Шніцель – це те саме блюдо, яке люблять навіть ті, хто знати не знає про його назві. Тонкі шматочки м’яса в паніровці, обсмажені до золотистої скоринки – техніка приготування шніцеля задіяна і в багатьох інших стравах. Приготувати це блюдо можна по-справжньому швидко, допомогти в цьому зможе наданий фото — рецепт.
У цій статті:
- Що таке справжній шніцель?
- Як приготувати соковитий шніцель зі свинини на сковорідці
Що таке справжній шніцель?
Товсті, нерівномірно відбиті шматки свинини не є шніцелем. Крім того, процес відбивання м’яса робить його більш м’яким і соковитим.
Борошно, яйце і сухарі повинні наноситися дуже тонким шаром, інакше готовий продукт не буде дійсно смачним.
Паніровці м’ясо необхідно відразу ж посмажити! Це теж один із секретів чудового смаку шніцеля зі свинини.
Для цього шніцеля потрібно глибока сковорідка. На крайній випадок може підійти чавунна каструля. Масло нагрівається до мерехтіння, після чого шніцель зі свинини всього за три-чотири хвилини доводиться до того самого стану хрусткої скориночки і досконалого смаку.
Як приготувати соковитий шніцель?
Для чотирьох порцій знадобиться:
- Свиняча відбивна – 4 штуки;
- Борошно – 0,5 чашки;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Яйця – 2-3 штуки;
- Панірувальні сухарі – 1 чашка;
- Олія для смаження – 1 чашка.
З обладнання знадобляться:
- Мірні склянки;
- Мірні ложечки;
- Маленькі миски або блюдця;
- Кухонний молоток;
- Щипці;
- Сковорода.
Рецепт
Дві відбивних закладаються в пакет і відбиваються до потрібної товщини. Далі свинина посипається борошном, щоб не бруднити зайву посуд або робочу поверхню, можна зробити це також всередині пакету. Після цього майбутні шніцелі витягуються з пакета, відправляється на подальшу обробку і обжарку, а в пакет закладаються дві наступні відбивні. Необов’язково, але за смаком можна попередньо обробити сиру свинину сіллю.
У неглибокій тарілці або гуртку збиваються яйця, в інший такий же мисці осідають сухарі. Майбутній шніцель по черзі занурюється в яйце і сухарі. Одночасно розігрівається масло.
Масло в сковорідці повинно мерехтіти – тоді свинина в паніровці закладається і обсмажується до золотистої скоринки протягом трьох – чотирьох хвилин на кожну сторону. По завершенні всіх дій шніцель готовий!
Ті ж, хто по тим або іншим причинам не шанує шніцель зі свинини, можуть побалувати себе ніжним м’ясом курчати – безкостисті курячі грудки, розрізані навпіл, чудово замінять свинячі відбивні.