Цікаві салати на Новий рік 2019: описи і рецепти

Новорічний стіл завжди відрізняється величезним вибором смачних і красивих блюд, основу яких складають салати і закуски. Особливість святкового меню на Новий рік 2019 пов’язана з тим, що більшу частину часу гості проводять за столом. Цікаві і оригінальні салати служать не тільки традиційним прикрасою, але і вирішують одну з найважливіших завдань — гості не повинні відчувати почуття голоду в очікуванні основних гарячих страв та десертів.

У Рік Свині на святковому столі має бути багато страв з простих продуктів: овочів, фруктів, горіхів і риби. З них можна приготувати безліч цікавих салатів, які ідеально підійдуть для новорічного столу. Ситні, але легкі закуски втамовують голод, не залишаючи при цьому відчуття тяжкості. Зробити смачні та святкові салати зовсім нескладно — головне знати смаки своїх гостей і вибрати відповідні рецепти.

Традиційні салати по-новому

Кожен рік проходить під заступництвом одного з дванадцяти тварин китайського календаря, тому новорічне меню змінюється з року в рік. Хазяєчки всіляко бажають догодити тварини — символу року, винаходячи нові оригінальні рецепти. Незважаючи на це, складно уявити новорічний стіл без традиційних салатів: Вінегрету, Оселедця під шубою і Олів’є. Як приготувати добре відоме блюдо по-новому, щоб не порушувати традицій і здивувати гостей? Цікаві варіанти класичних салатів на Новий рік 2019 вас не розчарують.

Вінегрет в буряках з грибами «Новорічні іграшки»

Необхідні продукти:

  • Буряк — 5 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Солоні огірки — 5 шт.
  • Картопля — 5 шт.
  • Гриби мариновані — 100 г
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Петрушка і зелений лук — по 1 пучку
  • Майонез для прикраси

Як приготувати:

  • Буряк, картопля і морква добре помийте і, не очищаючи шкірки, покласти в зручну каструлю. Залийте овочі кип’ятком, додайте щіпку солі і варіть до готовності.
  • Охолоджені моркву і картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками (приблизно 1 х 1 сантиметр).
  • Буряк очистити, зрізати верхню частину — кришечку. За допомогою ложки з більшої частини буряка вийняти м’якоть, щоб утворилася порожня чаша зі стінками не товщі 1 див. Бурякову кришку відкласти, а м’якоть, як і інші овочі, нарізати кубиками.
  • Гриби можна використовувати будь-які за бажанням (маслюки, опеньки, печериці або білі). Солоні або мариновані огірки з грибами накришити кубиками і додати до овочів.
  • Свіжу зелень нарубати ножем не дуже дрібно.
  • Влийте в салат рослинну олію, добре перемішайте і наповніть ним заготовки з буряків. Накрийте кожну буряк кришечкою і прикрасьте крапельками майонезу.
  • Для приготування новорічних іграшок з буряка вибирайте не дуже великі коренеплоди круглої або злегка овальної форми. В якості прикраси крім майонезу можна використовувати насіння кунжуту, зерна консервованої кукурудзи або горошку.

    Вінегрет з горіхами і корейською морквою

    Цікавий варіант приготування салату припаде до смаку любителям східних страв.

    Інгредієнти:

    • Буряк — 1 шт.
    • Картопля — 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
    • Солоні огірки — 1 шт.
    • Корейська морква — 200 г
    • Морська капуста (маринований) — 200 г
    • Горіхи (арахіс, волоські) — 50 г
    • Рослинне масло — для заправки

    Спосіб приготування:

  • Буряк солодких сортів (коренеплід має бути бурого кривавого кольору) добре помити і залити гарячою водою. Поставити варити на сильному вогні протягом 30 хвилин, коли буряк буде майже готова, гарячу воду злити і охолодити під проточною водою. Так вона звариться в два рази швидше. Охолоджений коренеплід очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Можна використовувати спеціальну терку або овочерізку.
  • Зварити картоплю в мундирі, охолодити і натерти на тертці з великими зубчиками.
  • У зручній посуді змішати буряк і картоплю, додати моркву по-корейськи — гостроту страви можна регулювати на свій смак.
  • Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкими кільцями, огірок нашаткувати соломкою.
  • Змішати всі овочі, додати морську капусту (можна брати консервовану) і заправити вінегрет олією.
  • Горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і подрібнити ножем або подрібнити в блендері. Рясно посипати салат і акуратно перемішати.
  • За бажанням в гострий вінегрет можна додати тонко нарізаний гіркий перець і насіння кунжуту.

    Оселедець під шубою в желе

    Салат відрізняється не тільки цікавою формою подачі, але і більш ніжним, вишуканим смаком. Так як в салаті відсутня цибуля, його з задоволенням скуштують навіть діти.

