Печива на Новий рік 2019: описи і прості рецепти

Фігурна випічка — старовинна традиція частування гостей і прикраси святкового інтер’єру. Пироги, печиво і пряники здавна вважаються найголовнішими частуваннями, без яких неможливо уявити святкування Різдва та Нового Року. Печива у вигляді забавних фігурок, ялиночок і сніжинок можна не тільки подавати до столу, але і використовувати як подарунки та прикраси. На Новий рік 2019 можна приготувати не тільки солодке, але й солоне печиво, додаючи в тісто різні прянощі.

Незважаючи на те, що випічка займає багато часу і цей трудомісткий процес може зайняти кілька годин — це дуже цікаве і захоплююче заняття. Використовуючи прості рецепти, оригінальне новорічне печиво можна приготувати і прикрасити на будь-який смак. Приготуйте печива на Новий рік 2019 всією сім’єю і веселі спогади надовго залишаться у пам’яті ваших рідних і близьких.

Рецепти печива на Новий рік 2019

Традиційні новорічні рецепти можна використовувати для приготування випічки круглий рік. Використовуйте металеві і силіконові формочки, харчові барвники, кондитерську посипання та інші прикраси — це зробить десерт ще смачніше і нарядно.

Імбирне новорічне печиво

Рецепт європейського імбирного печива належить англійським ченцям. Вперше оригінальну випічку з екзотичними спеціями зважився приготувати чернець Патрік ще XI столітті. Однак традиція надавати печінкою різні форми, яка збереглася і в сучасній кулінарії, з’явилася в XIX столітті. З тих пір імбирне печиво та пряники стали невід’ємним атрибутом новорічних свят.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно — 500 г
  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Вершкове масло — 200 г
  • Імбир (сухий) — 2 ст. л.
  • Кориця — 1 ст. л.
  • Кардамон, гвоздика, запашний перець — по 1 ч. л.
  • Пудра цукрова — 200 г
  • Какао — порошок- 1 ст. л.
  • Мед рідкий — 2 ст. л.
  • Харчова сода — 1 ст. л.
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

  • З допомогою ситечка просійте борошно, насипте її в зручну чашу або миску для замішування тіста. Додайте всі сипучі спеції, харчову соду і добре перемішайте.
  • Вершкове масло бажано використовувати розм’якшеним — для цього заздалегідь потрібно залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. По частинам вводите масло в борошняну суміш і перетирайте ложкою, щоб вийшло розсипчаста маса. Пісочне тісто можна приготувати і з замороженого масла, для цього його потрібно подрібнити ножем або натерти на тертці, після чого змішати з борошном.
  • В маслянисту крихту додайте цукор і мед, вбийте куряче яйце і замішайте м’яке еластичне тісто. Скачайте його в щільну кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в прохолодне місце півгодини.
  • Коли тісто відпочине, підготуйте робочу поверхню — присипте її тонким шаром борошна.
  • Розріжте тісто на кілька шматків і розкачайте кожну в тонкий пласт товщиною 0,5-0,7 див.
  • Увімкніть духовку на 180°C, деко застеліть пергаментним папером.
  • З допомогою фігурних форм вирізуйте з тіста новорічні печива і викладайте їх на деко, залишаючи між ними трохи вільного місця.
  • Випікається імбирне печиво 10-15 хвилин (в залежності від бажаного кольору). Готову випічку залишити до повного охолодження на деко, після цього перекласти на стіл і прикрасити глазур’ю.
  • Вівсяне печиво з горіхами

    У Новий Рік 2019 на святковому столі має бути більше страв із зернових культур і горіхів. Для випічки можна використовувати кукурудзяну, вівсяну і гречану борошно, додати прянощі і сухофрукти. Вівсяне тісто дуже м’яке і еластичне, тому печиво можна приготувати будь-якої форми: ялинки, іграшок, порося або сніговика.

    Інгредієнти:

    • Вівсяні пластівці (геркулес) — 3 склянки
    • Пшеничне борошно — 3 склянки
    • Цукор — 1/2 склянки
    • Мед — 3 ст. л.
    • Вершкове масло — 400 г
    • Горіхи (будь-які) — 1 склянка
    • Сода — 1 ст. л.
    • Яйце білок — для глазурі
    • Лимонна кислота — щіпка
    • Сіль — за смаком

    Як готувати:

  • Вівсяні пластівці або геркулес подрібнити в блендері, кавомолці або прогуляти через дрібну решітку м’ясорубки. Так само подрібнити частину горіхів, залиште трохи для прикраси випічки. У глибокій мисці змішати борошно і вівсянку, додати горіхи. Борошно бажано просіяти кілька разів — так печива будуть ще більш ніжними і повітряними.
  • Насипте соду і лимонну кислоту, можна використовувати пекарський порошок або розпушувач.
  • Масло розтопіть на повільному вогні або водяній бані, охолодіть і влийте в борошняну суміш. Додайте мед і замішайте м’яке тісто.
  • Розігрійте духовку — печиво випікається при температурі 160-170 градусів.
  • Постеліть на деко лист пергаментного паперу і за допомогою столової ложки викладіть печиво.
  • Випікати печиво 10-12 хвилин. Акуратно перекладіть печиво на тарілку і охолодіть. Для прикраси використовуйте частину горішків і білкову глазур.
  • Печиво з новорічними передбаченнями

    Добре і щире побажання для близьких і друзів — самий простий, але дуже корисний і дорогий подарунок. Оригінальне печиво з сюрпризом додасть позитивних емоцій напередодні свята.

