Бутерброди зі шпротами – це просте, але дуже смачне закусочне блюдо. Оскільки невеликі золотисті рибки добре поєднуються з багатьма продуктами, то бутерброди можна готувати з чорним або білим хлібом, різними овочами, сирами і намазки. Велика кількість рецептів з різними варіантами приготування дозволяють підібрати знайти закуску на Новий рік 2021.
На часникових грінках з житнього хліба
Хоч закуску і просто зробити, але вона сподобається не тільки любителям гострих часникових гастрономічних відчуттів. Для приготування знадобляться:
- 8 скибочок житнього хліба;
- 8 шт. шпротів в олії;
- 60 мл рослинного масла без запаху;
- 6 часточок часнику;
- велика сіль і свіжий кріп – за смаком.
Черговість дій:
- У невелику пиалку влити олію і туди ж пропустити через прес половину часточок часнику, все перемішати і залишити на 20-30 хвилин.
- Кожен скибочку хліба розрізати навпіл уздовж, щоб на ньому змогла помістити одна рибка.
- Напитавшееся часниковим ароматом масло вилити на сковороду добре розігріти і обсмажити на ньому хліб.
- Готові грінки викладати на паперові рушники, щоб вбралися надлишки масла і посипати крупною сіллю.
- Коли хлібні заготовки охолонуть, покласти на них по золотій рибці, стеблину кропу і маленький шматочок часниковою часточки.
Зі шпротами і авокадо
Ці нові бутерброди прикрасять собою новорічний стіл, але у них не тільки збуджує апетит зовнішній вигляд, але і прекрасний смак завдяки оригінальному поєднанню продуктів. Щоб зробити таку закуску, знадобляться:
- 8 скибочок хліба;
- 200 г шпротів;
- 1 авокадо;
- 2 середніх кисло-солодких яблука зеленого кольору;
- 20 мл оливкової олії;
- 20 г зелених пір’я цибулі;
- 15 мл бальзамічного оцту;
- сіль, перець.
Хід роботи:
- Скибки хліба зарумянить на сухій сковороді, можна в тостері або духовці. Поки вони ще гарячі, пройтися по ним силіконової пензлем, змоченою в олії.
- Авокадо розрізати вздовж, видалити кісточку і нашаткувати кожну частку на 16 пластинок.
- Кожне яблуко очистити від шкірки, розрізати навпіл, вирізати насінну коробочку і розрізати кожну постілці на 8 тонких слайсів.
- На хліб викласти почергово по 4 скибочки авокадо і яблука. Присмачити сіллю з перцем, укласти зверху шпроти і притрусити січеними цибульними пір’ям.
Зі шпротами, помідорами, яйцем і лимоном
Щоб приготувати на Новий рік не тільки смачні, але і красиві бутерброди зі шпротами, потрібно взяти:
- 1 французький багет;
- 190 г шпротів;
- 2 яйця;
- 150 р помідорів;
- ? Лимона;
- 30 г майонезу;
- свіжа петрушка – для подачі.
Як приготувати:
- Багет перетворити в красиві шматочки з діагональним зрізом і трішки зарумянить їх в духовій шафі. Яйця зварити круто.
- Яйця і помідори порізати кружечками, лимон – півкружальцями.
- Рум’яні грінки змастити майонезом, викласти зверху по кружечку помідора, яйця і скибочка лимона, а на них шпрот. Прикрасити готові бутерброди петрушкою.
Грінки зі шпротами, овочами і яйцем
Якщо після приготування новорічного олів’є залишилася пара варених яєць, то їх можна пустити в справу, приготувавши просту, але смачну закуску. Пропорції всіх інгредієнтів будуть наступними:
- 4 шматочки білого хліба;
- 2 яйця, зварених круто;
- 100 г помідор;
- 100 огірка;
- 180 г шпротів;
- 55 г майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- кріп, насіння білого і чорного кунжуту.
Приготування:
- Хліба надати форму, як на фото і підсмажити на сковороді без масла.
- Яйця пропустити через дрібну тертку. Огірок нашаткувати тонкими пластинами, а помідор – часточками.
- На кожному підготовленому шматочку смаженого хліба намалювати майонезом сіточку, заховати її за яєчної стружкою.
- Потім зверху красиво укласти шпроти, огірок і помідор. Прикрасити зеленню і насінням кунжуту.
Бутерброди з чорним хлібом і шпротами
Ця нехитра закуска відома господиням ще з часів СРСР, з новорічного столу вона і зараз летить в мить ока. Щоб її зробити, потрібно взяти:
- 1 буханець чорного хліба;
- 200 г шпротів в олії;
- 2 курячих яйця;
- 1 свіжий помідор;
- 30 мл рослинного масла;
- 30 мл майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- зелень.
Спосіб приготування:
- Буханець гострим ножем розпустити на пластини, які перерізати навпіл по діагоналі. Отримані шматочки, обсмажити на маслі і гарячими натерти розрізаною часниковою часточкою.
