Горбуша під соусом тартар рецепт на Новий рік 2021

Кожен народ хвалиться своїми рибними стравами. Рецептів приготування риби величезна кількість. Сьогодні відкриваються рибні ресторани, де можна скуштувати найвишуканіші страви з морепродуктів. Багато дієтологів рекомендує включити в свій раціон м’ясо з риби, тому як воно багате фосфором і іншими корисними елементами.

Сьогодні ми пропонуємо цікавий і смачний рецепт – горбуша під соусом тартар. Тартар це ідеальний для риби соус, який легко приготувати навіть у домашніх умовах. Таке блюдо можна використовувати не тільки на кожен день, а й приготувати на Новий рік 2021 або будь-який інший свято.

Горбуша під соусом тартар рецепт на Новий рік 2021

Інгредієнти для приготування горбуші під соусом тартар

  • свіжа горбуша – 500 гр .;
  • панірувальні сухарі;
  • яйце – 1 шт .;
  • майонез – 140 грам;
  • рослинне масло – для смаження;
  • часник – 2 зубці;
  • мариновані огірки – 100 гр .;
  • свіжа зелень – для смаку;
  • приправи – за смаком.

Рецепт приготування горбуші під соусом тартар

1. Можна використовувати будь-яку рибу, але горбуша краще. Вона відноситься до сімейства лососевих риб, тому вважається дуже корисною. Насамперед рибу необхідно промити і почистити, видалити нутрощі. Ріжемо тушку невеликими шматочками, солимо і перчимо до смаку, залишаємо на час.

2. Нам знадобиться міксер або кухонний комбайн. У чашу розбиваємо куряче яйце, посолити і поперчити, гарненько збиваємо до отримання однорідної маси. Дану операцію можна зробити звичайним віночком.

3. Насипаємо в тарілку панірувальні сухарі. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо.

4. Шматочки риби спочатку необхідно занурити в панірувальні сухарі, потім в яєчну суміш і знову в сухарі. Заготівлю кидаємо в розпечене масло і смажимо з кожного боку до повної готовності. На все йде приблизно 15 хвилин.

5. Тепер зробимо соус тартар. Для цього необхідно взяти мариновані огірки і свіжу зелень. Огірочки дрібно нарізаємо, щоб вийшла кашка, зелень рубаємо. Часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Беремо відповідну форму і засипаємо все овочі та зелень, додаємо майонез за рецептом, добре перемішуємо. Соус готовий до вживання!

6. Викладаємо рибу на красиве блюдо, поливаємо соусом і прикрашаємо залишками зелені. Якщо полити рибу лимонним соком буде ще смачніше!

Соус тартар можна використовувати не тільки з рибою, він також підійде і для багатьох інших страв на новорічному столі 2021.

Сподіваємося, що Вам сподобався цей рецепт! Смачного!

Новий рік 2023