Великодній пиріг рецепт, 2021, французький, з яйцями

Великодній пиріг рецепт, 2021, французький, з яйцями

Французький великодній пиріг: рецепт з яйцями

У всьому світі з християнської традиції святкують Великдень і варять яйця круто. У французькій провінції Беррі винайшли свій рецепт великоднього пирога. Місцеві кулінари вирішили використовувати яйця, як начинку. Сьогодні, у цій провінції, він подається на стіл практично в кожній сім’ї на Великдень. Можливо, на Великдень у 2021 році і ви захочете спекти таке смачне блюдо для своєї сім’ї.

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • 300 р. ковбасного фаршу;
  • 100 р. вареної телятини або яловичини;
  • 2 скибочки шинки;
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 1 столова ложка петрушки;
  • 2 цибулини;
  • 2 столові ложки коньяку;
  • 400 г листкового тіста;
  • 4 яйця + 1 яєчний жовток;
  • 10 г. вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • сіль і перець.

Рецепт приготування:

Великодній пиріг рецепт, 2021, французький, з яйцями

  • Яйця варимо в киплячій воді протягом 10 хвилин (з моменту, коли вода почне закипати).
  • Готуємо начинку. Змішуємо разом нарізану шинку, цибулю, панірувальні сухарі, петрушку, коньяк і нарізану кубиками телятину або яловичину, додаємо ковбасний фарш.
  • Додаємо сіль і перець, все перемішуємо.
  • Розкачуємо листкове тісто качалкою і робимо з нього один прямокутник розміром 22 см х 16 см, і ще один розміром 26 см х 20 див.
  • Змащуємо прямокутну форму для запікання спочатку вершковим маслом, потім присипаємо її борошном.
  • Менший прямокутник тесту викладаємо у форму, м’ясну начинку закладаємо в середину. По 2 див. необхідно залишити від краю тесту, не закладати начинкою доверху.
  • Очищаємо зварені круто яйця і викладаємо їх в начинку.
  • Накриваємо зверху другим прямокутником з листкового тіста і з’єднуємо разом.
  • Змащуємо зверху яєчним жовтком.
  • Зверху можна зробити малюнки для прикраси.
  • Проколюємо зверху, в двох місцях виделкою або ножем, щоб отримати невеликий отвір (щоб пар виходив і не пошкодив пиріг).
  • Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 190 градусів протягом 1 години 15 хвилин. Він повинен вийти золотисто-коричневого кольору.

Пиріг паштет можна їсти як гарячим, так холодним.

Новий рік 2023