Головним покровителем 2021 року Білий Металевий Бик. Темперамент цього чудового тваринного відрізняється працьовитістю, завзятістю і цілеспрямованістю. За прогнозами астрологів, 2021 рік буде дуже успішним для людей, які володіють такими якостями характеру.
Багато людей вірять в те, що в наступаючому Новому році необхідно догодити головному покровителю за східним календарем – Бикові. Бик – тварина травоїдна, тому на столі обов'язково має бути присутнім багато зелені. Салати, гарячі страви та закуски не повинні містити в своєму складі яловичину. Бик – великий любитель поїсти! Тому на столі повинно бути велика різноманітність смачних і ситних страв!
Традиційно новорічний стіл повинен рясніти різними наїдками. Щоб догодити символу 2021 року – Бикові і одночасно з цим здивувати гостей, можна приготувати салат у вигляді головного покровителя. На цій сторінці ви дізнаєтеся, як приготувати новорічний салат у вигляді символу 2021 роки (Бичка або Корови). Ми підібрали кілька рецептів з фото і покрокові інструкції. Будуть як нові рецепти, так і старі, оформлені у вигляді Бика.
Оригінальний салат «Олів'є» у вигляді «Бичка» – рецепт
Важко уявити Новий рік без старого доброго салату «Олів'є». Даний салатик асоціюється у нас зі святом! У 2021 року ми пропонуємо приготувати його по-особливому! Приготувати даний салатик можна легко і просто!
Інгредієнти:
- Філе курки – 200 грам
- Картопля – 2 середніх бульби
- Яйця – 4 штуки
- Консервований зелений горошок – 1 банка
- Солоні огірки – 2 штуки
- Варена ковбаса
- сир
- маслини
- майонез
- кріп
- Чорний перець
приготування:
- Відваріть філе курки, остудіть і наріжте у формі кубиків.
- Картопля необхідно відварити, остудити і нарізати так само в формі кубиків.
- Яйця відварити в круту, почистіть і розділіть на білки і жовтки.
- Потім виготовте соус – змішайте майонез з кубиками огірка і подрібненим кропом.
- Тепер викладаємо салат у вигляді голови Бика. Салат необхідно викласти шарами.
- Кожен шар перемащуємо приготованим соусом. 1 шар – кубики м'яса, 2 шар – горошок, 3 шар – картопля, 4 шар – натерті жовтки, 5 шар – терті дрібною стружкою білки. Верхній шар соусом покривати не потрібно.
- З сиру зробіть роги, а з ковбаси – вуха.
- З кола ковбаси зробіть мордочку бичка. З маслин виріжте слайс і зробіть ніздрі. Для виготовлення очей можна використовувати яйце.
«Олів'є» у вигляді Бика готово!
Смачний рецепт салату «Бик в городі»
Ще один незвичайний і смачний рецепт салату, який можна приготувати на Новий рік 2021 – «Бичок в городі». Він не виглядає у вигляді символу 2021 року, однак відрізняється оригінальною подачею, яку можна прив'язати до покровителю прийдешнього року. Салатик виходить дуже смачні і його легко приготувати.
Для приготування вам буде потрібно:
- Капуста білокачанна
- Перець болгарський
- Буряк (сира)
- Картопля
- Морква (можна взяти корейську)
- Свіжий огірок
- Цибуля
- М'ясо (свинина)
- Оцет 9%
- Рослинна олія
- Сіль перець
приготування:
- Насамперед нашинкуйтекапусту і пам'ятайте її руками. Потім викладіть у формі невеликої гірки по краю блюда.
- Натріть на крупній тертці буряк і морква. Помістіть її в блюдо поруч з капустою.
- Огірки і перець поріжте а формі соломки, цибулю – кільцями і розкладіть його по краю блюда. Залиште вільне місце в центрі.
- Наріжте картоплю тонкою соломкою і обсмажте в рослинному маслі. Потім викладіть до інших овочів.
- Поріжте м'ясо в формі соломки, обсмажте і замаринуйте в оцті, солі і перці. Потім викладіть в центр блюда. М'ясо слід робити досить пряним і солоним.
- Зробіть своєрідний «паркан», щоб розділити бика (м'ясо) і овочі.
Салат готовий! Смачного!
