Нові рецепти на Новий рік 2019: оригінальні частування

Новий рік — найвеселіше і улюблене свято не тільки в росіян, але і у жителів інших країн. Щороку, напередодні свята, господині готуються, вивчаючи безліч різних кулінарних рецептів, і придумуючи найнеймовірніші частування. Новорічне застілля складно уявити без традиційних салатів і закусок, самими популярними з яких є: олів’є, оселедець під шубою і вінегрет. Однак у Новий рік 2019 хочеться поставити на стіл щось більш оригінальне — то, що стане по-справжньому новим, незвичайним і зовсім несхожим на класичне меню.

Нові рецепти можна придумати самостійно, але не всі господині готові ризикувати перед святами, експериментуючи з продуктами. А можна скористатися ідеями інших кулінарів, і адаптувати частування на свій смак. Базові варіанти рецептів використовуйте як основу, додаючи або прибираючи з них ті або певні продукти. Так вам буде легше придумати і приготувати своє нове авторське страва до новорічного столу, від якого всі гості прийдуть в захват.

Нові рецепти закусок і салатів

Різноманітні закуски і безліч салатів — так приблизно виглядає новорічний стіл у кожній родині. Ці частування користуються особливою популярністю у гостей, тому господиня будинку приділяє їх приготування особливу увагу. У Рік Свині святкове меню повинно складатися з досить простих страв, тому потрудитися слід чимало. Потрібно приготувати смачне і апетитне блюдо, але ще і прикрасити його у відповідності з тематикою свята. Так з’являються нові варіанти і рецепти звичних страв, якими кулінари з радістю діляться один з одним.

Закуска «Ялинкові іграшки»

Дуже простий, але оригінальний рецепт приготування гострої закуски зі свіжих і варених овочів. Гарне оформлення у вигляді ялинкових кульок ідеально підходить для святкової атмосфери святкування новорічної ночі.

Необхідні продукти:

  • Морква — 1 кг
  • Буряк — 1 кг
  • Сир — 1 кг
  • Яйце — 5 шт.
  • Часник — 3 головки
  • Майонез — 500 мл
  • Цукор — 1 склянка
  • Кокосова стружка — 50 г
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль — за смаком

Як приготувати і оформити:

  • Свіжу моркву почистити, добре промити і натерти на тертці. Розділити на дві частини: одна буде солодкої з кокосовою стружкою, інша з часником і майонезом. Для солоних кульок: натріть часник на дрібній тертці, змішайте з морквою і заправте майонезом. При необхідності додайте сіль і запашний перець.
  • Солодкі кульки: терту моркву покладіть в сотейник або каструлю і тушкуйте з цукром і соком лимона до м’якості. Остудіть і сформуйте кульки, після чого обваляйте їх в кокосовій стружці.
  • Неймовірно красивої і смачної буде закуска з відвареної буряків і часнику. Попередньо зваріть коренеплоди в шкірці, охолодіть, натріть на тертці з часником і заправити майонезом. Скачайте кульки невеликого розміру. Для більш пікантного смаку можна додати трохи подрібнених волоських горіхів.
  • Точно таку ж закуску можна приготувати з твердого сиру і варених яєць.
  • Яскраві різнокольорові кульки, розкладіть по тарілочках і прикрасьте гілочкою розмарину або петрушки.
  • Новий вінегрет в тарталетках «Ялинка»

    Всім дуже добре відомий салат вінегрет. Новий рецепт підійде для приготування новорічного меню і напевно, порадує не зовсім звичним смаком.

    Необхідний набір продуктів:

    • Картопля — 5 шт.
    • Морква — 1 шт.
    • Огірок свіжий — 1 шт.
    • Яблуко зелене — 1 шт.
    • Мандарин — 1 шт.
    • Апельсин — 1 шт.
    • Зелений горошок — 3 ст. л.
    • Майонез для заправки
    • Зелень петрушки — кілька гілочок
    • Тарталетки — за кількістю порцій

    Спосіб приготування:

  • Бульби картоплі добре помити і, не очищаючи шкірки, відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Охолодити і почистити, нарізати невеликими кубиками.
  • Морква також помити і зварити в шкірці, очистити і нашаткувати кубиками однакового розміру. Можна натерти на тертці з великими зубчиками.
  • Свіжий огірок нарізати тонкою соломкою, залишити кілька колечок для прикраси салату.
  • Свіже або моченое яблуко очистити від шкірки, натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою.
  • Цитрусові почистити, розділити на часточки, можна розрізати на 4-6 частин.
  • Змішати всі продукти в зручному салатник, додати консервований або заздалегідь зварений горошок і заправити майонезом. За смаком можна додати трохи лимонного соку.
  • Фруктово-овочевий вінегрет покласти в тарталетки гіркою, сформувавши ялинку і прикрасити свіжою петрушкою.

