Гарячі страви на Новий рік 2019: описи і рецепти

Новорічні свята — найрадісніший час, яке дарує чимало приємних моментів і дорослим, і дітям. Новий рік 2019 наближається і час придумати, що приготувати на святковий стіл. Новорічне меню має відповідати кільком вимогам: 2019 Рік Свині і це означає, що страви мають бути смачними і підібрані з урахуванням смаків символу-покровителя, оригінально виглядати і швидко готуватися.

Що приготувати на Новий рік 2019

Щоб заслужити прихильність Жовтої Земляний Свині, необхідно врахувати, що ця тварина відрізняється веселою вдачею і дуже любить різноманітність у їжі. На святковому столі має бути великий вибір найрізноманітніших страв, так як Свиня дуже щедра і любить порадувати гостей.

Особливу увагу хазяєчкам слід приділити гарячих страв, адже вас чекає веселий і тривалий свято. Всі гості повинні бути ситі і задоволені, щоб задобрити символ року і залучити в своє життя удачу та успіх. Новий рік 2019 буде сприятливим і принесе достаток у родину, якщо господиня будинку проявить працьовитість і приготує якомога більше оригінальних страв на святковий стіл.

Скласти меню буде зовсім нескладно, адже Земляна Свиня любить все яскраве, красиве, смачне, але просте у приготуванні. З продуктів віддайте перевагу овочам зеленого і жовтого кольорів. Меню повинно бути різноманітним, тому використовуйте різні варіації та поєднання продуктів. Найбільш переважними будуть гарячі страви з квасолі та бобів, свіжої зелені і фруктів. Пам’ятайте про те, що на столі повинні бути присутніми зернові культури: рис і кукурудза. В якості основного компоненту страви використовуйте гриби, рибу, можна брати м’ясо, але ні в якому разі курку або свинину.

Найкращі гарячі страви на новорічному столі 2019

Покровителька року буде задоволена, якщо ви оформите святковий стіл в сільському стилі. Використовуйте керамічний посуд, плетені підставочки під тарілки і вази. Ідеальним варіантом подачі гарячих страв будуть горщики і кокотниці. Так ви не тільки зможете заощадити час на приготуванні великої кількості частування, але і позбавите стіл від нагромадження додаткової посудом.

Рис з грибами і овочами в горщиках

Гарячі страви на Новий рік 2019: описи і рецепти

Блюдо швидко готується, адже вам потрібно буде не лише підготувати всі продукти і покласти їх в горщики — інше за вас зробить духовка. На підготовку плову піде не більше 15 хвилин і у вас залишиться ще достатньо часу для приготування інших, не менш смачних і швидких страв.

Необхідні продукти:

  • Рис — 1 склянка
  • Вода — 2 склянки
  • Цибуля (ріпчаста) — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Гриби — 100 г
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Барбарис — 1/2 ч. л
  • Куркума — щіпка
  • Зіра — на кінчику ножа
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  • Підготуйте керамічні горщики за кількістю порцій, увімкніть духовку на 180 °C і доведіть воду до кипіння.
  • Рис промийте кілька разів, щоб вимити з крупи весь зайвий крохмаль, тоді плов буде розсипчастим. Покладіть рис в горщик, залийте окропом, додайте сіль, спробуйте на смак (вода повинна бути злегка пересолена). Відставте горщик з рисом в бік.
  • Цибулину і моркву очистіть від шкірки, промийте в проточній воді і наріжте тонкими смужками.
  • Гриби (можна брати лісові, але краще всього використовувати печериці) помийте і обсушіть рушником. Наріжте їх тонкими брусками і покладіть на розігріту сковороду (з рослинною олією). Обсмажте гриби протягом декількох хвилин, щоб вони придбали красиву рум’яну скоринку.
  • Додайте до грибів зіру, цибулю та моркву, перемішайте і продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин.
  • Коли овочі стануть м’якими, зніміть сковороду з вогню і почніть наповнювати горщики.
  • Зверху рису покладіть обсмажені гриби і овочі, додайте барбарис і куркуму. Спеції додадуть плову дивовижний пряний аромат і легкий жовтуватий відтінок.
  • Закрийте горщик кришкою і поставте духовку на 35-40 хвилин.
  • Якщо ви плануєте сідати за стіл трохи пізніше, залиште горщики в теплій духовці або укутайте їх ковдрою. Вони залишаться гарячими протягом кількох годин.

    Риба, запечена з картоплею

    Неймовірно красиве і смачне частування, яке можна приготувати з будь-якої риби: сьомги, судака, товстолобика або карпа. На підготовку страви піде зовсім небагато часу, а гості будуть в захваті.

    Інгредієнти:

    • Риба (будь-яка) — 1 кг
    • Картопля — 10 шт.
    • Цибуля — 2-3 шт.
    • Сир твердий — 100 г
    • Сметана — 200 мл
    • Вершкове масло — 100 г
    • Сіль і спеції
    • Лимон для прикраси — 1 шт.
    • Рослинне масло — 10 мл

    Приготування:

  • Увімкніть духовку на 200 °C і змастіть дно дека невеликою кількістю рослинного масла.
  • Рибу добре помийте, при необхідності випатрайте і обсушіть серветкою або вафельним рушником. Якщо готуєте тушку цілком, зробіть гострим ножем на зовнішній поверхні боків поперечні, не дуже глибокі надрізи на відстані 1-2 сантиметрів один від одного.
  • Картоплю очистіть, помийте і розріжте кожен бульба на 4-6 частин.
  • Цибулю наріжте кільцями.
  • Розтопіть на водяній бані або в сковороді вершкове масло, додайте сметану, перемішайте. Додайте в суміш сіль і будь-які спеції за вашим смаком.
  • Покладіть цибулю рівним шаром на деко, щоб утворилася тонка подушка.
  • Поверх цибулі викладіть рибу і полийте її сметанним соусом.
  • Навколо риби покладіть шматочки картоплі.
  • Сир натріть на тертці, посипте їм зверху рибу і картоплю.
  • Поставте деко в духовку і запікайте 40 хвилин до готовності.
  • На Новий рік 2019 ви можете приготувати кілька варіантів цієї страви, використовуючи різні види риби. Її можна запекти цілком, стейками або використовуючи тільки філе — вибирайте на будь-який смак.

