Запечена качка з яблуками цілком стане безсумнівним лідером застілля на Новий рік 2021. Після бою курантів господині урочисто подають на стіл пахучу птицю з хрусткою скоринкою майже в кожному будинку. Щоб класична новорічна страва вийшло соковитим і ніжним, приготуйте його за нашим рецептом.
Зміст
Покроковий рецепт качки з яблуками в духовці
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
- 1 качка середньої величини;
- 6-8 кисло-солодких, не надто великих яблук;
- 0,3 склянки сметани або майонезу;
- 1,5 ч. ложки товченого кмину;
- 1 банка маслин;
- сіль і перець, кілька гілочок петрушки.
Для соусу:
- 150 мл курячого бульйону;
- 1 ст. ложка свинячого жиру (смальцю);
- 4 ч. ложки борошна;
- спеції.
Рецепт приготування качки з яблуками 2021
- Випотрошену тушку качки вимити зсередини (особливо ретельно) і зовні. Посушити паперовим рушником.
- Сіль, товчений кмин і трохи меленого перцю змішати. Натерти птицю.
- Вимити яблука, розрізати кожен плід на 4 частини, вирізати насіння. Вкласти фрукти в качку, зашити.
- Обмазати качку сметаною і викласти у форму спинкою вниз. Ідеальний варіант — запікати в чавунній утятнице, але можна і на деку. Посуд попередньо змастити жиром.
- Готувати в духовці на сильному вогні (200 градусів) до тих пір, поки птах не стане рум’яною. Потім зменшити вогонь до 175 градусів, продовжити запікати, кожні 7-10 хвилин рясно поливаючи жиром і соком.
- Готовність м’яса перевіряти шпажкою — він має легко проходити в м’яке м’ясо, а виділяється сік повинен бути прозорим, а не «кривавим».
- Готову качку з яблуками викласти на велику тарілку для подачі. Зняти нитки, дістати фрукти, злегка розім’яти їх ложкою і розкласти навколо тушки разом з маслинами і гілочками петрушки.
- Соус для страви подати окремо. Готується він швидко: борошно підсмажують до жовтого кольору, приєднати до неї бульйон і сік від качки (з форми). Приправити за смаком, закип’ятити і довести до потрібної густоти. Перелити в соусник.
Смачного Нового року!