Салати на Новий рік 2019: рецепти приготування

Будь-яке свято неможливо уявити без гарного і ошатного столу. Гостей чекають найнеймовірніші десерти, закуски і безліч салатів, від яких ще більше розпалюється апетит. На новий рік Свині прийнято ставити на стіл як можна більше овочевих і фруктових закусок. Їх оформляють у вигляді казкових фігурок і декорують у відповідності з тематикою свята. Оригінальні салати на Новий рік 2019 можна приготувати у вигляді нарядженою ялинки або фігурки порося — все залежить від смаку і кулінарної фантазії господині.

При складанні святкового меню, можна експериментувати, вибираючи частування на будь-який смак. Єдина умова, якого слід дотримуватися — виключити куряче і свиняче м’ясо в будь-якому вигляді. У рік Свині бажано віддати перевагу рослинним і морським продуктам. Салати краще всього робити в окремому посуді для кожного гостя — так буде набагато легше зберегти загальний стиль оформлення столу. Хазяєчці ж буде простіше зробити певну кількість салатів напередодні свята.

Листкові салати на Новий рік 2019

Якщо ви хочете зробити смачні страви на будь-який смак і по-справжньому здивувати гостей, візьміть на замітку листкові салати. Завдяки тому, що продукти для цих закусок викладаються шарами, вони набувають чарівний повітряний смак. Інгредієнти м’яко підкреслюють один одного, що робить такий салат неймовірно смачним. Витончений і вишуканий зовнішній вигляд, який створює колірна палітра продуктів, що використовуються в рецепті, дозволяє без додаткових зусиль досягти дійсно вражаючих результатів.

«Грантовий браслет» з сьомгою

Це оригінальний салат добре знайомий багатьом господиня. Яскравий і ошатний вигляд частування зробив її популярною святкової закускою. Оформити салат можна по-своєму — поставити загальне блюдо в центр столу або подати його окремо для кожного гостя в порційних тарілках.

Необхідні продукти:

  • Копчена сьомга — 500 г
  • Морква — 1-2 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Буряк — 2 шт.
  • Сир твердий — 150 г
  • Горіхи — 100-150 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Майонез — 200 мл
  • Гранат — 1 шт.
  • Сіль — за смаком

Як приготувати:

  • Підготуйте необхідні інгредієнти та зручне плоске блюдо або іншу сервірувальний посуд. Овочі (морква, буряк і картоплю) добре промийте, покладіть в каструлю і залийте окропом. Зваріть їх до готовності, остудіть і очистіть від шкірки. Гранат розрізати на 2-4 частини і акуратно вибрати зерна.
  • Цибуля очистити від лушпиння і накришити дрібними кубиками. Налити на сковороду олію і злегка обсмажити цибулю до прозорості, охолодити.
  • Картопля, буряк і моркву окремо натерти на крупній тертці.
  • Філе копченої сьомги або будь-якої іншої червоної риби нарізати тонкими смужками.
  • Обсмажену цибулю присолити за смаком, змішати з картоплею.
  • Горіхи підсушити на деку в духовці або на сухій сковороді і подрібнити в блендері або з допомогою качалки.
  • Поставте в центр плоскої тарілки склянку або кондитерський кільце і почніть збирати салат.
  • Першим шаром викладіть тертий картопля і покладіть зверху трохи присоленный цибулю. Можна акуратно перемішати, щоб не прим’яти картоплю і зберегти її легкість.
  • Наступним шаром викладайте шматочки риби, і щедро полийте шар майонезом (жирність будь-яка).
  • Твердий сир (будь-якого сорту) натерти на тертці з середніми зубчиками і накришити поверх майонезу.
  • Припорошити сир подрібненими горіхами і акуратно викласти шар тертої моркви. Полийте шар майонезом (не шкодуйте, щоб салат краще просочився).
  • Останнім овочевим шаром йде терта буряк. При виборі коренеплоду намагайтеся брати солодкі салатні сорти яскравого кольору. Промажте цей шар майонезом, акуратно розрівнюючи ложкою, але не притискаючи овочі, щоб салат залишився пишним.
  • Прикрасьте салат зернятками граната, укладаючи їх як можна ближче один до одного.
  • Акуратно вийміть з середини салату склянку і поставте салат в холодильник для просочення на кілька годин.
  • Якщо ви готуєте окремі порції для гостей, ви можете замість тарілок використовувати тонкі підкладки з листкового тіста.

    «Кавунова часточка» з грибами

    Покровителем 2019 року буде Жовта Свиня, яка любить все яскраве, тому від часточки смачною літньої ягоди не відмовиться, навіть якщо вона буде солоною.

    Вам знадобляться:

    • Гриби — 500 г
    • Яйце — 3 шт.
    • Рослинне масло — 100 мл
    • Сир — 100 г
    • Свіжий огірок — 1 шт.
    • Стиглий помідор — 3 шт.
    • Цибуля — 1 шт.
    • Чорні оливки(без кісточок) — 5 шт.
    • Майонез — 100 мл
    • Сіль — щіпка

    Спосіб приготування:

  • Свіжі гриби (печериці) добре промийте, дайте стекти зайвої рідини і наріжте тонкими часточками. Якщо ви використовуєте лісові гриби (лисички, маслюки, білі), їх необхідно попередньо відварити. Варіть в підсоленій воді з цибулиною не менше 30 хвилин.
  • Цибуля накришити дрібними кубиками або тонкими кільцями.
  • Налийте в сковороду олію, нагріти, щоб пішов димок, і обсмажте гриби до готовності. Додайте цибулю, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте кілька хвилин.
  • Смажені гриби охолодіть і викладіть на плоску тарілку у вигляді півмісяця. Акуратно ложкою утрамбуйте і змастіть майонезом.
  • Яйця відваріть круто, охолодіть і натріть на середній тертці, посипте зверху грибного шару. Промажте майонезом.