- Яйця приготувати круто, подрібнити на терці і змішати з майонезом. Помідор нарізати півколами.
- Гренку змастити яєчно-майонезній пастою, на неї викласти помідор, рибку і зелень.
Бутерброди зі шпротами і смаженим яйцем
Щоб зробити таку просту, але дуже апетитну закуску, на 8 порцій знадобляться:
- 8 скибочок хліба;
- 4 яйця;
- 8 листів салату латук;
- 150 г шпротів;
- 40 г вершкового масла;
- 15 мл рослинного масла;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, перець, зелень.
Послідовність роботи:
- Салат промити в проточній прохолодній воді і розкласти на рушник, щоб листя обсохнули.
- На сковороді розігріти рослинне масло. Зубок часнику розрізати на кілька частин і обсмажити, потім витягти його і прибрати.
- Яйця розбити в глибоку миску, посолити, поперчити, трохи розбовтати до однорідності і вилити в сковороду з гарячим часниковим маслом. Смажити, інтенсивно перемішуючи, щоб маса встигла схопитися.
- Хлібні скибочки намазати вершковим маслом, потім викласти на кожен по листу салату, на нього – смажені яйця і шпроти. Зверху трохи припорошити рубаною зеленню.
Закуска з сиром і шпротами на Новий рік 2021
Для цих бутербродів в якості основи краще взяти хліб з коріандром, але якщо такого немає, то можна замінити бородінським. Пропорції всіх необхідних інгредієнтів будуть наступні:
- 8 шматочка хліба;
- 16 шпротин;
- 1 помідор;
- 120 г твердого сиру;
- 50 г майонезу;
- 10 г часнику;
- зелень – для декору.
Спосіб приготування:
- Сир натерти на дрібній тертці, до нього продавити через прес часник, заправити майонезом. Помідор нарізати часточками. Зелень промити і обсушити.
- Хліб розрізати по діагоналі на трикутні шматочки, змастити їх сирно-часниковою пастою, на ній розмістити по часточки помідора і шпроту. Закінчити приготування гілочкою кропу.
Рецепт з яєчними млинцями і огірком
Цей варіант бутербродами зі шпротами відрізняється від попередніх ті, як в рецепті використовуються яйця. Їх не варять і не смажать, з них роблять млинці. Для приготування такої закуски знадобляться:
- 1 буханець тостового хліба;
- 3 яйця;
- 60 мл молока;
- 1 банка шпротів;
- сіль, перець;
- 1 свіжий огірок.
Черговість роботи:
- Приготувати і розігріти дві сковороди: одну з антипригарним покриттям і іншу – гриль.
- Яйця збовтати з молоком, сіллю і спеціями.
- Далі скибочки тостового хліба підсмажити з одного боку на сковороді-гриль, потім не обсмаженої стороною занурити в яєчну суміш і підсмажити з цього боку на іншій сковороді.
- Після цього на підготовлені скибочки залишається тільки викласти шпроти і огіркові слайсы.
Часникові грінки з білого хліба зі шпротами
Найчастіше бутерброди зі шпротами готують з бородінського або іншого чорного хліба, але смачно вони виходять і на скибочках з пшеничного борошна. Для такого варіанту необхідно підготувати:
- 1 буханець нарізної тостового хліба;
- 140 г шпротів;
- 1 огірок;
- 50 мл рослинного масла;
- 2-3 зубки часнику;
- сіль, спеції і зелень.
Етапи приготування:
- У рослинне масло продавити через прес часник, додати спеції, перемішати і залишити ненадовго, щоб масло ввібрало в себе всі аромати.
- Силіконовій пензлем змастити шматочки хліба і відправити в духовку на решітці, за появи золотистої рум’яної скоринки.
- На готові грінки викласти кілька рибок і скибочку огірка. Перед подачею на новорічний стіл посипати подрібненою зеленню.
Прості бутерброди зі шпротами
Не обов’язково хліб для закуски піддавати термічній обробці, і без цього можна швидко зробити бутерброди до новорічного столу. Для цього потрібно взяти:
- 1 буханець білого нарізного хліба;
- 1 банку шпротів;
- 2-3 солоних огірка;
- 2-3 варених яйця;
- майонез – за смаком.
Покрокове приготування:
- Огірки і яйця нарізати кружечками.
- Пластини нарізного хліба покрити частою сіточкою з майонезу, на ній розмістити по кружечку яйця і огірки, на них шпроти. Проста закуска до святкового столу готова.
Новорічна закуска зі свіжою морквою і шпротами
Щоб приготувати смачні і соковиті бутерброди зі шпротами і свіжою морквою, потрібно підготувати:
- 1 бородинський хліб;
- 1 банка шпротів;
- 100 г свіжої моркви;
- 2 зубчики часнику;
- 40 г майонезу;
- сіль, спеції і гілочки кропу для декору.
