Будь-яке свято неможливо уявити без гарного і ошатного столу. Гостей чекають найнеймовірніші десерти, закуски і безліч салатів, від яких ще більше розпалюється апетит. На новий рік Свині прийнято ставити на стіл як можна більше овочевих і фруктових закусок. Їх оформляють у вигляді казкових фігурок і декорують у відповідності з тематикою свята. Оригінальні салати на Новий рік 2019 можна приготувати у вигляді нарядженою ялинки або фігурки порося — все залежить від смаку і кулінарної фантазії господині.
При складанні святкового меню, можна експериментувати, вибираючи частування на будь-який смак. Єдина умова, якого слід дотримуватися — виключити куряче і свиняче м’ясо в будь-якому вигляді. У рік Свині бажано віддати перевагу рослинним і морським продуктам. Салати краще всього робити в окремому посуді для кожного гостя — так буде набагато легше зберегти загальний стиль оформлення столу. Хазяєчці ж буде простіше зробити певну кількість салатів напередодні свята.
Листкові салати на Новий рік 2019
Якщо ви хочете зробити смачні страви на будь-який смак і по-справжньому здивувати гостей, візьміть на замітку листкові салати. Завдяки тому, що продукти для цих закусок викладаються шарами, вони набувають чарівний повітряний смак. Інгредієнти м’яко підкреслюють один одного, що робить такий салат неймовірно смачним. Витончений і вишуканий зовнішній вигляд, який створює колірна палітра продуктів, що використовуються в рецепті, дозволяє без додаткових зусиль досягти дійсно вражаючих результатів.
«Грантовий браслет» з сьомгою
Це оригінальний салат добре знайомий багатьом господиня. Яскравий і ошатний вигляд частування зробив її популярною святкової закускою. Оформити салат можна по-своєму — поставити загальне блюдо в центр столу або подати його окремо для кожного гостя в порційних тарілках.
Необхідні продукти:
- Копчена сьомга — 500 г
- Морква — 1-2 шт.
- Картопля — 3 шт.
- Буряк — 2 шт.
- Сир твердий — 150 г
- Горіхи — 100-150 г
- Цибуля — 1 шт.
- Рослинна олія — 50 мл
- Майонез — 200 мл
- Гранат — 1 шт.
- Сіль — за смаком
Як приготувати:
Якщо ви готуєте окремі порції для гостей, ви можете замість тарілок використовувати тонкі підкладки з листкового тіста.
«Кавунова часточка» з грибами
Покровителем 2019 року буде Жовта Свиня, яка любить все яскраве, тому від часточки смачною літньої ягоди не відмовиться, навіть якщо вона буде солоною.
Вам знадобляться:
- Гриби — 500 г
- Яйце — 3 шт.
- Рослинне масло — 100 мл
- Сир — 100 г
- Свіжий огірок — 1 шт.
- Стиглий помідор — 3 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Чорні оливки(без кісточок) — 5 шт.
- Майонез — 100 мл
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
Яйця відваріть круто, охолодіть і натріть на середній тертці, посипте зверху грибного шару. Промажте майонезом.
Огірки натерти на тертці і акуратно викласти по зовнішньому краю салату, оформляючи у вигляді кавунової кірки.
Чорні оливки нарізати дрібними шматочками у вигляді кісточок і викласти довільно на поверхню салату.
Оригінальний салат дуже схожий на шматок соковитого стиглого кавуна і неодмінно приверне увагу ваших гостей. Його краще всього готувати заздалегідь, щоб шари добре просочилися. Вірну червону частину солити бажано перед подачею салату до столу, він не розм’як від зайвого соку.
Оригінальні салати-коктейлі
Для святкового застілля чудово підійдуть оригінальні салати, оформлені у вигляді святкових коктейлів. Їх подають у спеціальних прозорих фужерах або склянках. Вони можуть бути солодкими і солоними і подаватися у вигляді закуски або десерту.
Ананасовий салат-коктейль з полуницею
Солодкий фруктовий салат ідеально підійде для новорічного столу. Тонкий аромат свіжих літніх ягід створює в приміщенні атмосферу родинного тепла і затишку.
Інгредієнти:
- Ананас (свіжий) — 1 шт.
- Полуниця свіжа — 250 г
- Мандарини — 3 шт.
- Вершки — 1 стакан
- Цукрова пудра — 1 ст. л.
- Ванільний цукор — щіпка
- Шоколад білий — 1 плитка
Приготування:
Святковий салат-коктейль з креветками
Коктейль салат з морепродуктів чудово поєднується з легкими алкогольними напоями. У новий 2019 рік можна приготувати кілька варіантів цієї закуски, використовуючи не тільки креветки. Використовуйте шматки червоної риби, ікру або мідії — на ваш смак.
Інгредієнти:
- Сир твердих сортів — 200 г
- Креветки (неочищені) — 500 г
- Солодкий болгарський перець — 1 шт.
- Свіжі огірки — 2 шт.
- Помідори черрі — 200 г
- Оливкова олія — 1 ст. л
- Лимон — 1 шт.
- Сіль і спеції — за смаком
- Гілочки кропу для прикраси — 5 шт.
Рецепт приготування:
Складаючи меню новорічних салатів, не забувайте і про традиційні частування: «Олів’є», «Шуби» і вінегрету. Всі салати дуже добре знайомі і їх складно назвати оригінальними, але у кожної господині є свій особливий секрет їх приготування. Не бійтеся проявити фантазію і зробіть звичне частування, оформивши його по-новому. Використовуйте все, що є у вас під рукою: вазочки, тарталетки, зробіть простий салат листковим і навпаки. Це свято буває раз у році, і тільки ви зможете зробити його незабутнім.