Мало хто може уявити собі новорічний стіл без салату олів’є. У нашій країні він вже став обов’язковою традицією. Про нього складають вірші та пісні, придумують жарти і анекдоти. Наприклад: «Рік змінився на Землі, країна заснула в олів’є!».
Так уже повелося, що цей салат господині готують буквально тазиками. Кухарі пішли ще далі — створили найбільшу в світі порцію улюбленого новорічного салату. Кулінарне творчість буде занесено в книгу рекордів Гіннеса. Над олів’є вагою 3 тисячі 333 кілограми працювали 60 кухарів. На нього пішло: понад 800 кг картоплі, по 400 кг ковбаси і огірків, майже 500 кг моркви, по 300 з гаком кг яєць і зеленого горошку. А майонезу — півтонни!
А ви пробували замінити ковбасу в цьому блюді копченої курочкою? Дуже цікавий смак. Давайте приготуємо.
Салат олів’є з копченою куркою рецепт
Що потрібно на 7-8 порцій:
- 5 варених картоплин — в «мундирі»;
- 5 варених яєць;
- 2 свіжих огірка;
- 2 солоних огірка;
- 2 копчених стегенця (побільше);
- 350 г горошку;
- 1 варена морквина;
- за смаком сіль, цибуля зелена, петрушка, майонез.
Рецепт приготування олів’є 2021
- Очистити остиглі картоплини від шкірки, порізати акуратними кубиками.
- Варені яйця покришити.
- Зрізати з стегенець копчене м’ясо — покришити.
- Кубиками нарізати обидва види огірків: солоні і свіжі.
- Змішати підготовлені компоненти олів’є в глибокій посуді.
- Висипати горошок, попередньо злив сік з банки.
- Додати в олів’є з копченою куркою подрібнену зелень: пір’я цибулі і петрушку. Приправити і, залити майонезом, перемішати.
- Прикрасити зірочками або квітами, вирізаними з вареної моркви. Дружного і смачного вам застілля!
Нехай Новий рік 2021 подарує Вам тільки радість і щастя. В новому році нехай все складеться ще краще, ніж торік. Варто зустріти рік Білого Металевого Бика в святковій обстановці, щоб символ року допомагав нам усі наступні 12 місяців.