Фігурна випічка — старовинна традиція частування гостей і прикраси святкового інтер’єру. Пироги, печиво і пряники здавна вважаються найголовнішими частуваннями, без яких неможливо уявити святкування Різдва та Нового Року. Печива у вигляді забавних фігурок, ялиночок і сніжинок можна не тільки подавати до столу, але і використовувати як подарунки та прикраси. На Новий рік 2019 можна приготувати не тільки солодке, але й солоне печиво, додаючи в тісто різні прянощі.
Незважаючи на те, що випічка займає багато часу і цей трудомісткий процес може зайняти кілька годин — це дуже цікаве і захоплююче заняття. Використовуючи прості рецепти, оригінальне новорічне печиво можна приготувати і прикрасити на будь-який смак. Приготуйте печива на Новий рік 2019 всією сім’єю і веселі спогади надовго залишаться у пам’яті ваших рідних і близьких.
Рецепти печива на Новий рік 2019
Традиційні новорічні рецепти можна використовувати для приготування випічки круглий рік. Використовуйте металеві і силіконові формочки, харчові барвники, кондитерську посипання та інші прикраси — це зробить десерт ще смачніше і нарядно.
Імбирне новорічне печиво
Рецепт європейського імбирного печива належить англійським ченцям. Вперше оригінальну випічку з екзотичними спеціями зважився приготувати чернець Патрік ще XI столітті. Однак традиція надавати печінкою різні форми, яка збереглася і в сучасній кулінарії, з’явилася в XIX столітті. З тих пір імбирне печиво та пряники стали невід’ємним атрибутом новорічних свят.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно — 500 г
- Яйце куряче — 2 шт.
- Вершкове масло — 200 г
- Імбир (сухий) — 2 ст. л.
- Кориця — 1 ст. л.
- Кардамон, гвоздика, запашний перець — по 1 ч. л.
- Пудра цукрова — 200 г
- Какао — порошок- 1 ст. л.
- Мед рідкий — 2 ст. л.
- Харчова сода — 1 ст. л.
- Сіль — щіпка
Спосіб приготування:
Вівсяне печиво з горіхами
У Новий Рік 2019 на святковому столі має бути більше страв із зернових культур і горіхів. Для випічки можна використовувати кукурудзяну, вівсяну і гречану борошно, додати прянощі і сухофрукти. Вівсяне тісто дуже м’яке і еластичне, тому печиво можна приготувати будь-якої форми: ялинки, іграшок, порося або сніговика.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці (геркулес) — 3 склянки
- Пшеничне борошно — 3 склянки
- Цукор — 1/2 склянки
- Мед — 3 ст. л.
- Вершкове масло — 400 г
- Горіхи (будь-які) — 1 склянка
- Сода — 1 ст. л.
- Яйце білок — для глазурі
- Лимонна кислота — щіпка
- Сіль — за смаком
Як готувати:
Печиво з новорічними передбаченнями
Добре і щире побажання для близьких і друзів — самий простий, але дуже корисний і дорогий подарунок. Оригінальне печиво з сюрпризом додасть позитивних емоцій напередодні свята.
Продукти:
- Пшеничне борошно — 1 склянка
- Кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.
- Яйце (білок) — 3 шт.
- Цукровий пісок — 3 ст. л.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль — 1/2 ч. л.
Приготування:
Передбачення і побажання на весь майбутній рік бажано підготувати заздалегідь. Не слід шукати інформацію в гороскопах та інших сумнівних джерелах. Напишіть в декількох словах все те, що ви самі бажаєте своїм близьким і друзям, і тоді побажання обов’язково здійсняться.
Як прикрасити печива на Новий рік 2019
Найпростіший спосіб приготувати красиве і ошатне печиво — це використовувати фігурні трафарети. Їх можна купити, а можна зробити в домашніх умовах з твердого картону. Намалюйте будь-які візерунки і у вас завжди буде чудовий трафарет, за допомогою якого залишиться лише зробити відбиток бажаного малюнка.
- Для прикраси різдвяних пряників і новорічного печива можна використовувати білкову глазур. Охолоджений яєчний білок збити в піну з цукровою пудрою і дрібкою лимонної кислоти. Наносити візерунки за допомогою тонкого пензлика на остигле печиво.
- Білосніжні візерунки можна нанести за допомогою білого шоколаду. Розтопіть його на водяній бані і за допомогою пензлика або кондитерського шприца прикрасьте печиво будь-якими візерунками.
- Оригінальна прикраса можна нанести за допомогою кольорового креми, глазурі, мастики. Використовуйте тільки харчові барвники!
З печива у формі зірочок можна зібрати справжню новорічну ялинку. Покрийте зірочки айсингом (глазур’ю із збитих білків) і зберіть новорічне деревце, укладаючи печива один на одного.
Корисні поради
- У гарячому вигляді пісочне печиво дуже м’яке і буде ламатися, тому його необхідно охолоджувати у формі для випічки!
- Тісто для імбирного печива можна використовувати для приготування традиційних пряників. Розкачайте тісто трохи товщі (1-1,5 см) і випікайте на середньому вогні (170°C-180°C) 20 хвилин.
Печива на Новий рік 2019 легко приготувати і прикрасити у відповідності з тематикою свята. Використовуйте випічку для прикраси столу і ялинки, подаруйте печиво своїм близьким і друзям. Печива на Новий рік 2019 — це не просто домашній десерт, а невід’ємний атрибут свята, що створює неповторну атмосферу тепла і сімейного затишку.