Десерти на Новий рік 2019 Свині: рецепти та опису

Святкування нового року — особливий випадок, коли на столі з’являються несподівані частування. Десерти на Новий рік 2019 повинні стати головною родзинкою веселого свята. Солодкі тістечка, фруктові закуски і неймовірні торти — всі солодощі припадуть до душі головного символу року. У Рік Свині у хазяєчок є чудова можливість проявити кулінарну фантазію і пофантазувати на славу. Задобрити Земляну Свиню дуже просто — десерти повинні бути яскравими, солодкими, і звичайно, на святковому столі їх повинно бути багато!

Найпопулярніші десерти на Новий рік 2019

При виборі солодкого меню немає ніяких особливих правил. Символ нового 2019 року не відмовиться від смачного десерту. Але якщо ви хочете домогтися прихильності і отримати щедру винагороду на весь рік, приділіть увагу не лише змісту і смаку, але і оформлення страв. Нехай кожен новорічний десерт стане кулінарним шедевром, навіть якщо готується він із простих продуктів.

Морозиво суфле з манго і горіхами

У Рік Свині на святковому столі обов’язково повинні бути яскраві фрукти і горішки, тому цей десерт буде ідеально вписуватися в атмосферу свята. Ніжне суфле приємно освіжає і чудово підійде до келиха новорічного шампанського.

Вам знадобиться:

  • Манго — 1 кг
  • Яйце — 4-5 шт.
  • Сметана (жирна) — 500 мл
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Цукрова пудра — 1/2 склянки
  • Горіхи (будь-які) — 100 г

Як приготувати:

  • Стиглий манго очистити і подрібнити за допомогою блендера. Фруктове пюре відставте в сторону, а краще поставте в холодильник.
  • Відокремте білки від жовтків — використовуйте глибокі миски, в яких буде зручно їх збивати.
  • Жовтки добре розітріть з цукром (можна використовувати вилку або віночок). Коли цукор розтане, збийте їх міксером до міцної світлої піни.
  • В окремому посуді збийте білки. Щоб це було легше зробити, додайте до білків декілька кристаликів лимонної кислоти або крупної солі.
  • Коли білки загуснуть невеликими частинами додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
  • У невелику каструлю або емальовану миску налийте гарячої води і доведіть її до кипіння. Підігрійте збиті білки на бані (продовжуючи збивати) ще 4-5 хвилин. Білкову суміш, схожу на ніжний крем, охолодіть до кімнатної температури.
  • Акуратно з’єднайте жовтки і білки — перемішуючи лопаткою знизу вгору в одному напрямку.
  • Швидко збийте сметану і відразу ж додати до яєчної маси.
  • В яєчно-сметанне суфле додайте охолоджене мангове пюре, ще раз перемішайте і викладіть десерт в порційний посуд. Десерт буде оригінально виглядати в скляних келихах і в розетках для варення. Якщо у вас є готові пісочний тарталетки, можете наповнити їх суфле і у вас вийдуть чудові тістечка.
  • Перед подачею прикрасити подрібненими горішками. Найкраще підійде обсмажений земляний горіх (арахіс), кешью або мигдаль.

    Тарт з замороженими фруктами

    Солодка фруктова випічка — чудовий спосіб відсвяткувати наступив новий Рік Свині. Щоб догодити Земляний свині, посипте десерт зверху меленими горіхами і тертим шоколадом.

    Продукти для тіста:

    • Борошно — 2 склянки
    • Цукор — 1 склянка
    • Масло вершкове — 150 г
    • Яйце куряче — 2 шт.
    • Вода — 50 мл
    • Розпушувач тіста — 1 упаковка
    • Ванільний цукор — 1 пакетик
    • Сіль морська — 1 щіпка

    Інгредієнти для начинки:

    • Заморожені ягоди — 1 кг
    • Желатин — 1 пачка
    • Цукор — за смаком
    • Вода

    Спосіб приготування:

  • Розм’якшене вершкове масло покласти в зручну глибокий посуд і розтерти з цукровим піском. За бажанням масло можна замінити гарним вершковим маргарином. Коли маса буде м’якою і еластичною, збийте її міксером, щоб вийшла консистенція м’якого крему.
  • Окремо змішайте борошно з кулінарним порошком (розпушувачем). Якщо його немає під рукою, змішайте щіпку харчової соди з лимонною кислотою (досить пучки на кінчику ножа).
  • В основу для тіста вбийте яйце, всипте борошно, додайте ванільний цукор. Все добре перемішайте, щоб вийшло м’яке еластичне тісто. При необхідності додайте трохи холодної води або молока.
  • Розкотіть тісто в тонкий пласт, надаючи йому форму кола. Діаметр гуртка повинен бути трохи ширше, ніж розміри листа (форми).
  • Форму для випічки тарта змастіть тонким шаром масла, викладіть тісто і добре розрівняти руками. Випікайте до готовності 40 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 °C.
  • Можна приступити до приготування начинки. Заморожені ягоди (будь-які) засипте цукром і капніть трохи води. Так ягоди злегка відтануть і пустять сік.
  • У кухлик насипте желатин і залийте його водою відповідно до інструкції на упаковці. Кількість води зменшити приблизно на 20%, інакше через ягідного соку воно вийде дуже рідким. Залиште до набухання желатин, після чого нагрійте його, не доводячи до кипіння.
  • Влийте теплий желатин в ягоди і добре перемішайте, щоб цукор розтанув.
  • Покладіть ягідне желе в середину готової піщаної основи, розрівняти по всій поверхні і поставте для застигання у холодильник.
  • Перед подачею готового десерту, посипте його цукровою пудрою — так він буде виглядати ще ефектніше! За цим рецептом можна приготувати відкриттів пиріг і з свіжих ягід.

