Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

Шніцель – це те саме блюдо, яке люблять навіть ті, хто знати не знає про його назві. Тонкі шматочки м’яса в паніровці, обсмажені до золотистої скоринки – техніка приготування шніцеля задіяна і в багатьох інших стравах. Приготувати це блюдо можна по-справжньому швидко, допомогти в цьому зможе наданий фото — рецепт.

У цій статті:

  • Що таке справжній шніцель?
  • Як приготувати соковитий шніцель зі свинини на сковорідці

Що таке справжній шніцель?

Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

  • Одне з головних правил шніцеля – тонкість м’яса.
    Товсті, нерівномірно відбиті шматки свинини не є шніцелем. Крім того, процес відбивання м’яса робить його більш м’яким і соковитим.
  • Ще одна важлива умова – тонкість панірування.
    Борошно, яйце і сухарі повинні наноситися дуже тонким шаром, інакше готовий продукт не буде дійсно смачним.
  • Негайна обсмажування.
    Паніровці м’ясо необхідно відразу ж посмажити! Це теж один із секретів чудового смаку шніцеля зі свинини.
  • Спосіб приготування.
    Для цього шніцеля потрібно глибока сковорідка. На крайній випадок може підійти чавунна каструля. Масло нагрівається до мерехтіння, після чого шніцель зі свинини всього за три-чотири хвилини доводиться до того самого стану хрусткої скориночки і досконалого смаку.
  • Як приготувати соковитий шніцель?

    Для чотирьох порцій знадобиться:

    • Свиняча відбивна – 4 штуки;
    • Борошно – 0,5 чашки;
    • Сіль – 1 ч. л.;
    • Яйця – 2-3 штуки;
    • Панірувальні сухарі – 1 чашка;
    • Олія для смаження – 1 чашка.

    З обладнання знадобляться:

    • Мірні склянки;
    • Мірні ложечки;
    • Маленькі миски або блюдця;
    • Кухонний молоток;
    • Щипці;
    • Сковорода.

    Рецепт

    Дві відбивних закладаються в пакет і відбиваються до потрібної товщини. Далі свинина посипається борошном, щоб не бруднити зайву посуд або робочу поверхню, можна зробити це також всередині пакету. Після цього майбутні шніцелі витягуються з пакета, відправляється на подальшу обробку і обжарку, а в пакет закладаються дві наступні відбивні. Необов’язково, але за смаком можна попередньо обробити сиру свинину сіллю.

    Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

    Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

    У неглибокій тарілці або гуртку збиваються яйця, в інший такий же мисці осідають сухарі. Майбутній шніцель по черзі занурюється в яйце і сухарі. Одночасно розігрівається масло.

    Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

    Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

    Масло в сковорідці повинно мерехтіти – тоді свинина в паніровці закладається і обсмажується до золотистої скоринки протягом трьох – чотирьох хвилин на кожну сторону. По завершенні всіх дій шніцель готовий!

    Шніцель зі свинини на сковорідці: фото рецепт соковитого

    Ті ж, хто по тим або іншим причинам не шанує шніцель зі свинини, можуть побалувати себе ніжним м’ясом курчати – безкостисті курячі грудки, розрізані навпіл, чудово замінять свинячі відбивні.

    Новий рік 2023