    Продукти:

    • Пшеничне борошно — 1 склянка
    • Кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.
    • Яйце (білок) — 3 шт.
    • Цукровий пісок — 3 ст. л.
    • Рослинне масло — 3 ст. л.
    • Сіль — 1/2 ч. л.

    Приготування:

  • Печива повинні мати порожню порожнину всередині, щоб покласти в неї невеликий сюрприз (листочок з побажанням, монету або інший невеликий сувенір). Для цього необхідно брати пшеничне борошно вищого сорту, двічі просіяне через сито. Так вона збагатитися киснем, і печиво буде більш повітряним і хрустким.
  • У будь-якій зручній посуді змішайте борошно з крохмалем, додати будь-які спеції і прянощі за смаком.
  • Яйця охолодіть, відокремте білки від жовтків. Білки добре збийте в густу піну, жовтки можна використовувати для крему та іншої новорічної випічки.
  • Акуратно, щоб білок не осел, введіть його в борошняну суміш, влийте масло і акуратно замішайте м’яке тісто.
  • Так як печиво готується швидко з дуже тонкого шару тіста, його найкраще випікати на пергаменті. Якщо пекарської папери не виявиться під рукою, можна скористатися силіконовим килимком для випічки. Викладати тісто на змащене маслом деко небажано, інакше готове печиво пригорить.
  • Налийте в чашку або склянку холодної води, умочіть в неї чайну ложку (так тісто не буде прилипати) і по черзі викладайте шматочки тесту на деко. Акуратно розмажте тісто у формі гуртка і випікайте в духовці при температурі 160 градусів 7-10 хвилин.
  • Коли коржі придбають приємний рожевий відтінок і піднімуться, їх потрібно відразу ж викласти на зручну поверхню і покласти в середину кожної новорічний сюрприз. Придавити печиво руками з краю, надаючи йому форму півкола, після чого з’єднуючи куточки до центру (як на пельмені).
  • Остигле печиво прикрасити глазур’ю, кулінарної посипкою або кульками і покласти в невеликі вазочки конфетница.
  • Передбачення і побажання на весь майбутній рік бажано підготувати заздалегідь. Не слід шукати інформацію в гороскопах та інших сумнівних джерелах. Напишіть в декількох словах все те, що ви самі бажаєте своїм близьким і друзям, і тоді побажання обов’язково здійсняться.

    Як прикрасити печива на Новий рік 2019

    Найпростіший спосіб приготувати красиве і ошатне печиво — це використовувати фігурні трафарети. Їх можна купити, а можна зробити в домашніх умовах з твердого картону. Намалюйте будь-які візерунки і у вас завжди буде чудовий трафарет, за допомогою якого залишиться лише зробити відбиток бажаного малюнка.

    • Для прикраси різдвяних пряників і новорічного печива можна використовувати білкову глазур. Охолоджений яєчний білок збити в піну з цукровою пудрою і дрібкою лимонної кислоти. Наносити візерунки за допомогою тонкого пензлика на остигле печиво.
    • Білосніжні візерунки можна нанести за допомогою білого шоколаду. Розтопіть його на водяній бані і за допомогою пензлика або кондитерського шприца прикрасьте печиво будь-якими візерунками.
    • Оригінальна прикраса можна нанести за допомогою кольорового креми, глазурі, мастики. Використовуйте тільки харчові барвники!

    З печива у формі зірочок можна зібрати справжню новорічну ялинку. Покрийте зірочки айсингом (глазур’ю із збитих білків) і зберіть новорічне деревце, укладаючи печива один на одного.

    Корисні поради

    • У гарячому вигляді пісочне печиво дуже м’яке і буде ламатися, тому його необхідно охолоджувати у формі для випічки!
    • Тісто для імбирного печива можна використовувати для приготування традиційних пряників. Розкачайте тісто трохи товщі (1-1,5 см) і випікайте на середньому вогні (170°C-180°C) 20 хвилин.

    Печива на Новий рік 2019 легко приготувати і прикрасити у відповідності з тематикою свята. Використовуйте випічку для прикраси столу і ялинки, подаруйте печиво своїм близьким і друзям. Печива на Новий рік 2019 — це не просто домашній десерт, а невід’ємний атрибут свята, що створює неповторну атмосферу тепла і сімейного затишку.

    Новий рік 2023