Гарячі і холодні закуски на Новий рік 2019: опис і рецепти

Новорічні свята — складне випробування для молодих, і чудовий привід блиснути своєю майстерністю — для більш досвідчених хазяєчок. Напередодні веселого і самого довгоочікуваного свята жінок чекає чимало приємних клопотів: необхідно не тільки вибрати та скласти саме приголомшливе меню для своїх гостей, але і встигнути все це приготувати. Закуски — одні з найважливіших страв на новорічному столі. Саме вони є головною прикрасою святкового застілля і самі відповідні страви, щоб швидко вгамувати голод, не відриваючись від веселощів.

Новий рік 2019 буде проходити під заступництвом Земляний Жовтої Свині (Кабана) — одного з дванадцяти священних тварин за східним календарем. Дуже важливо догодити символу року, щоб до наступного свята у родині панували щастя і благополуччя. На стіл потрібно поставити не менше дванадцяти страв, кожна з яких символізує новий місяць — їх наявність гарантує достаток.

Закуски на Новий рік 2019 повинні відповідати кільком критеріям: вони повинні створювати святковий настрій, розпалювати апетит і подобатися дуже вимогливому, але доброму та веселому покровителю року — Земляний Свині. З яких продуктів краще всього готувати закуски? Які інгредієнти варто виключити, а яким віддати перевагу?

Продукти для приготування закусок

Свиня дуже весела, тому новорічне меню повинно бути яскравим, смачним і легким. Продукти повинні бути корисними і простими, адже Свиня не любить надмірностей. Для приготування закусок обов’язково використовувати свіжі фрукти і овочі, а від курячого м’яса краще відмовитися.

У рік Свині не можна готувати свинину і використовувати її для приготування закусок. Не є винятком, ковбаси, сало, шинка і копченості, які також не повинні бути на святковому столі. Віддавайте перевагу рослинній їжі, можна урізноманітнити меню за рахунок солодощів, риби і морепродуктів. Щоб привернути удачу, оформляйте закуски у вигляді невгамовної свинки — вона неодмінно оцінить таку увагу і віддячить.

Враховуючи ці прості правила і оцінивши кулінарні уподобання символу року, ви зможете скласти неймовірно яскраве і смачне меню. Найоригінальніші гарячі і голодні закуски зроблять свято незабутнім і принесуть вам багато щастя і радості в новому році.

Гарячі закуски на Новий рік 2019

Новорічний стіл не буває без пляшки шампанського та інших, більш міцних, спиртних напоїв. Для того, щоб вистачило сил на веселощі, не забудьте про гарячі закуски.

Фаршировані сиром і зеленню печериці

Гарячі і холодні закуски на Новий рік 2019: опис і рецепти

Швидке і просте частування, від якого не відмовиться навіть найвибагливіший гурман. Зробіть заздалегідь поставте холодильник під плівкою, а перед подачею до столу запечіть в духовці або в аерогрилі протягом 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Печериці (свіжі) — 500 г
  • Сир твердий будь — 100 г
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Сіль — за смаком
  • Свіжа зелень для прикраси — 2-3 гілочки

Спосіб приготування:

  • Гриби добре промийте, просушіть і відокремити ніжки від шляпок.
  • Застеліть деко пергаментним папером.
  • Ніжки дрібно наріжте ножем або подрібніть в блендері.
  • Сир натріть на тертці з дрібними або середники зубчиками.
  • Свіжу зелень і часник нарубайте як можна дрібніше.
  • У зручній посуді змішайте фарш з грибних ніжок, часнику, зелені та сиру. Додайте сіль за смаком і влийте трохи рослинного масла.
  • Наповніть кожен капелюшок отриманим фаршем і покладіть на деко.
  • Запікати при 180 °C 10 -15 хвилин.
  • Намагайтеся підбирати грибочки однакового розміру, тоді закуска на столі буде виглядати ще більш ефектно.

    Смажені помідори з часником

    Неймовірно смачна і красива закуска, яка готується за лічені хвилини. Так як в зимовий час смак свіжих помідорів відрізняється від літніх, в смаженому вигляді вони будуть більш смачними і ароматними.

    Набір продуктів:

    • Помідори
    • Рослинна олія
    • Часник
    • Сіль і запашний перець за смаком

    Як приготувати:

  • Кількість помідорів і часнику беріть на свій розсуд — в залежності від тієї порції закуски, яку ви хочете отримати. Овочі добре помийте, обсушіть рушником або серветкою і розріжте кожен помідор на 6-8 часточок.
  • Часник потрібно почистити і нарізати тонкими брусками.
  • У глибокій мисці змішайте рослинне масло, сіль і будь-які спеції за смаком і покладіть в них помідори. Добре перемішайте, щоб всі часточки томатів наїлося олійною заправкою.
  • Розігрійте сковороду і покладіть на неї помідори обсмажуйте з усіх сторін по 2-3 хвилини. Коли помідори стануть м’якими, додати часник, перемішайте і смажте ще 2-3 хвилин.
  • Універсальну закуску можна відразу ж подавати до столу. Якщо помідорчики охололи, не турбуйтеся — вони будуть не менш смачними і в холодному вигляді.

    Грибочки з картоплі

    Оригінальна і ситна закуска з картоплі не залишиться непоміченою гостями. Для її приготування досить зробити заготовку, і в будь-який момент ви зможете додати на стіл чергову порцію.

