Прості салати на Новий рік 2019: докладні рецепти

Новий рік — найбільш довгоочікуване свято в кожній родині. Він дарує чимало приємних і хвилюючих моментів. В цей час всі згадують найяскравіші моменти минулого, і з великими надіями чекають приходу нового, ще більш щасливого періоду. Щоб задобрити тварина-покровителя, під чиїм знаком буде проходити весь наступний новий 2019 рік, господині намагаються приготувати і поставити на стіл якомога більше смачних і оригінальних страв. Прості салати — основа новорічного меню. З їх допомогою можна швидко і без особливих витрат накрити святковий стіл.

Незважаючи на те, що багато господині скептично ставляться до простих страв, в рік Свині — це саме те, що потрібно. Всі частування повинні бути приготовані з доступних продуктів, а ось над їх оформленням доведеться потрудитися. Прості салати на Новий рік 2019 — чудова можливість продемонструвати гостям свої кулінарні здібності.

Легкі салати без майонезу на Новий рік 2019

Для приготування простого салату можна використовувати всього один або кілька інгредієнтів. Щоб зробити закуску більш легкої, в якості заправки використовуються: лимонний сік, соєвий соус, фруктовий оцет та інші рідкі приправи. Салат Без майонезу не тільки легко засвоюється, але і буде більш корисним. Зустрічаючи новий 2019 рік, рекомендується поставити на стіл побільше смачних і ситних страв. Легкі салати зроблять меню більш збалансованим і різноманітним.

Салат з кукурудзою і свіжим огірком

Дуже красива і нарядна закуска, яка ідеально підійде для святкового столу. Яскравий овочевий салат виходить дуже апетитним, і неодмінно приверне увагу гостей.

Необхідні продукти:

  • Кукурудза (консервована) — 1 банка
  • Свіжий огірок — 2 шт.
  • Солодкий перець — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Помідори черрі — 300 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Рослинна олія (оливкова) — 50 мл
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  • Відкрийте банку консервованої кукурудзи, викладіть вміст на друшляк або ситечко, і добре процідіть від зайвої рідини. Можна відварити заморожені зерна в підсоленій воді і охолодити. Перекладіть їх у зручну салатницю.
  • Солодкий перець, бажано різного кольору, нарізати тонкою соломкою.
  • Ріпчасту цибулю накришити дрібними кубиками або тонкими кільцями.
  • Огірки нарізати кубиками або кружечками.
  • Невеликі помідори, бажано черрі, розділити на 2-4 частини.
  • Свіжу зелень добре помити, відрізати ніжки і нашаткувати не дуже дрібно.
  • Додайте всі підготовлені овочі до кукурудзі і акуратно змішайте.
  • Солити і заправити салат олією перед подачею до столу, інакше овочі розм’якнуть і втратять свій привабливий вигляд.

    Салат «Капрезе»

    Неймовірно смачна, красива і яскрава закуска ідеально підходить для святкового столу. Простий італійський салат збуджує апетит і припаде до душі всім любителям легких і корисних страв.

    Вам знадобляться:

    • Помідори — 3 шт.
    • Сир моцарелла — 300 г
    • Оливкова олія — 50 мл
    • Бальзамічний оцет (темний) — 1 ч. л.
    • Зелений базилік (свіжий) — 50 г
    • Сіль і запашний перець — за смаком

    Як готувати:

  • Сир моцарела (ропні круглий) наріжте кружальцями товщиною приблизно 3-4 мм. Якщо під рукою не виявиться італійської моцарелли, можна взяти будь сичужний сир.
  • Стиглі, але міцні, помідори помийте, обсушіть серветкою і наріжте рівними кільцями. Намагайтеся нарізати сир і помідори однакової товщини.
  • На плоску тарілку або салатне блюдо викладіть, чергуючи шматочки сиру і помідорів (внахлест).
  • Листя зеленого базиліка не ріжте, а порвіть руками. Окремо змішайте оцет і оливкове (будь-яке рослинне) масло в пропорції 1 : 4.
  • Салат «Капрезе» прикрасьте листям базиліка і заправте соусом. Сіль і перець додайте за бажанням.
  • Є кілька варіантів соусу для цього салату. Можна використовувати бальзамічний оцет або соус песто. Тому ви можете приготувати два варіанти цієї чудової закуски.

    Салат «Цезар» з креветками

    Оригінальний варіант приготування класичної закуски середземноморської кухні. Ніжний овочевий салат можна приготувати не тільки з овочів, але і з додаванням морепродуктів — його смак буде ще більш вишуканим, незважаючи на простоту.

