Новорічна страва 2021: соковита свинина, запечена в духовці з яблуками і чорносливом.
Яблука для такого святкового м’ясної страви рекомендується вибирати самі солодкі і ароматні. Що стосується чорносливу, то він повинен бути дуже м’яким.
Інгредієнти:
- свіжий чебрець подрібнений (10 м);
- томатна паста (75 мл);
- свіжа петрушка подрібнена (34 м);
- вирізка свиняча (850 м);
- тонкомолотий перець чорний (за смаком);
- зубчики молодого часнику (шість штук);
- великі яблука солодкі (три штуки);
- сушена зелень орегано подрібнена (10 м);
- великий чорнослив (п’ять штук);
- свіжий базилік рубаний (10 м);
- соус соєвий (64 мл);
- мелені насіння кмину (6 г);
- діжонська гірчиця (43 мл);
- акацієвий мед рідкий (46 мл).
Свинина з яблуками і чорносливом в духовці рецепт
Всі пряні трави в сушеному і свіжому вигляді пересипати в миску, влити в цю ж посуд соєвий соус і томатну пасту, потім додати мелений перець і насіння кмину.
Відправити в миску діжонську гірчицю, влити підігріте акацієвий мед, потім гарненько перемішати інгредієнти, перекласти в приготовану суміш промиту свинячу вирізку.
Затягнути ємність зі свининою в ароматному маринаді харчовою плівкою і прибрати на шість годин в холодильну камеру.
Яблука промити і видалити з них серцевину, потім нарізати їх товстими кружечками.
Промити чорнослив без кісточок, викласти на яблучні кружечки.
На столі розстелити великий шматок харчової фольги.
Розподілити на фользі яблучні кружечки з чорносливом, зверху викласти цілий шматок маринованої свинини, присипати інгредієнти рубаним часником і подрібненою петрушкою.
Загорнути свинину з іншими компонентами у фольгу і відправити згорток в духовку, розігріту до 195 градусів.
Запікати свинину з яблуками і чорносливом приблизно півтори години.
Подавати це соковите і ароматне м’ясна страва до новорічного столу 2021 з овочевим гарніром.