Глінтвейн відносять до зігрівальних алкогольних напоїв. Більшість солідних закладів радують своїх клієнтів його смаком, при цьому можна вибрати як алкогольний, так і безалкогольний варіант. Але щоб насолодитися ароматним гарячим напоєм не обов’язково йти в ресторан.
Безалкогольний домашній глінтвейн з успіхом можна приготувати самостійно, в домашніх умовах.
Склад безалкогольного глінтвейну на 10-12 персон:
- 1 апельсин;
- 1 лимон;
- 10 яблук;
- 1 ст. ложка меленої кориці;
- 1 маленький шматочок очищеного і нарізаного імбиру;
- 12 бутонів гвоздики;
- 1 чайна ложка ваніліну;
- ? Чашки коричневого цукру.
Приготування безалкогольного глінтвейну
- Зніміть цедру з апельсина і лимона. Залиште трохи цедри обох фруктів для додання напою гірчинки. Кісточки можна не виймати, так як на наступних етапах глінтвейн буде процеживаться. Розріжте апельсин і лимон на шматочки.
- Яблука розрізати на чотири частини, не очищаючи їх від шкірки і кісточок.
- У велику каструлю покладіть шматочки апельсина, лимона, трохи цедри, додайте куди яблука, корицю, імбир, гвоздику, ваніль і цукор.
- Всі інгредієнти залийте такою кількістю води, щоб вона покривала вміст каструлі.
- Закрийте каструлю кришкою і варіть глінтвейн протягом 3 годин на повільному вогні.
- Після цього розім’яти фрукти толкушкой і продовжити варити 30-60 хвилин.
- Після закінчення варіння процідити вийшло пюре через сито в великий глек. Готовий напій відразу подавати до столу.
Рада! Виробники фруктів часто покривають їх воском або полімерами, щоб вони довше зберігали товарний вигляд, тому перед приготуванням потримайте фрукти 2-3 хвилини в теплій воді. Це дозволить позбутися від воску і полімерів.
Готовий домашній глінтвейн можна остудити і поставити в холодильник. Згодом його можна нагрівати в каструлі і подавати на стіл. Однак, варто зазначити, що підігрітий глінтвейн втрачає аромат і смак, тому краще варити цей напій невеликими порціями, розливати по гарним новорічним чашках і відразу випивати.
Ті, хто все ж таки віддає перевагу додавати у фруктовий глінтвейн алкоголь, можуть розбавити вже готовий напій червоним вином або ромом.