    Інгредієнти:

    • Креветки — 500 г
    • Листовий салат — 300 г
    • Помідори — 3 шт.
    • Яйце — 3 шт.
    • Часник — 3 зубчики
    • Оливкова олія — 1/2 склянки
    • Лимон — 1 шт.
    • Гірчиця — 1/2 ч. л.
    • Цукор — 1 ч. л.
    • Оцет (бальзамічний, фруктовий) — 1 ч. л.
    • Хліб білий — 4 скибочки
    • Сіль — щіпка

    Приготування:

  • Кілька скибочок білого хліба або батона нарізати кубиками 1 х 1 см і обсмажити на сковороді, змазаній рослинною олією, до легкої рум’яної скоринки. Перекласти сухарики в аерогриль або теплу духовку і злегка просушити. Креветки неочищені зварити до готовності і охолодити. Морепродукти почистити і покласти в глибоку миску. Розрізати свіжий лимон на дві половинки, з однієї видавити сік і скропити їм креветки. Додати масло і сіль, перемішати і залишити їх в маринаді на 10-15 хвилин.
  • Курячі або перепелині яйця зварити вкруту, охолодити і очистити. Покласти яйця в миску, додати гірчиці і добре збити до однорідності. Додати в отриману суміш сік з половинки лимона, подрібнений часник і цукор. Заправку добре перемішати.
  • Салат розібрати на листя, їх порвати руками(не різати ножем не дуже дрібно і насипати на сервірувальне блюдо. Зверху салату викласти сухарики і мариновані креветки.
  • Помідори розрізати на рівні 4-6 часточок і викласти в довільному порядку в загальну тарілку з салатом і заправити соусом.
  • За бажанням можна посипати зверху тертим твердим сиром типу пармезан.

    Прості салати з майонезом на Новий рік 2019

    Майонез вважається класичною заправкою до простим і складним салатів. Незважаючи на високу калорійність, ця приправа володіє приємним м’яким смаком і підходить для святкового столу. За бажанням змінити калорійність страви можна, розбавивши майонез нежирним йогуртом або сметаною — від цього смак закуски стане ще ніжніше. Зустрічаючи рік Свині, намагайтеся більше використовувати овочеві і фруктові закуски, додаючи в них багато свіжої зелені і ягід.

    Буряковий салат з часником

    Цю закуску можна приготувати в двох варіантах: зі свіжих і варених коренеплодів. Незважаючи на те, що і варена, і сирої салати готуються вони з одних і тих же продуктів, смак у них буде зовсім різний. Так ви зможете догодити гостям і зробити новорічне меню більш різноманітним.

    Необхідні продукти:

    • Буряк — 3 шт.
    • Часник — 3 зубчики
    • Майонез — 100 мл
    • Петрушка для прикраси
    • Сіль — за бажанням

    Як приготувати:

  • Салатну буряк солодких сортів добре промийте, покладіть в каструлю і залийте окропом. Зваріть коренеплоди до готовності, остудіть і зніміть шкірку. Для приготування сирого салату буряк відварювати не потрібно.
  • Підготуйте зручну посуд, в якому будете змішувати салат. Натріть буряк на тертці з великими зубчиками, додайте подрібнений часник і заправити майонезом.
  • Викладіть готову закуску в салатник або порційні розетки і прикрасьте гілочкою свіжої петрушки.
  • Ці салати готуються без додавання солі, але за бажанням ви можете її трохи додати.

    Салат «Мімоза»

    Дуже проста, але надзвичайно смачна закуска, яка майже завжди знаходиться на святковому столі. Овочевий салат чудово підходить під алкогольні напої і завжди користується дуже великим попитом серед гостей.

    Набір продуктів:

    • Картопля — 3 шт.
    • Морква — 3 шт.
    • Цибуля — 1 шт.
    • Яйце — 3 шт.
    • Риба консервована — 500 г
    • Майонез — 200 мл
    • Петрушка — декілька гілочок

    Класичний рецепт:

  • Картоплю і моркву вимити, але не очищайте, складіть у зручну каструлю і зваріть до готовності. Варені овочі охолодіть, очистіть від шкірки.
  • Консерви відкрийте, злийте всю рідину, шматочки риби викласти в зручну посуд. Рибу розімніть вилкою, при необхідності приберіть кісточки.
  • Курячі яйця зваріть круто, очистіть, відокремте білки від жовтків.
  • У класичному варіанті салат готується шарами, для цього потрібно підготувати плоску тарілку і кулінарне формувальне кільце. За відсутністю кільця, можна скористатися звичайною пластиковою пляшкою, вирізавши з неї форму потрібного розміру.
  • На дно форми натріть на середній тертці половину картоплі. Можна нарізати його дрібними кубиками або натерти заздалегідь, але якщо робити це безпосередньо перед наповненням форми, салат буде більш повітряним і ніжним. Акуратно розподіліть його по дну форми, сильно не трамбуючи ложкою. Всі шари промазывайте майонезом.
  • Зверху покладіть шар консервованої риби.
  • Ріпчасту або салатний цибулю наріжте дрібними шматочками і посипте їм зверху.
  • Наступними шарами буде решту картоплі з майонезом і моркву.
  • Верх салату покрийте тертим білком, як і інші шари промажте майонезом. Прикрасьте тертим жовтком (вже без соусу) і декількома гілочками свіжої петрушки. Акуратно зніміть формувальне кільце і залиште салат в холодильнику на 1-2 години для просочення.
  • Універсальну закуску можна готувати з будь-яким видом сиру, а для більш гострого смаку замінити цибулю часником. Спосіб приготування і прикраси цього салату залежить тільки від вашого смаку і фантазії — його можна зробити практично будь-якої форми.

    Рік Свині прийнято зустрічати за столом, наповненим різноманітними частуваннями. Чим більше святкових страв ви приготуєте, тим краще. Не обов’язково готувати тільки вишукані закуски та делікатеси — смачні і прості салати перетворять пишне застілля в тепле родинне свято.

    Новий рік 2023