Як приготувати:
- Очищену моркву і часточки часнику пропустити через дрібну тертку. Овочі злегка посолити-поперчити і заправити майонезом.
- Хліб нарізати прямокутними шматочками, кожен покрити шаром морквяної намазки, зверху викласти шпроти і по гілочці кропу.
З червоним цибулею і свіжим огірком
До складу цих бутербродів на Новий рік 2021 входить червоний салатний цибулю. При бажанні його смак можна пом’якшити, ненадовго замаринувавши в суміші з води і оцту.
Список інгредієнтів:
- 1 нарізний батон;
- 1 банку шротів;
- 1 варене куряче яйце;
- 2 свіжих огірка;
- 50 г вершкового сиру;
- 1 червона цибулина.
Готуємо наступним чином:
- Скибочки батона підрум’янити на сухій сковороді, краще взяти для цього сковороду-гриль.
- Цибулину і яйце очистити, нарізати нетовстими кружечками.
- Підготовлені шматочки батона намазати вершковим сиром (замість нього можна взяти вершкове масло або майонез). Далі викласти по кружальцю яйця, цибулі і кілька шпротин.
- Завершити оформлення закуски довгою тонкою смужкою свіжого огірка, скручені спіраллю і листочками зелені (петрушка, базилік).
Бутерброди з яйцем пашот, авокадо і шпротами
Цей рецепт можна назвати новорічної варіацією яєць Бенедикт для прихильників правильного харчування. Звичайно, на велику компанію таку закуску приготувати буде складно, але для святкування у сімейному колі – саме те.
Перелік компонентів закуски:
- 2 яйця;
- 2 скибочки цільнозернового бездріжджового хліба;
- 1 авокадо;
- шпроти і зелень.
Як зробити:
- На вогонь поставити невелику каструльку з водою, щоб вона закипіла. Тим часом очистити і нарізати тонкими слайсами авокадо, викласти їх на скибочки хліба, а зверху шпроти.
- Киплячу воду трохи підсолити, розмішати ложкою, щоб утворилася воронка, вбити в неї яйце і варити 2 хвилини. Отримати яйце шумівкою на бутерброд і повторити все з другим.
Перед подачею прикрасити свіжим крес-салатом або іншою зеленню.
Смачні бутерброди зі шпротами і плавленим сиром
Щоб приготувати таку закуску на Новий рік, потрібно попередньо придбати:
- 1 батон з житнього борошна;
- 1 банка шпротів;
- 1-2 невеликих свіжих огірка;
- 100 г плавленого сиру;
- 1-2 зубчики часнику;
- 40 мл майонезу;
- пір’я свіжого зеленого лука і гілочки кропу.
Етапи готування:
- Гострим ножем нарізати батон на скибочки товщиною 1-1,5 см (можна відразу взяти нарізний батон).
- Плавлений сир покласти на 20-30 хвилин в морозильну камеру, а потім підмерзлі сир натерти на дрібній тертці, змішати з майонезом, продавлений через прес часником і дрібно нарубаними пір’ям зеленого лука.
- Кожен шматочок батона покрити шаром сирної суміші, на неї викласти з золотої рибки.
- Прикрасити бутерброди згорнутими трояндочкою тонкими огірковим слайсами і гілочкою кропу.
Закуска на грінках з часниковим соусом
Навіть вчорашній батон можна перетворити на бутерброди до новорічного столу, для цього слід приготувати смачний соус, наприклад, часниковий з зеленню. У процесі приготування знадобляться:
- 1 вчорашній батон;
- 180 г шпротів;
- 3 середніх солоних огірка;
- 140 г майонезу;
- 50 мл рослинного масла;
- часник і кріп за смаком.
Хід роботи:
- Нарізаний на пластини завтовшки не більше 1,5 см батон обсмажити на сковороді з вершковим маслом. Гарячі грінки викладати на паперову серветку, щоб вона увібрала в себе зайве масло.
- Для соусу змішати майонез з дрібно рубаною зеленню кропу і подрібненим (через прес або на тертці) часником. Солоні огірки з допомогою овочечистки нашаткувати тонкими довгими слайсами.
- Грінки покрити шаром соусу, на якому розташувати шпроти і огіркові пластинки.
Смачні новорічні бутерброди
Родзинка цієї закуски в намазке, яка пов’язує скибочки багета і шпроти. Її можна використовувати і в якості начинки тарталеток, а якщо робити бутерброди, то потрібно взяти:
- 1 французький багет;
- 1-2 варені морквини;
- 2 зварених яйця;
- 2-3 солоних огірка;
- 160 г консервованих шпротів;
- майонез і зелень.
Черговість дій:
- Морква, яйця і огірки подрібнити з допомогою терки з середніми отворами. Зелень порубати. Все змішати разом і присмачити майонезом.
- Багет нарізати скибочками, кожен змастити приготовленої начинкою, на яку покласти по рибці.
За цим принципом можна зробити і інші варіанти начинок, наприклад, з крабовими паличками, сиром та іншими продуктами.