Торти на Новий рік 2019: описи і рецепти десерту

Новорічний стіл завжди відрізняється особливою ошатністю і великою кількістю різноманітних страв. Всі страви готуються з урахуванням смакових переваг гостей і у відповідності з національними традиціями. Згідно зі східним гороскопом, новий рік 2019 буде проходити під знаком Жовтого Свині, що також впливає на святкове меню. Для зустрічі Року Свині необхідно подбати про те, щоб все частування були яскравими, але простими у приготуванні. Не є винятком і десерти — торти на Новий рік 2019 повинні бути смачними і красиво оформленими.

Незважаючи на те, що солодощі та десерти подаються на завершення святкової трапези, їх роль не менш важлива, ніж у закусок і основних страв. Саме від вибору десерту залежить загальне враження від святкового застілля. Торти на Новий рік 2019 готуються заздалегідь, тому у кожної господині буде достатньо часу, щоб не тільки вибрати підходящий рецепт, але і придумати йому оригінальне оформлення.

Класичні торти-пироги на Новий рік 2019

До категорії класичних відносяться торти, випікається цілком. До них відносяться солодкі закриті або напіввідкриті пироги, які готують переважно з дріжджового або бісквітного тіста. Такий десерт вважається найбільш простим, тому найчастіше готується до сімейних свят. Незважаючи на те, що для новорічного столу цілісні торти готуються рідко, так як вважаються занадто простими, в Рік Свині вони будуть цілком доречні.

Пиріг Ялинка

Солодкий плетений пиріг з листкового дріжджового тіста підходить до чаю та інших безалкогольних напоїв. Ошатна ялинка з іграшками з яскравих ягід залишить незабутнє враження у гостей.

Необхідні продукти:

  • Листкове тісто (дріжджове) — 500 г
  • Яблука — 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.
  • Кокосова стружка для прикраси — 1 ст. л.
  • Ягоди — 200 г

Як готувати:

  • Розкачуємо листкове тісто квадратом, після чого його потрібно розрізати на дві рівні частини по діагоналі, щоб вийшло два трикутника. Один з них буде основою ялинки, другий зовнішньою частиною. Тісто можна заздалегідь підготувати самостійно або придбати вже готове.
  • Нарізаємо яблука тонкими скибочками, викладаємо в середину нижнього розкатаного тіста. Зверху посипати цукровим піском, можна додати для ароматності трохи меленої кориці.
  • Розрізаємо краю другого трикутника з тіста і покриваємо ними пласт з начинкою. Надрізаємо краї тіста, злегка відступивши від начинки — не дорезаем до середини. Накладаємо розрізані частини смужки (гілочки) зверху внапуск. Оформляємо у вигляді гілочок ялинки (кіски).
  • Змащуємо збитим жовтком і робимо прикраса (іграшки) з свіжих або заморожених ягід. Випікати 35 хвилин при 200 °C. Можна проявити фантазію і зробити тонкий блискучий дощик з допомогою кондитерських олівців.
  • Готовий торт-пиріг Ялинка посипати цукровою пудрою і кокосовою стружкою.
  • Ялинку можна зробити будь-якого розміру. Можна приготувати цей чудовий десерт для кожного гостя на окремій тарілці. Для оформлення використовувати будь-які ягоди і горіхи.

    Цілісний торт Порося

    Якщо ви дотримуєтеся традицій, і хочете догодити Жовтої Свині, зробіть оригінальний торт-пиріг у вигляді веселого порося. Не бійтеся зробити його трохи незграбним або не схожим на оригінал, покровителька року оцінить старання і повеселитися разом з вами.

    Необхідні продукти:

    • Дріжджове тісто — 1-2 кг
    • Ягоди і фрукти (будь-які) — 1 кг
    • Яйце — 3 шт.
    • Мастика для прикраси — 100 г
    • Шоколадні краплі — 1 пакетик

    Спосіб приготування:

    Приготуйте м’яке еластичне дріжджове тісто. Зробити його нескладно: розведіть в теплій воді по дрібці цукру і солі, додайте 10 грам швидкодіючих дріжджів, борошна і вимісіть руками або за допомогою кухонного комбайна. Дайте тісту постояти, воно повинно збільшитися в розмірах приблизно в 2-2,5 рази. Після цього воно готове до використання. Пропорції прості: на 1 склянку теплої води (не вище 37 °C) беріть 400-450 грам (2,5-3 склянки) борошна.

  • Тісто розділіть на кілька частин — 1 більшу (приблизно 80%) і дві маленькі (по 10%). Скачайте з нього кульки і залиште в теплі на 5-10 хвилин. Тісто ще трохи підніметься і стане м’якше, так з ним буде легше працювати.
  • У форму для випікання або деко постеліть лист пергаментного паперу. Великий кулька акуратно розкачати в коло, руками надайте йому трохи витягнуту форму (овал) і викладіть начинку з ягід і фруктів. Защипывайте краю, щоб у вас вийшов один великий подовжений пиріжок. Покладіть його швом вниз на деко.
  • Гурток буде п’ятачком — акуратно прикріпіть його до країв овального пиріжка (тільця). З трикутничків зробіть вушка прикріпіть їх зверху голови. Можна прикріпити деталі за допомогою зубочисток. З ковбасок сформуйте ніжки і розташуйте їх по краях, з найтоншої скрутіть хвостик.
  • Залиште порося на расстойке на 30 хвилин, щоб він прийняв готову форму. При необхідності ви можете її коригувати на свій смак. Збийте яйця і добре змастіть всю поверхню порося. Випікайте пиріг 30-40 хвилин в розігрітій духовці при 220 °C.
  • Коли порося зарум’яниться, дістаньте його з духовки, остудіть. На місця вічко вставте шоколадні краплі або ягоди чорної смородини.
  • Так як у Новий рік не варто готувати страви зі свинини, цей торт буде фальшивим. Звичайно, він буде цілком їстівним, але краще всього він виконає функцію символу року на святковому столі. Можна прикрасити стіл іграшками і фігурками, але Порося з тіста напевно запам’ятається вашим гостям надовго.

