Пропонуємо незвичайний рецепт приготування стейка червоної риби на сковорідці — в карамельної глазурі з меду і яблучного соку. Можливо, вам здасться, що риба буде солодкою, але насправді, ця глазур тільки додасть страві пікантності.
Спочатку потрібно зробити глазур шляхом кип’ятіння яблучного соку та меду, потім замаринувати в ній стейки, і після цього залишиться тільки підсмажити їх на сковороді. Приступимо!
Інгредієнти:
- 2 великих стейка форелі або лосося (можна розрізати навпіл);
- пів склянки яблучного соку;
- 1,5 с. л. меду;
- оливкова олія для смаження;
- 2 чайні ложки лимонного;
- чорний перець;
- сіль;
- скибочки лимона для прикраси.
Приготування.
Змішайте яблучний сік і мед і варити в невеликій каструлі, поки суміш не зменшиться приблизно наполовину. Остудіть.
Налийте сироп в тарілку і помістіть в нього стейки однією стороною вниз. Через п’ять хвилин переверніть шматочки. Ви можете використовувати рибу як з шкірою, так і без неї.
Нагрійте оливкову олію в глибокій сковороді на сильному вогні. Посипте філе сіллю і покладіть на сковорідку. Смажте приблизно 2-3 хвилини. Потім переверніть стейки, полийте залишилися медовим сиропом, збризніть лимонним соком, зменшіть вогонь до середнього і готуйте ще 5-6 хвилин.
Готову страву прикрасьте скибочками лимона і поперчіть. Подавати краще за все з овочевим салатом. Приємного апетиту!