Напередодні Різдва 2021 багато часто замислюються, яким блюдом можна здивувати рідних і близьких, чим порадувати гостей?
Сьогодні організація свят тісно пов’язана з приготуванням апетитних страв, тому кулінари пропонують вам приготувати святкову індичку, рецепт якої може особливо стати в нагоді в різдвяні свята.
Покроковий рецепт приготування індички на Різдво 2021
1. Індичку потрібно промити в проточній воді, обсушити паперовим рушником. Кінчики крилець і нижню частину гомілки бажано відрубати і надалі можна використовувати для приготування бульйону.
2. Підготовлену тушку натерти сіллю і перцем, залишити маринуватися приблизно на одну годину.
3. Часом пізніше тушку індички укласти на деко, попередньо застелений фольгою, додати трохи води і ложечку вершкового масла. Деко встановити в духовку, в процесі смаження кожні десять хвилин необхідно поливати блюдо соком, що виділяється.
4. Проводити жарку слід при невеликій температурі. Коли індичка стане м’якою, слід включити режим «повітря» в духовій шафі і чекати зарумянівая. При цьому непогано періодично змащувати тушку рослинним маслом за допомогою кондитерської пензлика.
Час приготування індички залежить від її ваги і складає приблизно два з половиною години.
5. Коли птах повністю готова, необхідно зняти її з дека і розділити на порційні шматки за допомогою електричного ножа. Обробляють індичку так: в першу чергу, відрізають ніжки і крильця, грудку нарізають тонкими шматочками. Підготовлені порційні шматки потрібно красиво розкласти на блюді.
6. До індичці обов’язково потрібно подавати соус, найпростіший варіант приготування якого може бути таким: один стакан сметани, 2 зубчики молодого часнику, кріп, петрушка. Часник видавити за допомогою спеціального приладу. Зелень дрібно-дрібно порубати за допомогою ножа. У посуд викласти сметану і часник, збити міксером протягом 5 хвилин і додати дрібно посічену зелень. Акуратно перемішати і викласти в соусник. Подавати разом з основною стравою.
Приємного апетиту і щасливого Різдва 2021!