Новорічні свята — найрадісніший час, яке дарує чимало приємних моментів і дорослим, і дітям. Новий рік 2019 наближається і час придумати, що приготувати на святковий стіл. Новорічне меню має відповідати кільком вимогам: 2019 Рік Свині і це означає, що страви мають бути смачними і підібрані з урахуванням смаків символу-покровителя, оригінально виглядати і швидко готуватися.
Що приготувати на Новий рік 2019
Щоб заслужити прихильність Жовтої Земляний Свині, необхідно врахувати, що ця тварина відрізняється веселою вдачею і дуже любить різноманітність у їжі. На святковому столі має бути великий вибір найрізноманітніших страв, так як Свиня дуже щедра і любить порадувати гостей.
Особливу увагу хазяєчкам слід приділити гарячих страв, адже вас чекає веселий і тривалий свято. Всі гості повинні бути ситі і задоволені, щоб задобрити символ року і залучити в своє життя удачу та успіх. Новий рік 2019 буде сприятливим і принесе достаток у родину, якщо господиня будинку проявить працьовитість і приготує якомога більше оригінальних страв на святковий стіл.
Скласти меню буде зовсім нескладно, адже Земляна Свиня любить все яскраве, красиве, смачне, але просте у приготуванні. З продуктів віддайте перевагу овочам зеленого і жовтого кольорів. Меню повинно бути різноманітним, тому використовуйте різні варіації та поєднання продуктів. Найбільш переважними будуть гарячі страви з квасолі та бобів, свіжої зелені і фруктів. Пам’ятайте про те, що на столі повинні бути присутніми зернові культури: рис і кукурудза. В якості основного компоненту страви використовуйте гриби, рибу, можна брати м’ясо, але ні в якому разі курку або свинину.
Найкращі гарячі страви на новорічному столі 2019
Покровителька року буде задоволена, якщо ви оформите святковий стіл в сільському стилі. Використовуйте керамічний посуд, плетені підставочки під тарілки і вази. Ідеальним варіантом подачі гарячих страв будуть горщики і кокотниці. Так ви не тільки зможете заощадити час на приготуванні великої кількості частування, але і позбавите стіл від нагромадження додаткової посудом.
Рис з грибами і овочами в горщиках
Блюдо швидко готується, адже вам потрібно буде не лише підготувати всі продукти і покласти їх в горщики — інше за вас зробить духовка. На підготовку плову піде не більше 15 хвилин і у вас залишиться ще достатньо часу для приготування інших, не менш смачних і швидких страв.
Необхідні продукти:
- Рис — 1 склянка
- Вода — 2 склянки
- Цибуля (ріпчаста) — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Гриби — 100 г
- Рослинна олія — 50 мл
- Барбарис — 1/2 ч. л
- Куркума — щіпка
- Зіра — на кінчику ножа
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Якщо ви плануєте сідати за стіл трохи пізніше, залиште горщики в теплій духовці або укутайте їх ковдрою. Вони залишаться гарячими протягом кількох годин.
Риба, запечена з картоплею
Неймовірно красиве і смачне частування, яке можна приготувати з будь-якої риби: сьомги, судака, товстолобика або карпа. На підготовку страви піде зовсім небагато часу, а гості будуть в захваті.
Інгредієнти:
- Риба (будь-яка) — 1 кг
- Картопля — 10 шт.
- Цибуля — 2-3 шт.
- Сир твердий — 100 г
- Сметана — 200 мл
- Вершкове масло — 100 г
- Сіль і спеції
- Лимон для прикраси — 1 шт.
- Рослинне масло — 10 мл
Приготування:
На Новий рік 2019 ви можете приготувати кілька варіантів цієї страви, використовуючи різні види риби. Її можна запекти цілком, стейками або використовуючи тільки філе — вибирайте на будь-який смак.
Овочеве рагу з картоплею
Неймовірно смачне і легке блюдо, яке чудово підійде для святкового столу. Його можна подавати як самостійне частування, закуску або як гарнір.
Вам знадобляться:
- Картопля — 5 шт.
- Баклажани — 3 шт.
- Кабачки — 3 шт.
- Перець солодкий — 3 шт.
- Помідори — 5 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Кукурудза — 200 г
- Сіль і спеції — за смаком
- Масло рослинне — 100 мл
Як приготувати:
За бажанням набір овочів можна міняти по своєму смаку. Якщо в зимовий час складно знайти один з інгредієнтів, сміливо замінюйте його іншим або використовуйте заморожені напівфабрикати. Це універсальне блюдо, тому ви можете експериментувати — від цього воно стане тільки смачніше.
Солодкий перець, фарширований рисом і овочами
Рідкісний святковий стіл можна уявити без цього чудового частування. У кожної господині є свої особливі секрети його приготування, але в основі їх завжди лежить класичний рецепт.
Набір продуктів:
- Перець — 1 кг
- Рис — 100 г
- Помідори або томат — 6 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Рослинне масло — 100 мл
- Томат, кетчуп, сік — 1 ст. л.
- Сметана для подачі
- Свіжа зелень — 1 пучок
- Цукор — щіпка
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Використовуючи рецепт цього, можна приготувати фаршировані кабачки або баклажани.
Рік Свині буде таким же, як ви проведете новорічну ніч. Якщо на вашому столі буде багато смачних і різноманітних страв, вас чекають достаток і радість.