Мало хто може уявити собі новорічний стіл без салату олів’є. У нашій країні він уже став обов’язковою традицією. Про нього складають вірші і пісні, придумують жарти і анекдоти. Наприклад: «Рік змінився на Землі, країна заснула в олів’є!».
Так уже повелося, що цей салат господині готують буквально тазиками. Кухарі пішли ще далі – створили найбільшу в світі порцію улюбленого новорічного салату. Кулінарне творчість буде занесено в книгу рекордів Гіннеса. Над олів’є вагою 3 тисячі 333 кілограми працювали 60 кухарів. На нього пішло: більше 800 кг картоплі, по 400 кг ковбаси і огірків, майже 500 кг моркви, по 300 з гаком кг яєць і зеленого горошку. А майонезу – півтонни!
А ви пробували замінити ковбасу в цій страві копченої курочкою? Дуже цікавий смак. Давайте приготуємо.
Салат олів’є з копченою куркою рецепт
Що потрібно на 7-8 порцій:
- 5 варених картоплин – в «мундирі»;
- 5 яєць варених;
- 2 свіжі огірки;
- 2 солоні огірки;
- 2 копчених стегенця (побільше);
- 350 г горошку;
- 1 варена морквина;
- за смаком сіль, цибуля зелена, петрушка, майонез.
Рецепт приготування олів’є 2021
- Очистити остиглі картоплини від шкірки, порізати акуратними кубиками.
- Варені яйця покришити.
- Зрізати з стегенець копчене м’ясо – покришити.
- Кубиками нарізати обидва види огірків: солоні і свіжі.
- Змішати підготовлені компоненти олів’є в глибокому посуді.
- Висипати горошок, попередньо злив сік з банки.
- Додати в олів’є з копченою куркою подрібнену зелень: пір’я цибулі і петрушку. Приправити і, заливши майонезом, перемішати.
- Прикрасити зірочками або квітами, вирізаними з вареної моркви. Дружного і смачного вам застілля!
Нехай Новий рік 2021 подарує Вам тільки радість і щастя. У новому році нехай все складеться ще краще, ніж в минулому. Варто зустріти рік Білого Металевого Бика в урочистій обстановці, щоб символ року був покровителем нам всі наступні 12 місяців.