Кожен народ хвалиться своїми рибними стравами. Рецептів приготування риби величезна кількість. Сьогодні відкриваються рибні ресторани, де можна скуштувати найвишуканіші страви з морепродуктів. Багато дієтологів рекомендує включити в свій раціон м’ясо з риби, тому як воно багате фосфором і іншими корисними елементами.
Сьогодні ми пропонуємо цікавий і смачний рецепт – горбуша під соусом тартар. Тартар це ідеальний для риби соус, який легко приготувати навіть у домашніх умовах. Таке блюдо можна використовувати не тільки на кожен день, а й приготувати на Новий рік 2021 або будь-який інший свято.
Інгредієнти для приготування горбуші під соусом тартар
- свіжа горбуша – 500 гр .;
- панірувальні сухарі;
- яйце – 1 шт .;
- майонез – 140 грам;
- рослинне масло – для смаження;
- часник – 2 зубці;
- мариновані огірки – 100 гр .;
- свіжа зелень – для смаку;
- приправи – за смаком.
Рецепт приготування горбуші під соусом тартар
1. Можна використовувати будь-яку рибу, але горбуша краще. Вона відноситься до сімейства лососевих риб, тому вважається дуже корисною. Насамперед рибу необхідно промити і почистити, видалити нутрощі. Ріжемо тушку невеликими шматочками, солимо і перчимо до смаку, залишаємо на час.
2. Нам знадобиться міксер або кухонний комбайн. У чашу розбиваємо куряче яйце, посолити і поперчити, гарненько збиваємо до отримання однорідної маси. Дану операцію можна зробити звичайним віночком.
3. Насипаємо в тарілку панірувальні сухарі. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо.
4. Шматочки риби спочатку необхідно занурити в панірувальні сухарі, потім в яєчну суміш і знову в сухарі. Заготівлю кидаємо в розпечене масло і смажимо з кожного боку до повної готовності. На все йде приблизно 15 хвилин.
5. Тепер зробимо соус тартар. Для цього необхідно взяти мариновані огірки і свіжу зелень. Огірочки дрібно нарізаємо, щоб вийшла кашка, зелень рубаємо. Часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Беремо відповідну форму і засипаємо все овочі та зелень, додаємо майонез за рецептом, добре перемішуємо. Соус готовий до вживання!
6. Викладаємо рибу на красиве блюдо, поливаємо соусом і прикрашаємо залишками зелені. Якщо полити рибу лимонним соком буде ще смачніше!
Соус тартар можна використовувати не тільки з рибою, він також підійде і для багатьох інших страв на новорічному столі 2021.
Сподіваємося, що Вам сподобався цей рецепт! Смачного!