Безалкогольний глінтвейн – простий рецепт в домашніх умовах

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

Глінтвейн відносять до зігрівальних алкогольних напоїв. Більшість солідних закладів радують своїх клієнтів його смаком, при цьому можна вибрати як алкогольний, так і безалкогольний варіант. Але щоб насолодитися ароматним гарячим напоєм не обов’язково йти в ресторан.

Безалкогольний домашній глінтвейн з успіхом можна приготувати самостійно, в домашніх умовах.

Склад безалкогольного глінтвейну на 10-12 персон:

  • 1 апельсин;
  • 1 лимон;
  • 10 яблук;
  • 1 ст. ложка меленої кориці;
  • 1 маленький шматочок очищеного і нарізаного імбиру;
  • 12 бутонів гвоздики;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • ? Чашки коричневого цукру.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

Приготування безалкогольного глінтвейну

  • Зніміть цедру з апельсина і лимона. Залиште трохи цедри обох фруктів для додання напою гірчинки. Кісточки можна не виймати, так як на наступних етапах глінтвейн буде процеживаться. Розріжте апельсин і лимон на шматочки.
  • Яблука розрізати на чотири частини, не очищаючи їх від шкірки і кісточок.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

  • У велику каструлю покладіть шматочки апельсина, лимона, трохи цедри, додайте куди яблука, корицю, імбир, гвоздику, ваніль і цукор.
  • Всі інгредієнти залийте такою кількістю води, щоб вона покривала вміст каструлі.
  • Закрийте каструлю кришкою і варіть глінтвейн протягом 3 годин на повільному вогні.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

  • Після цього розім’яти фрукти толкушкой і продовжити варити 30-60 хвилин.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

  • Після закінчення варіння процідити вийшло пюре через сито в великий глек. Готовий напій відразу подавати до столу.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах

Рада! Виробники фруктів часто покривають їх воском або полімерами, щоб вони довше зберігали товарний вигляд, тому перед приготуванням потримайте фрукти 2-3 хвилини в теплій воді. Це дозволить позбутися від воску і полімерів.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах
Готовий домашній глінтвейн можна остудити і поставити в холодильник. Згодом його можна нагрівати в каструлі і подавати на стіл. Однак, варто зазначити, що підігрітий глінтвейн втрачає аромат і смак, тому краще варити цей напій невеликими порціями, розливати по гарним новорічним чашках і відразу випивати.

Безалкогольний глінтвейн   простий рецепт в домашніх умовах
Ті, хто все ж таки віддає перевагу додавати у фруктовий глінтвейн алкоголь, можуть розбавити вже готовий напій червоним вином або ромом.

Новий рік 2023