Казкове страва до новорічного столу — курячі рулетики з хрусткою скоринкою з бекону. На їх приготування піде всього годину часу. Рулетики виходять поживними, ароматними і дуже апетитними.
Якщо ви чекаєте в гості велику компанію, то краще подвоїти або потроїти кількість інгредієнтів.
Потрібно:
- курячі грудки без кісток і без шкіри 2 шт.;
- бекон – 12 тонких скибочок;
- цукор темно-коричневий — ? склянки;
- сіль, перець, інші спеції — за смаком;
- петрушка або будь-яка зелень за смаком – пучок.
Приготування.
- Розігрійте духовку до 230 градусів.
- Грудинку наріжте невеликими кубиками, обваляйте їх у спеціях і посоліть.
- Загорніть шматочки курки в смужки бекону і обваляйте в коричневому цукрі.
- Накрийте деко алюмінієвою фольгою, вище розмістіть ґрати для випікання, а на ній рулетики. Так вони рівномірно просмажаться з усіх боків і не запачкают духовку стікаючим жиром. Грати не опускайте занадто низько, щоб страва не підгоріло.
- Ще трохи посоліть, поперчіть.
- Випікайте близько 45 хвилин до готовності і до появи хрусткої скоринки.
- Готові битки прикрасити подрібненою зеленню.
Тим, хто не любить солодощі в м’ясних стравах можна обійтися без додавання цукру. Щоб закуску було зручніше брати, застроміть в кожен рулетик красиву шпажку.
Страва буде красиво виглядати на соковитих листках салату. Його можна використовувати не тільки як закуску, але і в якості самостійного м’ясної страви. Вони стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!