    Необхідні інгредієнти:

    • Оселедець солона — 350 г
    • Буряк — 3 шт.
    • Морква — 2 шт.
    • Картопля — 3 шт.
    • Желатин швидкорозчинний — 1 ст. л.
    • Майонез — 1 стакан
    • Зелена цибуля — кілька гілочок
    • Лимон для прикраси
    • Вода — 1/2 склянки

    Приготування:

  • Воду доведіть до кипіння, насипте желатин в глибоку миску і залийте його окропом.
  • Буряк, моркву і картоплю зварити, не очищаючи від шкірки. Охолодіть і наріжте невеликими кубиками однакового розміру.
  • У остиглий желатин додати майонез і добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса, що нагадує соус.
  • Оселедець добре почистити і нарізати рибне філе середніми шматочками. Можна використовувати м’якоть будь солоної риби.
  • Підготуйте форми для застигання салату, застеліть дно форми харчовою плівкою, так його буде легше дістати з форми і перекласти на сервірувальну тарілку. Можна готувати шубу в формочках з пластику — щоб дістати желейний салат дно форми поставити під струмінь холодної води і він легко відійде від стінок. Наповніть формочки продуктами — викладайте їх шарами: буряк, картопля, морква, риба. Залийте майонезним желе і розрівняйте поверхню. За бажанням черговість шарів можна повторити.
  • Поставте салат в холодильник до повного застигання. Переверніть форму на тарілку, щоб шар буряків опинився зверху.
  • Наріжте лимон тонкими кільцями, зелень наріжте дрібними кубиками. Перед подачею до столу прикрасьте ними салат.
  • Олів’є «Ялинка»

    Цікавий варіант приготування звичного салату можна використовувати не тільки в новий рік, але і по всі дні різдвяних свят.

    Необхідні інгредієнти:

    • Картопля — 3 шт.
    • Морква — 1 шт.
    • Слабосолона сьомга — 400 г
    • Свіжий огірок — 3 шт.
    • Яйце куряче — 3 шт.
    • Зелений горошок консервований — 3 ст. л.
    • Кукурудза консервована — 3 ст. л.
    • Сир твердий — 100 г
    • Майонез — 100 мл
    • Кріп свіжий — 1 пучок

    Приготування:

  • Картоплю і моркву помити, залити киплячою водою і відварити прямо в шкірці до готовності. Овочі охолодити, почистити і нарізати кубиками.
  • Курячі яйця зварити круто, очистити від шкаралупи, відокремити білки від жовтків. Білок нарізати кубиками, жовток натерти на дрібній тертці.
  • Два свіжих огірка нарізати кубиками, один нашаткувати тонкими кільцями.
  • Рибне філе нарізати кубиками або тонкою соломкою — за бажанням.
  • Будь-який твердий сир натерти на тертці з дрібними зубцями.
  • Зелень свіжого кропу нашаткувати як можна дрібніше.
  • Підготуйте зручну посуд для змішування інгредієнтів. Покладіть в неї підготовлені продукти (крім сиру, огіркових колечок, кропу і жовтка), додати консервований горошок і зерна кукурудзи. Заправте салат майонезом і охолодіть.
  • Перед подачею до столу зібрати «Ялинку»: покладіть салат гіркою, акуратно по всіх колу застроміть шматочки огірків, формуючи ялинку і рясно посипте кропом. Прикрасьте новорічне деревце тертим сиром — «сніжком» і злегка припорошите тертим жовтком — «святковими вогниками-гірляндами».

    Цікаві салати з простих продуктів

    Згідно з давньою традицією, в Рік Жовтої Свині на новорічному столі має бути багато овочів, грибів, салатів із злаків і грибів. Цікаві поєднання продуктів і оригінальне оформлення — швидко, просто і неймовірно смачно!

    Салат «Різдвяний вінок»

    Дуже легкий, але цікавий салатик, який можна готувати не тільки в Рік Свині. Використовуйте різні поєднання овочів, і цей універсальний салат буде радувати вас новими смаками кожен рік.

    Вам знадобляться:

    • Селера (листовий) — 100 г
    • Яблука — 1 шт.
    • Горіхи волоські — 100 г
    • Майонез — 5 ст. л.
    • Оливки чорні без кісточок — 5-7 шт.
    • Морква — 1 шт.
    • Сіль — за смаком

    Приготування:

  • Стиглі, але тверді яблука очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати довільно.
  • Листя селери помити і нарвати руками або нарізати ножем не дуже дрібно.
  • Обсмажені горіхи порубати ножем.
  • Змішати продукти в зручній мисці (частина селери залишити для прикраси вінка) і заправити майонезом.
  • Моркву нарізати дуже тонкими пластинками або соломкою.
  • Взяти плоску тарілку, поставити в середину кулінарне кільце або склянку, і по колу викласти салат. Акуратно прибрати формувальне кільце, весь салат посипати листям селери. Зверху викласти «стрічки» з моркви і «кульки» з оливок. Для прикраси можна використовувати зерна граната або кукурудзи.
  • Салат «Сніговик»

    Цікавий варіант приготування гострого сирного салату.

    Необхідні інгредієнти:

    • Сир -100 р
    • Майонез — 3 ст. л.
    • Часник — 3 зубчики
    • Петрушка (для прикраси) — 1 гілочка
    • Оливки — 3 шт.

    Приготування:

  • Часник і будь-який сир (твердий або плавлений) натерти на тертці.
  • Заправити салат майонезом і сформувати 3 кульки різного розміру.
  • Скласти сніговика, встановлюючи кульки один на одного. Для прикраси використовуйте петрушку, шматочки чорних оливок (очі, гудзики, капелюшок) і моркви (для носика).
  • Новий рік 2023