Валовани з кав’яром вважаються святковим блюдом.
Дійсно, ікра коштує не дешево, а завдяки своєму яскравому кольору здатна прикрасити будь-який стіл!
Воловани – це маленькі порожнисті булочки з листкового тіста.
Начинки для них можуть бути самими різними – від шматочків фруктів з кремом до рубаною курятини з сиром.
Воловани з червоною ікрою на Новий рік – це самий святковий варіант закуски.
Але цінна ікра не тільки чудовим смаком, вона ще й дуже корисна.
У ній багато білка, який практично повністю засвоюються організмом (для білків тваринного походження це рідкість).
Крім того, вона містить масу корисних амінокислот, мінералів, вітаміни А, С і D, фолієву кислоту.
Піч воловани ми будемо з готового листкового тіста, щоб заощадити перед Новим роком час і сили.
Інгредієнти:
- 500 г листкового бездріжджового тіста
- 1 банка червоної ікри (140 г)
- 2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла
- 1 яєчний білок
- листочки петрушки для прикраси
Рецепт приготування волованов з ікрою
1. Тісто присипаємо борошном і злегка розгортаємо в одному напрямку.
2. Виїмкою діаметром близько 4 см вирізаємо з тіста 50 кружечків.
3. Виїмкою меншого діаметру вирізаємо з половини кружечків колечка.
4. Кладемо великі кухлі на деко і змащуємо злегка збитим білком.
5. Зверху кладемо колечка і теж змащуємо білком.
6. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і печемо, поки воловани не піднімуться і не зарум’яняться, близько 7-10 хвилин.
Не йдіть далеко від духовки і дивіться за випічкою — вона може дуже швидко пригоріти.
7. Виймаємо готові воловани з духовки і охолодити.
Кладемо в серединку кожного волована по невеликому шматочку вершкового масла. Зверху кладемо ікру. Прикрашаємо зеленню і відразу подаємо.
Як варіант можна наповнити воловани сирним сиром з дрібно рубаною зеленню або без неї.
Приємного апетиту!