Заливне з коропа на Новий рік

Ті, хто не мислить гуляння в новорічну ніч без рибного холодцю, можуть спробувати приготувати холодець з коропа або будь-якої іншої річкової риби.

Складним це блюдо здається тільки на перший погляд, насправді, з ним впорається навіть недосвідчена господиня.

За бажанням, разом з рибою можна залити маслини, помідори черрі і зелений горошок. Подавайте холодець із риби на Новий рік після того, як желатин затвердіє.

Час приготування холодцю з коропа — 8-10 годин, тому приступати до нього найкраще ввечері 30 грудня.

Заливне з коропа на Новий рік

Інгредієнти:

  • короп свіжий або морожений — 1 шт. (близько 3-5 кг)
  • гриби білі сушені — 50-100 г
  • желатин для заливного — 30 г
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;.
  • морква — 1 шт.
  • болгарський перець — 1 шт.
  • сіль, перець і лавровий лист — за смаком
  • свіжа зелень за бажанням
  • перепелині яйця — для прикраси

Рецепт холодцю з коропа:

1. Розморозьте рибу, якщо це потрібно, вимийте, випатрайте, зріжте плавники і почистіть луску. Відокремте філе риби від кісток.

2. Голову риби і кістки залийте холодною водою. Додайте в каструлю очищені цибулю і моркву, солодкий перець. Посоліть, поперчіть і поставте варитися.

3. Морква і перець вийміть по мірі приготування і остудіть.

4. Гриби замочіть на кілька годин у воді, змінюючи її кілька разів. Відваріть в чистій воді. до готовності.

5. Рибний бульйон процідіть і залийте їм заздалегідь підготовлене філе. Варіть його в бульйоні на повільному вогні 30 хвилин, в кінці варіння покладіть спеції.

6. Готове філе остудіть і наріжте на шматочки.

7. Розкладіть у форми або викладіть на велике глибоке блюдо, додайте варені гриби і красиво нарізані відварні овочі, зелень і половинки перепелиних яєць за бажанням.

8. Желатин розведіть в бульйоні у відповідності з інструкцією на упаковці.

9. Залийте отриманим желатиновим розчином рибу і приберіть в холодильник на ніч.

Новий рік 2023