    Овочеве рагу з картоплею

    Неймовірно смачне і легке блюдо, яке чудово підійде для святкового столу. Його можна подавати як самостійне частування, закуску або як гарнір.

    Вам знадобляться:

    • Картопля — 5 шт.
    • Баклажани — 3 шт.
    • Кабачки — 3 шт.
    • Перець солодкий — 3 шт.
    • Помідори — 5 шт.
    • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
    • Морква — 1 шт.
    • Кукурудза — 200 г
    • Сіль і спеції — за смаком
    • Масло рослинне — 100 мл

    Як приготувати:

  • Всі овочі вимити, при необхідності очистіть від шкірки. Наріжте однаковими шматочками— кубиками або брусками. Моркву можна натерти на тертці. Якщо під рукою немає свіжої кукурудзи, використовуйте консервовані зерна.
  • Нагрійте глибоку сковороду або сотейник, налийте в нього рослинне масло і почніть обсмажувати овочі (в першу чергу покладіть цибулю і моркву). Потім додайте інші овочі, крім помідорів.
  • Коли всі овочі будуть злегка обсмажені і пустять сік, закрийте спекотне кришкою і тушкуйте його на середньому вогні до готовності картоплі (10-15 хвилин).
  • В останню чергу додайте помідори, доведіть спекотне до кипіння і тушкуйте ще 4-5 хвилин. Перед подачею страви до столу посипте свіжою зеленню.
  • За бажанням набір овочів можна міняти по своєму смаку. Якщо в зимовий час складно знайти один з інгредієнтів, сміливо замінюйте його іншим або використовуйте заморожені напівфабрикати. Це універсальне блюдо, тому ви можете експериментувати — від цього воно стане тільки смачніше.

    Солодкий перець, фарширований рисом і овочами

    Рідкісний святковий стіл можна уявити без цього чудового частування. У кожної господині є свої особливі секрети його приготування, але в основі їх завжди лежить класичний рецепт.

    Набір продуктів:

    • Перець — 1 кг
    • Рис — 100 г
    • Помідори або томат — 6 шт.
    • Цибуля — 2 шт.
    • Морква — 2 шт.
    • Часник — 3 зубчики
    • Рослинне масло — 100 мл
    • Томат, кетчуп, сік — 1 ст. л.
    • Сметана для подачі
    • Свіжа зелень — 1 пучок
    • Цукор — щіпка
    • Сіль — за смаком

    Спосіб приготування:

  • Солодкий перець підбирайте однакового розміру, тоді на святковому столі страва буде виглядати красиво і апетитно.
  • Перець промийте, зріжте верхню частину із плодоніжкою і акуратно видалити насінну коробочку.
  • Налийте в сковороду масла, розігрійте її і обсмажте підготовлені перці протягом 1-2 хвилин.
  • Викладіть перець на зручне блюдо або піднос, охолодіть.
  • У зручній глибокої посуді приготуйте начинку для фарширування.
  • Помідори помийте, розріжте на дві половинки і натріть на тертці, залишаючи тільки шкірку. Можна зняти її іншим способом, але на це у вас піде ще кілька зайвих хвилин.
  • Рис промийте кілька разів, залийте гарячою водою і зваріть до підлозі готовності.
  • Зубчики часнику очистити і нарубати ножем як можна дрібніше.
  • Пучок свіжої петрушки залийте водою на 5 хвилин — так зелень буде ще пахучіше і соковитіше.
  • Цибулю наріжте довільно, але краще дрібними кубиками.
  • Морква подрібніть блендером або натерти на середній тертці.
  • Розігрійте глибоку сковороду і обсмажте в ньому цибулю з морквою до легкого золотистого відтінку.
  • Змішайте рис, помідори і обсмажені овочі, додайте часник і посоліть. Фарш добре перемішайте, додайте дрібно нарізану зелень (залиште трохи для прикраси).
  • Отриманою начинкою наповніть перці і складіть їх в глибоку каструлю або чашу мультиварки.
  • Окремо приготуйте соус підливу: трохи цибулі, перцю і помідорів обсмажте на сковороді, додайте томат, цукор і трохи води. Доведіть підливу до кипіння і тушкуйте 5 хвилин.
  • Залийте соусом перець, накрийте каструлю кришкою і варіть до готовності 30-40 хвилин. При наявності мультиварки ви зможете відстрочити час приготування, і перець буде готовий до приходу гостей.
  • Використовуючи рецепт цього, можна приготувати фаршировані кабачки або баклажани.

    Рік Свині буде таким же, як ви проведете новорічну ніч. Якщо на вашому столі буде багато смачних і різноманітних страв, вас чекають достаток і радість.

    Новий рік 2023