    Салат «Різдвяний вінок»

    Оригінальний смак закуски неодмінно сподобається навіть самим вибагливим гурманам. За бажанням можна готувати кожну порцію окремо, подаючи в невеликих салатних тарілках або тарталетках.

    Вам знадобляться:

    • Кальмари — 300 г
    • Оливки без кісточок — 100 г
    • Болгарський перець — 1 шт.
    • Огірок — 2 шт.
    • Квасоля варена — 1 стакан
    • Яйце куряче — 5 шт.
    • Сир копчений кіска — 150 г
    • Майонез — 100 мл
    • Сіль — за смаком
    • Кріп (зелень) — 1-2 пучка

    Як готувати:

  • Курячі яйця добре помити, покласти в холодну воду і зварити круто. Яйця охолодити і очистити від шкаралупи. Відокремити білки від жовтків і окремо дрібно нарізати або натерти на тертці.
  • Кальмари помити і почистити, зварити в підсоленій воді, охолодити і м’якоть нарізати дрібними кубиками або соломкою. Можна використовувати консервовані.
  • Огірки і солодкий перець нарізати тонкою соломкою або кубиками — за бажанням.
  • Оливки розрізати на кілька частин кубиками або кільцями.
  • Сир косичку розібрати на тонші волокна, смужки розрізати на 2-3 частини (по 5-6 сантиметрів у довжину).
  • Салат викладається шарами, тому його слід готувати заздалегідь, щоб був час для просочення. Викласти продукти в такому порядку, промазуючи кожен шар майонезом: огірки, кальмари, яйця (білок), солодкий перець, яйце (жовток), оливки, сир.
  • Викласти салат у формі різдвяного вінка і рясно прикрасити свіжою зеленню кропу. Для яскравості можна додати трохи зерен граната, консервованої кукурудзи, шматочків свіжих огірків або перцю.

    Закусочний торт «Наполеон»

    Цей тортик дуже добре знайомий багатьом: його готують на дні народження і просто на десерт. Існує чимало варіантів його приготування: з листкового і рубленого тесту, із заварним і масляним кремом. Якщо приготувати його за оригінальним рецептом, він ідеально впишеться в новорічне меню.

    Продукти для тіста:

    • Маргарин — 250 г
    • Яйця — 1 шт.
    • Борошно — 400 г
    • Кефір — 200 г
    • Сода — 0,5 ч. л.
    • Сіль — щіпка

    Для начинки:

    • Риба(консервована, варена) — 500 г
    • Сир плавлений — 200 г
    • Яйце — 3 шт.
    • Цибуля — 1 шт.
    • Майонез — 100 г
    • Часник — 3 зубчики
    • Свіжа зелень для прикраси

    Як приготувати і зібрати:

  • Розм’якшений маргарин або вершкове масло змішати з борошном, додати щіпку соди і трохи крупної солі. Вбити яйця і влити кефір, вимісити м’яке тісто. Загорнути його у харчову плівку і покласти в холод на 15-20 хвилин.
  • Консервовану рибу викласти в глибокий посуд, додати дрібно нарізаний лук і заправити майонезом. Начинку добре перемішати. Можна використовувати будь-яку відварну або смажену рибу.
  • Сир (твердий або м’який плавлений) натерти на тертці, змішати з часником і майонезом.
  • Коли тісто відлежиться і стане більш еластичним, розділити його на рівні 5 частин. Кожен тонко розкачати, покласти на деко і спекти коржі в розігрітій духовці.
  • Коли коржі охолонуть, можна буде збирати торт. Покладіть нижній корж на тарілку і змастіть його сирною начинкою.
  • На другий шар покласти суміш з риби та цибулі. Третій і четвертий коржі: сир-риба. П’ятий корж подрібнити в крихту з допомогою качалки і прикрасити нею верх торта.
  • Так як торт готується на Новий 2019 рік, не забудьте прикрасити його фігуркою порося або сніговика, зліпивши її з сирно-часниковою суміші.

    Новий рік 2023