    Збірні торти на Новий рік 2019

    Ця категорія тортів вважається найбільш поширеною і популярною: коржі і начинка готуються окремо, після чого вони збираються і прикрашаються. Складати десерт можна за бажанням, в залежності від виду начинки. Щоб торт був більш смачним, йому необхідно час для просочення. Саме тому збірний десерт бажано готувати за 10-12 годин до подачі до столу.

    Торт «Київський»

    Дивовижний десерт, який не зможе залишити байдужим ні одного ласуна. Продукти для приготування завжди знайдуться на кухні, а зібрати його ви зможете всього за 10 хвилин.

    Для коржів:

    • Горіхи — 1 стакан
    • Цукровий пісок — 1 склянка
    • Борошно — 3 ст. л.
    • Яйця білки — 4 шт.
    • Ванільний цукор — 1 пакетик

    Для крему:

    • Цукор — 1 склянка
    • Яйце жовток— 4 шт.
    • Молоко — 1/2 склянки
    • Вершкове масло — 200 г
    • Какао — порошок- 1 ст. л.
    • Горіхи — 100 г

    Приготування:

  • Увімкніть духовку на розігрів, температура 160 °C.
  • Для приготування тіста візьміть обсмажені горіхи і подрібніть в блендері.
  • Додайте цукор, ванілін і борошно. Добре перемішайте.
  • Яєчний білок збити до міцної піни. Щоб легко взбивались, можна додати кілька кристаликів солі або лимонної кислоти.
  • Всипте цукор і продовжуйте збивати, поки він весь не розчиниться.
  • Акуратно введіть горіхову суміш у білки й перемішайте. Повинно вийти густе рідке тісто на два коржі.
  • Застеліть деко пергаментом, налийте на нього половину тіста і випікайте 80-90 хвилин. Те ж саме повторити з другою частиною тіста. Готові коржі охолодити.
  • Продукти для крему, крім олії, помістіть в зручну каструлю, перемішайте і поставте на мінімальний вогонь. Щоб крем не пригорів, його потрібно весь час перемішувати. Коли маса почне густіти, зніміть з вогню і остудіть.
  • Розм’якшене масло збийте в окремій посудині і, тонкою цівкою, продовжуючи збивати масло, влийте молочну суміш. Продовжуйте збивати, поки крем не стане однорідним і повітряним.
  • Розділіть крем на дві однакові частини, в одну додати какао, перемішати.
  • Коржі викладіть на зручну поверхню, промажте готовим світлим кремом. З боків торта використовуйте шоколадний крем. Прикрасьте подрібненими горішками і поставте в холодильник для просочення на 12 годин.
  • Торт «Наполеон»

    До новорічного столу можна приготувати й інший, не менш популярний і відомий десерт. Готується він із заварного крему і коржів з рубленого тесту.

    Вам знадобиться:

    • Борошно — 6 склянок
    • Яйце — 2 шт
    • Масло (маргарин) — 500 г
    • Сіль — щіпка
    • Вода — 100 мл
    • Цукор — 200 г
    • Молоко — 400 мл

    Спосіб приготування:

  • Відокремте 1/2 склянки борошна і 100 грам масла для крему, що залишилася всипте в зручну глибоку миску. Сильно охолоджене масло натріть на тертці або порубаєте ножем з борошном і розтерти руками до утворення маслянистої крихти.
  • У воді розмішати сіль і влити її в борошняну суміш. Замісити м’яке тісто, розділити на 7 однакових частин і обернути кожну в харчову плівку. Покласти тісто на 60 хвилин в холодильник, так воно стане більш еластичним.
  • Змішайте борошно з цукром. Жовтки вбити в каструлю(2-3 літра) і розтерти дочиста з борошняною сумішшю. Влийте молоко, додайте ванільний цукор і розмішайте, щоб не було грудочок.
  • Поставте каструлю з молочною сумішшю на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, крем до загустіння. Зніміть крем з вогню, покладіть в нього шматочок вершкового масла і розмішайте, щоб масло повністю розтанула. Готовий крем охолодіть.
  • Дістаньте тісто для коржів, розкачати кожну кульку в тонкий пласт і випікайте в духовці при 180 °C за 7-10 хвилин.
  • Охолоджені коржі обріжте по краях, що залишилися шматочки подрібніть за допомогою качалки або блендера.
  • Почніть збирати торт: кожен корж і з боків промажте тонким шаром крему. Посипте крихтою і поставте в холодильник на 10-12 годин. Для прикраси цього десерту можна використовувати будь-які обсмажені горіхи (арахіс, кешью або волоські).
  • У Новий 2019 рік потрібно готувати прості, але оригінальні частування. Швидко і легко готуються, не вимагають наявності дорогих продуктів — все це відноситься до цих рецептами чудових десертів. Ніжні і повітряні торти володіють дивовижним смаком, виглядають ошатним і ідеально підходять для свята.

    Новий рік 2023