  • Огірки натерти на тертці і акуратно викласти по зовнішньому краю салату, оформляючи у вигляді кавунової кірки.

  • Серцевину оформити подрібненими стиглими помідорами. Їх можна натерти на тертці, нарізати гострим ножем або подрібнити в пюре.
  • Чорні оливки нарізати дрібними шматочками у вигляді кісточок і викласти довільно на поверхню салату.

  • Оригінальний салат дуже схожий на шматок соковитого стиглого кавуна і неодмінно приверне увагу ваших гостей. Його краще всього готувати заздалегідь, щоб шари добре просочилися. Вірну червону частину солити бажано перед подачею салату до столу, він не розм’як від зайвого соку.

    Оригінальні салати-коктейлі

    Для святкового застілля чудово підійдуть оригінальні салати, оформлені у вигляді святкових коктейлів. Їх подають у спеціальних прозорих фужерах або склянках. Вони можуть бути солодкими і солоними і подаватися у вигляді закуски або десерту.

    Ананасовий салат-коктейль з полуницею

    Солодкий фруктовий салат ідеально підійде для новорічного столу. Тонкий аромат свіжих літніх ягід створює в приміщенні атмосферу родинного тепла і затишку.

    Інгредієнти:

    • Ананас (свіжий) — 1 шт.
    • Полуниця свіжа — 250 г
    • Мандарини — 3 шт.
    • Вершки — 1 стакан
    • Цукрова пудра — 1 ст. л.
    • Ванільний цукор — щіпка
    • Шоколад білий — 1 плитка

    Приготування:

  • Свіжий ананас потрібно очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати м’якоть невеликими шматочками. Можна використовувати консервовані плоди, але в цьому випадку необхідно ретельно злити сік і відкинути шматочки фрукта на сито, щоб вони злегка обсохнули.
  • Свіжу полуницю помити, видалити плодоніжки з листочками і розрізати кожну ягоду на 4 частини.
  • Налийте охолоджені вершки в зручну посуд і збийте міксером з цукровою пудрою. Додайте для аромату ванільний цукор або кілька кристаликів ваніліну.
  • Підготуйте келихи з широкою шийкою, можна взяти розетки для варення.
  • Викласти ананаси і полуницю шарами, наповнюючи келих до середини.
  • Половину плитки шоколаду натріть на дрібній тертці, другу частину розтопіть на водяній бані.
  • Мандарини очистіть, прибираючи білі прожилки. Занурте кожну часточку в розтоплений шоколад і викладіть на пергамент. Щоб шоколад швидше застиг, можна покласти цитрусові в холодильник на 10 хвилин.
  • Покрийте фруктовий салат збитими вершками. Прикрасьте тертим білим шоколадом та мандаринами.
  • Святковий салат-коктейль з креветками

    Коктейль салат з морепродуктів чудово поєднується з легкими алкогольними напоями. У новий 2019 рік можна приготувати кілька варіантів цієї закуски, використовуючи не тільки креветки. Використовуйте шматки червоної риби, ікру або мідії — на ваш смак.

    Інгредієнти:

    • Сир твердих сортів — 200 г
    • Креветки (неочищені) — 500 г
    • Солодкий болгарський перець — 1 шт.
    • Свіжі огірки — 2 шт.
    • Помідори черрі — 200 г
    • Оливкова олія — 1 ст. л
    • Лимон — 1 шт.
    • Сіль і спеції — за смаком
    • Гілочки кропу для прикраси — 5 шт.

    Рецепт приготування:

  • Заморожені креветки залийте окропом, додайте солі і зваріть до готовності на сильному вогні 8-10 хвилин. Очищені креветки (готові) краще не використовувати, так як вони будуть сухими.
  • Креветки охолодити, очистити і обсмажити протягом 1-2 хвилин в розігрітій олії.
  • Свіжі огірки наріжте кубиками. Томати черрі розділіть на дві половинки. Солодкий перець нарізати тонкою соломкою. Можна взяти два солодких перцю червоний і жовтий — так готовий салат буде ще ошатнішим.
  • Овочі перемішайте, посоліть за смаком і наповніть ними по половині кожного келиха.
  • Будь-який твердий сир натріть на тертці з дрібними зубцями і рясно посипте їм овочі.
  • Наверх салату викладіть обсмажені креветки, полийте свіжовичавленим соком лимона і прикрасьте гілочками зелені кропу. За бажанням салат можна заправити соєвим соусом або бальзамічним оцтом.
  • Складаючи меню новорічних салатів, не забувайте і про традиційні частування: «Олів’є», «Шуби» і вінегрету. Всі салати дуже добре знайомі і їх складно назвати оригінальними, але у кожної господині є свій особливий секрет їх приготування. Не бійтеся проявити фантазію і зробіть звичне частування, оформивши його по-новому. Використовуйте все, що є у вас під рукою: вазочки, тарталетки, зробіть простий салат листковим і навпаки. Це свято буває раз у році, і тільки ви зможете зробити його незабутнім.

    Новий рік 2023