    Приготуйте продукти:

    • Картопля — 1 кг
    • Рослинне масло — 100 мл
    • Сіль — щіпка
    • Кріп для прикраси — кілька гілочок
    • Листовий салат для сервірування

    Спосіб приготування:

  • Вибирайте бульби не дуже великі, щоб закуски було більше і виглядала вона більш ефектно. Картопля промийте, покладіть в зручну глибоку миску залийте окропом.
  • Варіть картоплю на середньому вогні 10 хвилин (після закипання води). За цей час коренеплоди повинні дійти до підлозі готовності. Відвар злийте, картопля охолодіть — щоб прискорити процес охолодження, її можна поставити під холодну воду.
  • Не очищаючи шкірки, зробіть посередині кожної бульби не дуже глибокий надріз по колу. Акуратно знизу приберіть зайву м’якоть, щоб вийшла ніжка. Залишки недовареної картоплі не викидайте, просто відкладіть в сторону — з них можна буде приготувати ще одну оригінальну закуску!
  • Застеліть деко пергаментним папером і покладіть отримані заготовки в один ряд. Збризніть кожен гриб маслом і посоліть за смаком. Можна додати будь-які спеції. Запікайте грибочки до готовності картоплі в духовці при температурі 180 ° 20 хвилин. При подачі до столу прикрасьте блюдо для закуски листям салату і посипте грибочки подрібненим кропом.
  • Щоб свята не стояти біля плити, зробіть напівфабрикат. Зваріть картоплю заздалегідь і тримати в холодильнику. Якщо необхідно додати чергову порцію, швидко обсмажте її в розігрітому рослинному маслі (фритюрі).

    Фаршировані помідори картоплею

    Універсальна закуска для частування за новорічним столом. Фаршировані помідори однаково смачні і в гарячому, і в холодному вигляді, тому їх можна сміливо приготувати заздалегідь.

    Приготуйте продукти:

    • Помідори — 10 шт.
    • Варену картоплю в мундирі — 5 шт.
    • Сир — 150-200 г
    • Сіль і спеції — за смаком

    Як готувати:

    • Якщо до Нового 2019 році ви вже приготували картопляні грибочки, то частина начинки у вас вже буде. Візьміть залишки картоплі, які ви відклали в сторону (їх можна зберігати в холодильнику: 2-3 дні, в морозильній камері: кілька місяців). Розімніть в пюре або наріжте дрібними кубиками, посоліть, додайте будь-які спеції за смаком.
    • Якщо ви вже використовували їх, або ще не готували грибочки, просто зваріть картоплю в мундирі. Очистіть від шкірки і дрібно наріжте або розімніть в пюре — за бажанням.
    • Помідори промийте, просушіть, зріжте з них кришечку з боку плодоніжки. Вийміть чайною ложкою всю м’якоть і нафаршируйте картоплею. Поставте на деко або покладіть на аркуші фольги, посипте сиром і запечіть в розігрітій духовці 10 хвилин. Можна готувати закуску в мікрохвильовці або аерогрилі.

    Холодні закуски на Новий рік 2019

    Холодні закуски повинні бути яскравими і апетитним, щоб пробудити почуття голоду. Блюдо повинне швидко готуватися і складатися з простих інгредієнтів, щоб можна було зробити добавку, не відриваючись від загальних веселощів.

    Закуска з лососем в тарталетках

    Вам знадобляться:

    • Лосось (сьомга) — 200 г
    • Вершковий сир — 200 г
    • Яйце куряче — 2 шт.
    • Крабові палички — 100 г
    • Лимон — 1 шт.
    • Тарталетки — 10 шт.
    • Свіжа зелень петрушки, сіль — за смаком

    Як готувати:

    • Закуска готується швидко, весь все що вам потрібно, це відварити яйця і охолодити, нарізати всі інгредієнти змішати, заправити лимонним соком і покласти в тарталетки.

    Сьомгу або лосось краще всього брати малосоленый, але підійде і копчена риба. Вершковий сир підбирається за смаком — це може бути Філадельфія або Маскарпоне. Закуска універсальна і завжди можна експериментувати — зробіть кілька порцій з фетою, плавленим і вершковим сиром. Гості будуть в захваті не тільки від яскравого і красивого зовнішнього вигляду, але і від дивного ніжного смаку.

    Закуска з фруктів з горіхами і медом

    Земляна Свиня дуже любить солодощі, тому на новорічному столі знайдіть місце для цього простого, але дуже смачного ласощі.

    Інгредієнти:

    • Будь-які фрукти
    • Мед натуральний
    • Горіхи (волоські, арахіс, кешью, мигдаль)

    Приготування:

    • Візьміть будь-які свіжі фрукти, які ви любите: виноград, яблука, ківі, банан, гранат. Наріжте їх невеликими шматочками (часточками) і покладіть в красивий салатник. Горіхи перед додаванням у закуску найкраще підсмажити на сухій сковороді або листі — так смак страви буде значно яскравішим. Змішайте горіхи з фруктами і заправте закуску рідким натуральним медом.

    Всі новорічні закуски готуються не більше 30 хвилин, тому у вас буде достатньо часу і сил, щоб прикрасити святковий стіл. Щоб задобрити Земляну свиню, не забувайте і про самих простих закуски: асорті зі свіжих огірків, моркви і солодкого перцю. У центрі столу поставте вази з горішками і яблуками і Рік Свині подарує вам чимало радісних моментів!

    Новий рік 2023