    Фруктовий салат «Фарширований ананас»

    Салат із свіжих фруктів в ананасі нагадає у зимову ніч про майбутнє літо. Неймовірно смачний, легкий і приголомшливо красивий салат викличе захват у ваших гостей.

    Необхідні продукти:

    • Ананас — 1 шт
    • Банан — 3 шт
    • Ківі — 3 шт
    • Мандарини — 3 шт
    • Полуниця-200 г
    • Вишня — 200 г

    Рецепт приготування:

  • Свіжі ананаси розріжте на дві половинки і акуратно вирізайте м’якоть з серединки. Залишайте трохи м’якоті біля стінок приблизно 1-1,5 сантиметрів шириною. М’якоть з серединок наріжте смужками або шматочками іншої форми.
  • Банани, ківі і мандарини потрібно очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
  • Полуниць і вишень можна залишити цілком, якщо ягоди заморожені, краще всього буде їх подрібнити в пюре і використовувати для заправки салату.
  • Наповніть фруктами і ягодами порожні половинки ананаса. Заправляти десерт бажано перед подачею на стіл.
  • Ви можете готувати це дивовижне частування з будь-яких фруктів і ягід. Ви можете зробити дитячу і дорослу версію цього десерту. У дитячому варіанті використовуйте заправку зі збитих вершків або морозива і тертого шоколаду, а для дорослих можете зробити пікантну заправку з меду і коньяку.

    Горіхові тістечка

    Від приголомшливих тістечок, які тануть у роті, будуть у захваті не тільки діти, але і всі любителі солодких десертів. Готувати ці тістечка потрібно заздалегідь, щоб вони встигли насититися і стати ще смачніше.

    Необхідні інгредієнти:

    • Борошно пшеничне — 150 г
    • Цукровий пісок — 150 г
    • Яйце — 3 шт.
    • Сода харчова — 1/2 ч. л.
    • Горіхи арахіс — 200 г
    • Лимонна кислота — щіпка
    • Крем — 350 г

    Для крему:

    • Вершкове масло — 400 г
    • Яйце (жовтки) — 2 шт.
    • Молоко — 200 мл
    • Цукор — 150 г

    Покроковий рецепт:

  • У першу чергу потрібно приготувати м’який повітряний бісквіт. В зручну посуд вбийте яйця (з жовтками) і насипте цукровий пісок. Збийте яйця до повного розчинення цукру.
  • Окремо змішайте борошно з содою і лимонною кислотою, можна використовувати готовий розпушувач для тіста.
  • Увімкніть духовку на розігрів, виставляйте температуру 170°C-180°C.
  • Насипте борошно в яєчну масу і приготуйте рідке тісто. За своєю консистенцією воно буде схоже на густу сметану.
  • Змастіть форму для випічки рослинним маслом або застелити дно дека пергаментним папером. Вилийте на неї тісто і акуратно розрівняйте.
  • Поставте деко в духовку і випікайте бісквітне тісто 8-10 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою дерев’яної зубочистки або сірники. Проткніть готовий бісквіт і, якщо на паличці не буде сирого тіста, значить корж готовий. Відразу ж перекладіть його на рушник і залиште для остигання.
  • Для приготування крему знадобиться дві глибокі миски або емальовані каструльки. В одну покладіть шматочок масла, добре розімніть його виделкою і збийте міксером. Масло повинне бути м’яким, тому заздалегідь вийміть його з холодильника.
  • В іншу миску налийте молоко, збийте два жовтки і поставте на середній вогонь. Добре перемішайте молочну суміш, додайте цукор і варіть, постійно помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться і молочна маса почне злегка густіти, зніміть її з вогню і охолодіть.
  • Остигле молоко тонкою цівкою вливайте в збите масло і продовжуйте збивати крем, поки не додасте всю молочну суміш. Крем повинен вийти однорідним, м’яким і дуже повітряним.
  • Бісквітний корж розріжте на парну кількість однакових шматочків. Можна робити тістечка будь-якої форми: круглі, квадратні або ромбиком.

  • Покладіть крем на один шматочок бісквіта (шар начинки повинен бути не менше 1 сантиметра) і акуратно накрийте другим шматочком. Проробіть цю процедуру з усіма половинками десерту. Залишилися змастіть кремом боки і верх кожного тістечка, зверху посипати подрібненими горіхами.

  • Покладіть підготовлені тістечка на плоску тарілку або блюдо і поставте в холодильник. Коли крем застигне десерт можна буде подати до столу.

  • Десерти на Новий рік 2019 можна готувати практично будь-які, головне щоб вони були смачними і красивими. Не бійтеся додавати заморожені ягоди і змішувати їх зі свіжими фруктами, такий мікс доведеться по душі веселій Земляний Свині.

    Новий рік 2023