Гарний новорічний салат 2021 вигляді Бичка
Як всім відомо, Бик – великий любитель смачно поїсти! Від цього він такий сильний і витривалий! Тому, чим калорийнее і ситніше будуть новорічні страви – тим краще! Однак, з новорічного меню слід виключити страви з яловичини і телятини.
Пропонуємо вам смачний рецепт листкового салату у вигляді символу 2021 року.
Інгредієнти:
- Філе курки – 200 грам
- Картопля – 400 грам
- Курячі яйця – 4 штуки
- Зелений горошок – 1 банка
- майонез
- сіль
- зелень
Знадобиться для прикраси:
- сир
- ковбаса
- маслини
Приготування покроково:
- Відваріть куряче філе в підсоленій воді протягом 25-30 хвилин. Остудіть прямо в бульйоні. Так м'ясо вийде більш соковитим і ніжним.
- Помийте картоплю і відварити в мундирі до стану готовності.
- Після того, як м'ясо остигне, розберіть його на волокна і поріжте на маленькі шматочки.
- Картопля почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
- Яйця відварити круто. Почистіть і відокремте жовтки від білків. Натріть білки на дрібній тертці.
- На дрібній тертці натріть жовтки в окрему ємність.
- Залишилося тільки оформити салат у вигляді символу 2021 року – Бика. Викладіть на плоске блюдо шматочки курки і надаємо форму голови Бика.
- Зверху подсаливаем. Додаємо майонез і засипаємо зеленим горошком. Потім знову додаємо майонезу і присипаємо тертими жовтками.
- Жовтки покриваємо майонезом і робимо шар з перетертих картоплі. Зверху – знову майонез.
- Останнім шаром укладаємо білки. Ними необхідно покрити весь салат.
- Тепер перейдемо до оформлення. З ковбаси вирізаємо вуха і ніс. За допомогою сиру робимо ріжки. У носику Бика прорізаємо два отвори і вставляємо маслини. Так само з маслин робимо очі і вії.
- Перед подачею на стіл салат слід витримати в холодильнику протягом 30-60 хвилин. За цей час новорічний салатик просочиться майонезом. Перед подачею так само можна прикрасити свіжими овочами та зеленню.
Рецепт салату «Бик» з червоною рибою
А ось ще один смачний рецепт новорічний салат у вигляді символу 2021 року. До складу даного салату входить червона риба. Такий салатик стане справжньою окрасою новорічного столу.
Блюдо буде оформлено у вигляді галявини, на якій будуть милі бички – червоний і білий. Червоного бичка ми зробимо з помідори, а білого – з вареного яйця.
Інгредієнти:
- Червона риба – 300 грам
- Картопля – 3 штуки
- Морква – 2 штуки
- Курячі яйця – 4 штуки
- Зелень кропу і петрушки
- Майонез – для заправки
Інгредієнти для прикраси:
- Яйця, зварені в круту
- томати
- маслини
Приготування покроково:
- Овочі та яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо, очищаємо. Потім на широке блюдо ставимо роз'ємне кільце і робимо перший шар салату. Перший шар – натертий на крупній тертці картопля.
- Шар з натертого картоплі поливаємо майонезом.
- Нарізаємо філе з червоної риби в формі кубиків. Розкладаємо поверх майонезу.
- На тертці перетираємо варену моркву. Посипаємо її в кільце і розрівнюємо по поверхні салату. Змащуємо майонезом.
- Дрібно шаткуємо зелень кропу і петрушки. Перемішуємо і засипаємо верх салату.
- У нас вийшла галявина для бичків. Тепер необхідно зробити самих тварин. Спочатку зробимо білого бичка. Для цього використовуємо варені яйця. Відрізаємо від яйця скибочку завтовшки 5 мм і кладемо його вниз. Верхню частину голови робимо трохи опуклою, тому її слід вирізати з бічної частини яйця. Носик вирізаємо з рівного і великого яйця. Вушка робимо довільної форми. Між губою і носом покладіть гілочку зелені. Внутрішню частину вух зробимо зі шматочків томата, ріжки з маслин, очі – з горошин перцю.
- Тепер зробимо червоного бичка з помідорів. Вниз кладемо тонкий скибочку томата, зверху – бічну частину. Ніс робимо овальний і рівний. Вушка робимо довільної форми. Робимо ніздрі, ріжки, зіниці, очі.
Перед подачею салату, необхідно дати настоятися і зняти кільце.
