овоч) і суміші різних ягід, фруктів. Можна насаджувати елементи страви по спіралі або смугами, щоб вийшло красиве видовище.
Ягідна. Можна зробити новорічний десерт з ягід полуниці, додавши до нього мармелад або шматочки шоколаду.Верхівку «деревця» прикрашаємо зірочкою.
Фрукти+іграшки. Це самий новорічний варіант декору столу і десерту 2 в 1. Той же принцип: основа і компоненти страви. Тут можна зробити ялинку із суміші фруктів і овочів, розбавивши композицію іграшками в новорічному стилі.
Варіанти розкладки фруктів
Ялинку з овочів і фруктів можна викладати різними способами.
Насаживание на піку. Взяти за основу половину твердого яблука і покласти на тарілку, зверху вставити в нього морква (з допомогою шпажки). Овоч усеять шпажками як гілками. На них і будуть «сидіти» шматочки овочів і фруктів.
Декоративне відерце. Можна зробити фруктову композицію у відрі. Для цього знадобиться цей атрибут, який можна прикрасити сніжинками та зірочками. Усередині ємності спорудити піраміду з груш, яблук, мандаринів, апельсинів, ківі і винограду. Схема розташування — яка завгодно. Головне, щоб не були розчавлені найбільш м’які і соковиті інгредієнти. Верх «деревця» можна декорувати зірочкою з карамболи, ананаса або дині.
Пірамідка. Ця техніка така, що укладання овочів і фруктів відбувається один на одного, як у дитячому конструкторі. Великі кільця ананаса можна комбінувати з ківі, апельсин і бананом. Верх прикрашається зірочкою і посипається цукровою пудрою або корицею.
Блюдо. Найпростішим способом сервірування фруктової ялинки стане її укладання на блюді. Можна «намалювати» деревце їстівними елементами. Політ фантазії не обмежений, головне, щоб була видна форма новорічної красуні.
Плетена корзинка. Сьогодні можна купити декоративну кошик, яка дозволяє «викласти» композицію з фруктів всередині. Це можуть бути також сухофрукти, горіхи і так далі.
Правила створення їстівної ялинки
Головний секрет криється в надійною і стійкою основі у вигляді конуса.
Якщо основа буде важким, то воно з легкістю витримає навантаження з компонентів. Щоб підійти серйозно до створення ідеального частування, варто озброїтися спеціальним пристосуванням для виготовлення топиария. Це може бути пінопласт або пінополістирол.
Другий момент: фрукти та овочі повинні бути міцними, свіжими і красивими. Це важливо для того, щоб зробити привабливу ялинку.
Після створення основи все стає простіше: наколюємо елементи частування на шпажки в чіткому або хаотичному порядку. Красиво, коли прикраса нагадує наряд на справжній новорічній ялинці: кулі і намиста, гірлянди і так далі.
Майстер-класи зі створення ялинки з фруктів
Варіант №1:
Щоб зробити ялинку із фруктів своїми руками красиво і пропорційно, потрібно, щоб зубочистки були втоплені більше з кожним новим рядком. Тобто кожний наступний ярус буде меншим по діаметру і по виступу. Це дасть пропорційність ялинці.
Варіант №2:
Це лише деякі варіанти новорічної подачі фруктів і овочів на святковий стіл. Вибирати варто ті компоненти, які любите ви або ваші гості.
Ялинка з фруктів не залишиться без уваги. Настрій за столом буде справді святковий, а подача улюбленого частування більш оригінальною.