Гоголь-моголь з яєць у домашніх умовах, фото-рецепт

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Ми всі чули про гоголь-моголь – він зустрічається в дитячих книжках, класичних творах, але багато пробували його насправді? Виявляється, гоголь-моголь – це дивовижне ласощі та відмінне ліки, яке з задоволенням приймають навіть діти. Рецепт гоголя-моголя дуже простий, але варіацій існує величезна безліч. Сьогодні ми поділимося одним з них. Секрет в тому, що в нашому рецепті немає сирих яєць.

У цій статті:

  • Інгредієнти;
  • Процес приготування;
  • Поради.

Інгредієнти

  • Яйце – 12 шт;
  • Цукор або сироп – 1,5 склянки;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Молока – 1 л;
  • Ванільний екстракт – 2 ч. л.;
  • Мускатний горіх (тертий) – 1 ч. л.;
  • Вершки 33% — 1 стакан або готові збиті вершки.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Процес приготування

Візьміть каструлю літра на 3, розбийте туди яйця.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Всипте цукор у каструлю з яйцями.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Туди ж додайте сіль.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Збийте виделкою або вінчиком.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Влийте половину молока і добре перемішайте.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Поставте каструлю з яєчно-молочною сумішшю на невеликий вогонь. Підігрівати приблизно 25 хвилин, постійно помішуючи. Коли суміш готова, вона не буде стікати з перевернутої дерев’яної ложки.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Поки помешиваете, налаштуйтеся на святковий лад, уявіть задоволені обличчя ваших домочадців. Адже ще ніхто не встояв перед магією гоголя-моголя, приготованого за цим рецептом.

Дуже важливо для приготування смачного гоголя-моголя не дати йому закипіти. Якщо вдома є інфрачервоний термометр, який вмить визначає температуру не тільки тіла, але і рідини (такі легко знайти у молодих батьків, які хвилюючись про своєму чаді і прискіпливо вимірюють температуру води при кожному купанні), перевірте температуру десерту. В ідеалі вона повинна бути близько 80 С. Якщо градусника немає, довіртеся інтуїції. Але пам’ятайте, гоголь-моголь – напій ніжний і допустити його кипіння не можна.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Коли суміш для гоголя-моголя готова, влийте її через сито в жаростійкий посуд.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Всі шкідливі грудочки залишилися в ситі, а консистенція нашого десерту буде однорідною і тане в роті.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Тепер додайте ванільний екстракт або пару пакетиків ваніліну. І перемішайте.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Якщо у вас є цілий мускатний горіх, потріть його в ту ж посуд. Якщо немає додайте мелений мускатний горіх.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Влийте молоко, що залишилося, перемішайте. Поставте в холодильник не менше, ніж на три години або до повного охолодження.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Коли наш гоголь-моголь застиг, можна збивати вершки.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Додайте вершки (свежевзбитые або готові) у миску з гоголем-моґелем і розливайте по красивих келихах.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Гоголь-моголь відмінно виглядає в келихах для глінтвейну. Десерт можна прикрасити залишилися збитими вершками і тертим мускатним горіхом.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Поради

І ще пару підказок про те, як зробити святковий напій ще більш запам’ятовується.

  • Дорослі можуть додати трохи рому або коньяку.
  • Досвідчені господині замість зазвичай цукру або сиропу можуть використовувати кленовий або ягідний сироп, тоді у гоголя-моголя буде додатковий аромат.
  • Якщо ви вирішите збивати вершки самостійно, залиште трохи цукру або сиропу для збивання, щоб гоголь-моголь не став нудотним.

Гоголь моголь з яєць у домашніх умовах, фото рецепт

Щасливого і смачного Різдва!

Новий рік 2023