Як прикрасити торт на Новий рік 2019: ідеї та корисні поради

Новорічний стіл завжди вражає своєю пишністю і безліччю красивих і святкових страв. Не є винятком і святковий торт десерт, який з нетерпінням чекають усі гості за столом. Скуштувати шматочок гарного новорічного торта погодяться навіть ті, хто байдужий до солодощів. Урочисте застілля в Рік Жовтого Земляного Свині традиційно завершується десертом, тому господині намагаються прикрасити торт на Новий рік 2019 з особливою педантичністю.

Так як Новий рік — незвичайне свято, декорування всіх страв відрізняється від традиційних. Оформлення десерту має бути не лише оригінальним, але і відповідати тематиці свята. Прикрашаючи новорічний торт, слід враховувати навіть незначні нюанси, завдяки яким святковий десерт стане справжнім кулінарним шедевром.

Інструменти та прикраси для новорічних тортів

Прикраси для кондитерського виробу можна купити вже готовими або зробити їх в домашніх умовах своїми руками. Вони можуть бути як їстівні, так і декоративними: мастика, збиті вершки, глазур кондитерська посипання, фігурки, стрічки і інші. Якщо з декоративними елементами прикраси немає жодних проблем — їх просто потрібно встановити на поверхні торта, до їстівним варто підійти серйозно. Крем і глазур повинні тримати форму і не розтікатися при кімнатній температурі, барвники повинні бути тільки харчовими, а використання мастики вимагає додаткової підготовки поверхні.

Цукрова мастика

Мастика — дуже пластичний матеріал, тому часто використовується для покриття торів та виготовлення солодких фігурок. Працювати з мастикою нескладно: її можна розкачати в тонкий пласт і вирізати силуети трафаретом, покрити нею всю поверхню торта або зліпити руками прості фігурки: сніговика, порося, ялинку.

Ягоди і фрукти

Свіжі, консервовані або заморожені ягоди — універсальне прикраса домашніх десертів. Можна використовувати їх у поєднанні з шоколадною або желейної глазур’ю, додати їх в крем і в начинку. В залежності від фантазії, з ягід і шматочків фруктів можна складати візерунки і робити симпатичні фігурки.

Креми і глазурі

Для роботи з кремом бажано використовувати кондитерський шприц або мішечок. З допомогою простих насадок можна швидко і без особливих зусиль зробити будь-які святкові фігурки. Глазур’ю можна заливати всю поверхню торта, а можна зробити з неї химерні візерунки. Використання трафаретів і формочок допоможе приготувати: мережива, сіточки, сніжинки та інші ажурні прикраси.

Шоколад

З допомогою шоколаду можна виготовити самі неймовірні прикраси: від звичайної декоративної сіточки, до приголомшливих фігурок діда мороза і порося. Найпростіший спосіб: розтопити плитку шоколаду на водяній бані і залити в кондитерський мішок або шприц. З допомогою цих простих інструментів можна створити справжнє кондитерське диво.

Особливості та правила прикраси торта на Новий рік 2019

Підбираючи відповідні інструменти і елементи декору, дуже важливо звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд і вміст прикрас, але і те, як вони будуть виглядати в поєднанні з іншими. Не слід забувати і про торті — залежно від рецептури десерту деякі прикраси просто неможливо використовувати. Щоб не зіпсувати святковий торт, буде корисно знати кілька кондитерських секретів і правил. Завдяки їм, торт на Новий рік 2019, оформлений своїми руками, залишить приємні спогади на весь майбутній рік.

Правила оформлення тортів мастикою

  • Мастика не буде прилипати при розкачування, якщо робочу поверхню столу посипати кукурудзяним або картопляним крохмалем. Можна використовувати цукрову пудру, але тільки дуже дрібного помелу, інакше тонкий шар мастики може розірватися.
  • Щоб додати блиск прикраси, використовуйте суміш з горілки і натурального меду. Фігурки легше обробляються пензликом, для обробки дрібних деталей використовуйте розпилювач.
  • Підфарбовувати можна харчовими барвниками або натуральними овочевим і фруктовим соком. Для рівномірного кольору барвник додається в середину шматочка мастики, після чого її необхідно кілька разів перемішати.
  • Для приклеювання дрібних деталей і легких прикрас використовується збитий білок або вода, яка наноситься на місце склеювання. Об’ємні фігурки можна закріпити на поверхні торта з допомогою кондитерської дроту.
  • Щоб мастика не розтеклася, поверхню торта слід промазати рівним шаром масляного крему. Найбільш придатною основою є ганаш і Шарлотт.
  • Фігури готуються заздалегідь, щоб вони не осіли на торті. Рекомендований час для висихання фігурок: 8-10 годин.
  • Зберігати мастику необхідно тільки при кімнатою температурі в сухому, недоступному для сонячних променів місці. У холодильнику вона вбирає вологу і стає липкою. Щоб виправити мастику, можна додати цукрову пудру, після чого добре перемішати і загорнути в харчову плівку.

Як вибрати крем для новорічного торта

Правильно підібраний крем для прикраси торта — запорука успіху. В іншому випадку торт може втратити форму і розтектися в самий невідповідний момент. Крем підбирається в залежності від виду тіста, яке використовувалося при випічці:

  • Бісквітне тісто. Так як бісквіт досить пористий і м’який, крем повинен бути густим, добре утримують форму: сметанний, зі збитих вершків, масляний, на згущеному молоці або желейний.
  • Листкове або рубане тісто. Для прикраси щільних коржів необхідно використовувати м’який масляний або вершковий крем, для начинки — заварний.
  • Тісто середньої пружності на сметані або меді. Можна використовувати крем будь-якої консистенції, для прикраси — більш щільний густий.

Не рекомендується наносити крем зверху желе або дзеркальною глянсовою глазурі. З гладкої поверхні крем буде стікати. Можна оформити бортики торта кремом, відокремивши їх від покриття ягодами, мигдальною або горіховою крихтою.

Кулінарні поради з декорування торта в Рік Свині

  • Щоб прикрасити торт желе, його необхідно попередньо охолодити. Для застигання торт не можна ставити в морозильну камеру, інакше желе стане водянистим і розтечеться.
  • Великий малюнок можна виконати на цукрових папері, після чого акуратно вирізати і прикрасити харчовими барвниками.
  • Не змішуйте масляний і вершковий крем з гарячими компонентами: глазур’ю, розтопленим шоколадом або желатином. Для з’єднання всі інгредієнти повинні бути однакової кімнатою температури.
  • У Рік Свині можна приготувати торт у вигляді чарівного поросяти з допомогою простого трафарету-форми. Малюнок можна виконати на пергаментним папері або твердому картоні. Прикладіть шаблон до коржу і акуратно вирізайте за формою гострим ножем. Збираючи торт, прикладайте щільний папір з країв, щоб начинка або крем не витікали. Прикраса верхній частині робіть тільки після усадки і просочення торта в холодильнику.
  • При фарбуванні крему або мастики вводите барвник по 1 краплі, після чого кілька разів перемішуйте перед додаванням наступної порції. Так можна буде досягти бажаного результату і рівномірного фарбування.
  • Для прикраси можна використовувати блискітки, свічки і помадки. Малюйте візерунки, використовуючи кондитерські олівці, спрей, фломастери і гелі.
Новий рік 2023