Ті, хто не мислить гуляння в новорічну ніч без рибного холодцю, можуть спробувати приготувати холодець з коропа або будь-якої іншої річкової риби.
Складним це блюдо здається тільки на перший погляд, насправді, з ним впорається навіть недосвідчена господиня.
За бажанням, разом з рибою можна залити маслини, помідори черрі і зелений горошок. Подавайте холодець із риби на Новий рік після того, як желатин затвердіє.
Час приготування холодцю з коропа — 8-10 годин, тому приступати до нього найкраще ввечері 30 грудня.
Інгредієнти:
- короп свіжий або морожений — 1 шт. (близько 3-5 кг)
- гриби білі сушені — 50-100 г
- желатин для заливного — 30 г
- ріпчаста цибуля — 1 шт;.
- морква — 1 шт.
- болгарський перець — 1 шт.
- сіль, перець і лавровий лист — за смаком
- свіжа зелень за бажанням
- перепелині яйця — для прикраси
Рецепт холодцю з коропа:
1. Розморозьте рибу, якщо це потрібно, вимийте, випатрайте, зріжте плавники і почистіть луску. Відокремте філе риби від кісток.
2. Голову риби і кістки залийте холодною водою. Додайте в каструлю очищені цибулю і моркву, солодкий перець. Посоліть, поперчіть і поставте варитися.
3. Морква і перець вийміть по мірі приготування і остудіть.
4. Гриби замочіть на кілька годин у воді, змінюючи її кілька разів. Відваріть в чистій воді. до готовності.
5. Рибний бульйон процідіть і залийте їм заздалегідь підготовлене філе. Варіть його в бульйоні на повільному вогні 30 хвилин, в кінці варіння покладіть спеції.
6. Готове філе остудіть і наріжте на шматочки.
7. Розкладіть у форми або викладіть на велике глибоке блюдо, додайте варені гриби і красиво нарізані відварні овочі, зелень і половинки перепелиних яєць за бажанням.
8. Желатин розведіть в бульйоні у відповідності з інструкцією на упаковці.
9. Залийте отриманим желатиновим розчином рибу і приберіть в холодильник на ніч.