Рецепт салату «Прикольні Бички»
А це смачний і простий рецепт салату з куркою і грибами, називається «Прикольні Бички».
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 грам
- Авокадо – 400 грам
- Яйця – 4 штуки
- Морква – 300 грам
- Картопля – 200 грам
- майонез
Інгредієнти для прикраси:
- яйця
- морква
- гвоздика
- зелена цибуля, кріп
- кукурудза
- червоний перець
Приготування покроково:
- Відваріть і остудіть куряче філе. Поріжте його на дрібні шматочки і викладіть його в блюдо. Це буде наш перший шар. Для збірки салату вам буде потрібно роз'ємне кільце. Зверху м'ясо змащуємо майонезом.
- Авокадо розрізаємо навпіл. Дістаємо кісточку і витягаємо м'якоть. М'якоть подрібнюємо і викладаємо в салат наступним шаром. Зверху змащуємо майонезом.
- Курячі яйця відваріть круто. Чистимо і поділяємо білки від жовтків. Білки пропускаємо через велику тертку і рівномірно розподіляємо по поверхні салату. Промащуємо майонезом.
- Наступний шар робимо з тертої моркви і майонезом.
- Подрібнюємо картоплю на крупній тертці і робимо з нього наступний шар. Змащуємо майонезом.
- Жовтки натираємо на дрібній терки і розподіляємо їх по поверхні.
- Залишилося тільки оформити наш салатик. З яєчних білків вирізаємо мордочки і робимо образ жують биків. В рот покладіть їм зелену цибулю.
- Для очей і ніздрів можна використовувати бутони гвоздики.
- Роги і вуха робимо з моркви.
- Зверху кладемо гілочку з кропу – це буде новорічна ялинка.
Відео:
Новорічний салат «Корівка» з кальмарами
Пропонуємо вам приготувати святковий салат на Новий рік 2021 вигляді корови.
Інгредієнти:
- Кальмари – 600 грам
- Сир – 250 грам
- Мариновані печериці – 600 грам
- Морква – 400 грам
- Цибуля ріпчаста – 200 грам
- майонез
- Сіль, перець – за смаком
Інгредієнти для прикраси:
- Пастоподібний сир – 3 столових ложки
- Кунжут – 2 столових ложки
- Панірувальні сухарі – 1 столова ложка
- Огірок – 1 штука
- Маслини – 2 штуки
- морква
- какао
- майонез
Приготування покроково:
- Подрібнюємо сир на дрібній тертці.
- Відварену моркву так само пропускаємо через тертку.
- Ріпчасту цибулю шаткуємо в формі тонкої соломки.
- Потім необхідно почистити і відварити кальмари в киплячій воді протягом двох хвилин. Потім охолоджуємо і нарізаємо в формі тонкої соломки.
- Зелень кропу подрібнюємо і змішуємо з тертим сиром.
- У широке блюдо викладаємо кальмари.
- Кальмари покриваємо сіточкою з майонезу і робимо тонкий прошарок з лука. Зверху поливаємо майонезом.
- Нарізаємо в формі пластинок мариновані печериці і розкладаємо поверх лука. Потім знову робимо сіточку майонезу.
- Наступний шар робимо з моркви і так само поливаємо майонезом.
- Останній шар салату робимо з сиру і кропу. Таким складом необхідно покрити салат з бічних сторін.
- Тепер приступаємо до оформлення новорічного салату. Роздрукуйте і виріжте шаблон корови.
- Для прорісовиванія контуру змішуємо будь пастоподібний сир з невеликою кількістю какао, його можна замінити харчовим барвником.
- Масою наповнюємо шприц, докладаємо шаблон до поверхні салату і змальовує контур.
- Шаблон прибираємо, а всю область заповнюємо майонезом і домальовували мордочку.
- Рогу корови присипаємо панірувальними сухарями.
- Кунжутом присипаємо мордочку.
- Очі робимо з огірка і маслини.
- На мордочку кладемо кружальця огірка, а маслину-зіниця кріпимо на майонез.
- Ще одну маслину розрізаємо навпіл, вирізаємо крапельки – ніздрі.
- Для яскравості чубчик можна прикрасити натертою морквою.
- Залишився ротик, який робимо з маленького шматочка ковбаски.
- Останні штрихи – прикрашаємо салат половинками червоних і жовтих помідорів, а також гілочками петрушки.
Відео: