Їстівна новорічна ялинка

Ялинка з мастики, майстер-клас по виконанню якої сьогодні будемо розглядати, стане відмінним прикрасою новорічного столу. До того ж цю саморобку на відміну від інших після святкування можна буде спробувати на смак всією родиною.

Якщо до сьогоднішнього дня не було відомо про мастиці, крім самої назви, то буде корисно ознайомитися з тим, що вона з себе представляє, як її виробляють і фарбують. Ну і, звичайно ж, розглянемо майстер-клас по виготовленню з мастики різних новорічних ялинок.

Зміст

  • 1 Рецепт ласощів
  • 2 Ліплення новорічної красуні

Рецепт ласощів

Приготувати з мастики новорічну ялинку можна різними способами, широке поле для творчості обмежується лише рамками фантазії самого кулінара. Однак жоден подібний рецепт не може обійтися без головної складової — мастики, або, як ще її називають, фонтану.

Мастика являє собою цукрову пасту, призначену для декорування кондитерських виробів, створення різних їстівних фігурок і прикрас. Вона здатна з будь-якого продукту зробити справжній кулінарний шедевр.

Їстівна новорічна ялинкаНа сьогоднішній день для приготування мастики можна використовувати різні інгредієнти. В основному беруть наступні продукти:

  • сік лимона;
  • цукрова пудра;
  • желатин;
  • шоколад;
  • зефір та інші.

Готову суміш вимішують на столі, який повинен бути присипаний крохмалем або цукровою пудрою, щоб маса не прилипла. Для створення різнобарвною мастики також використовують різні продукти, причому краще для даних цілей брати натуральні барвники, ніж спеціальні фабричні добавки.

Для того щоб створити ялинку з мастики, слід попередньо підготувати головний інгредієнт. Розглянемо кілька рецептів.

Їстівна новорічна ялинкаСпочатку спробуємо зробити мастику на основі рослинної олії. Необхідні інгредієнти:

  • цукрова пудра — 0,5 кг;
  • білок — 1 шт.;
  • желатин — 1 ст. л.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • глюкоза — 1 ст. л.;
  • вода — 30 мл;
  • сік шпинату.

В ємність слід спочатку налити воду, після додати желатин і почекати, поки він набубнявіє. Потім потрібно суміш розчинити на водяній бані і остудити. Тепер в ємність можна додати глюкозу, масло, пудру, сік шпинату (на розсуд до отримання потрібного відтінку) і білок.

Всю масу ретельно перемішуємо до однорідності, і потрібно зробити з неї кулю. Необхідно майже готову мастику помістити в пакет і залишити на 2-3 години, а після закінчення часу слід знову добре вимісити масу.

Інший майстер-клас з виготовлення мастики потребує меншу кількість продуктів:

  • желатин — 2 ч. л.;
  • вода — 50 мл;
  • цукрова пудра — 0,5 кг;
  • сік шпинату.

У ємність спочатку висипається желатин, який після потрібно залити водою і розмішати. На водяній бані суміш розчиняється і залишається охолоджуватися. В окремому посуді необхідно просіяти пудру, потім до неї додати масу желатину і сік шпинату, все добре змішати.

У результаті повинна вийти однорідна маса зеленого кольору для ялинки. Для усунення зайвої жирності слід додавати пудру.

Ліплення новорічної красуні

Після того, як розібралися з приготуванням мастики, необхідно приступити до створення ялинки з неї. В даному випадку також можна використовувати різні способи. Отже, розглянемо перший майстер-клас по виготовленню легкої, але красивої ялинки з мастики.

Їстівна новорічна ялинка

Фото 1. Ялинка з мастики допомогою надрізів ножицями

Для цього потрібно підготувати наступне:

  • мастика — 300 г;
  • пісочне печиво — 150 г;
  • вершки — 100 г;
  • варена згущене молоко — 100 г;
  • білий шоколад.

У першу чергу слід зробити основу. В принципі з цього кроку буде починатися будь-майстер-клас по виготовленню їстівної ялинки. Необхідно у блендері збити спочатку печиво, після змішати його зі згущеним молоком. Потім додаються збиті вершки і доводиться маса до однорідності. З неї слід виготовити конусоподібну форму.

Тепер окремо потрібно розкачати мастику, в яку слід обернути раніше сформований конус. Після обрізають зайві краю і вирівнюється поверхня. Основа ялинки готова, можна приступити до створення на ній гілочок.

Їстівна новорічна ялинка

Фото 2 — 4. Виготовлення ялинки з мастики.

Беремо ножиці і, тримаючи їх паралельно заготовки слід робити, починаючи з верхівки, надрізи. Повинні виходити акуратні гілочки ялинки, як показано на фото 1. Коли всі гілки будуть готові, ялинку необхідно відставити, щоб вона висохла. Залишилося прикрасити новорічну красуню, щоб отримати в результаті таке творіння, як на фото 2. Причому в якості декору можна також використовувати саморобні з мастики іграшки і дощик.

Після засвоєння основ роботи з мастикою можна розглянути, як зліпити більш складний варіант ялинки. Для цього будуть потрібні всі ті ж інгредієнти, відмінність лише в процесі ліплення гілочок. В даному випадку, щоб зробити останні, замість ножиць потрібно скористатися спеціальною кондитерської формочкою у вигляді маленької квіточки.

Мастику розкочуємо тонко і видавлюємо формочкою багато дрібних квіток. Після цього їх слід скласти і зафіксувати на основі ялинки, як показано на фото 3-4. Причому робити цю ялинку потрібно починаючи з низу. Коли вся основа буде в гілочках, прикрасьте ялинку на свій розсуд. В результаті вийде така краса.

Таким чином, використовуючи будь-який описаний вище майстер-клас, можна створити красиву їстівну ялинку, яка прикрасить святковий стіл, а після порадує живіт.

До того ж можна внести в наведені способи щось своє, тим самим отримати оригінальний кулінарний шедевр.

Новий рік 2023