Що приготувати на Новий Рік 2019: варіанти незвичайних страв

Новий рік 2019

Що приготувати на Новий Рік 2019: варіанти незвичайних страв

Що приготувати на Новий Рік Свині (2019)? Цим питанням напередодні свят задається кожна господиня без винятку. Адже уявити Новий Рік без галасливого застілля практично неможливо. Столи у наших людей завжди ломляться від достатку всіляких страв. Салат “Олів’є”, оселедець “Під шубою”, запечена курка-гриль, відварну картоплю – ось тільки стандартні страви, без яких не обходиться жодне свято. Але ж ці “заїжджені” рецепти багатьом вже просто набридли. І у господинь виникає багато питань з приводу того, як же здивувати гостей чимось нестандартним. Саме в незвичайних рецептів страв ми і постараємося розібратися в статті. Розглянемо не тільки гарячі страви, але і різноманітні закуски, десерти, напої і т. п.

Червона риба у вершковому соусі до Новорічного столу

Для того, щоб приготувати до приходу гостей це чудове страву, потрібно заздалегідь придбати:

  • будь-яку червону рибу (підійде сьомга) – 1,5 кг;
  • вершки з самою високою жирністю – 500 мл;
  • цибуля зелена ріпчаста – 2 шт.;
  • сир твердих сортів – 0,4 кг

Як тільки всі продукти будуть у вас на руках, можна приступати до процесу готування:

  • Рибу ретельно вимити і покласти в друшляк, щоб зайва вода скла.
  • Потім відокремлюємо філе від кістки і нарізаємо на порційні шматочки.
  • Деко змащують будь-яким маслом рослинного походження без запаху.
  • Тепер готуємо соус. Для цього вершки додаємо сіль, перець і приправи. Спеції господиня вибирає сама по своєму смаку.
  • Червону рибу викладають на деко і заливають приготованим соусом.
  • Духовку заздалегідь розігріти до ста вісімдесяти градусів. Тепер можна поставити рибу випікатися в духовку. За кілька хвилин до повної готовності страву потрібно дістати з духовки і посипати шаром тертого сиру. Після цього рибу потрібно повернути допекаться в духовку.

    До речі, допекти рибу під шаром сирної шубки можна безпосередньо перед подачею на стіл. Тоді не доведеться блюдо розігрівати повторно.

    Перед подачею шматочки риби потрібно прикрасити:

    • зеленню;
    • дольками лимона;
    • оливками.

    Цей рецепт можна використовувати для приготування креветок в соусі на вершковою основі. Для цього просто потрібно замінити рибу креветками – весь процес буде практично повністю ідентичний описаному раніше.

    Картопля, запечена в духовці

    Як гарнір до риби добре підійде картопля. Тільки приготувати його потрібно так, щоб він гарно виглядав на столі. Саме такий рецепт і ми підібрали – страва буде не тільки красивим, але і смачним, а головне корисним.

    Процес приготування:

  • Для приготування 2 кг картоплі миють, чистять від шкірки і ріжуть на 4 частини. Для цієї страви підійдуть картоплини середньої величини – занадто великі часточки будуть виглядати неприродно.
  • Потім картопляні часточки солять, перчать і обвалюють у меленої паприці (можна додати інші спеції). Рада! У магазинах спецій продають суху мелену паприку на вагу. Для таких випадків можна придбати заздалегідь 300-400 грам цієї приправи. З нею можна запікати м’ясо, гриби і цвітну капусту.
  • Картопля викладають на лист і ставлять в духовку запікати.
  • До речі, рибу і картоплю можна випікати одночасно на різних поличках духової шафи.

    Це цікаво! У картоплю можна додати гриби (зазвичай беруть печериці). Запікають їх цілими (тільки самі великі гриби ріжуть навпіл). Попередньо кожен гриб (так само як і скибочки картоплі) потрібно обваляти в меленої паприці – вони будуть виглядати дуже ефектно.

    Приємного апетиту!

    Новорічний салат у формі святкової ялинки

    Це блюдо має стати головною родзинкою Новорічного столу, а при сервіровці йому слід виділити центральне місце.

    Щоб його приготувати, потрібно буде придбати:

    • червону консервовану рибу (підійде лосось) – 1 банка;
    • будь сир, крім бринзи – 300 грам;
    • сік лимона;
    • пачка крекерів;
    • 1 великий стиглий помідор;
    • 1 пучок кропу;
    • майонез середньої жирності.

    Салат готується дуже легко, а головне – швидко.

    Процес приготування може бути таким:

  • Першим ділом потрібно дрібно нарізати червону консервовану рибу і змішати з натертим на терці сиром.
  • В отриману суміш додають за смаком лимонний сік, сіль і спеції, заправляють салат майонезом.
  • Салат потрібно перемішати до отримання однорідної маси.
  • Після ретельного перемішування слід викласти салат на блюдо у вигляді конуса і прикрасити дрібно нарізаним кропом.
  • Повинно вийти страва, що зовні нагадує Новорічну ялинку.
  • Верхівку кулінарного шедевра можна прикрасити зіркою, вирізаної з помідора, а зерна граната використовувати для імітації ялинкових іграшок. Для прикраси іноді використовують і маслини без кісточок.
  • Крекери викладають навколо ялинки. Салат можна їсти з ними.
  • Рада! Ялинку на новорічний стіл можна зробити з інших салатів – підійде “Олів’є” і крабовий. Для цього їх також викладають у вигляді конуса і за допомогою гілочок кропу створюють страва, що нагадує своїм зовнішнім виглядом Новорічну ялинку.

    Мішечки з млинців з начинкою

    Цей рецепт гарний тим, що начинка для нього готується до смаку господині. Її можна приготувати навіть з тих продуктів, які залишилися від інших страв, що дуже економно.

    Заздалегідь випікаються млинці по кожному рецептом, який подобається господині Новорічного застілля. Найпоширеніший наводиться нижче:

    • 1 літр молока;
    • 3 яйця;
    • сода на кінчику ножа;
    • 1 чайна ложка оцту;
    • 1 столова ложка цукру;
    • щіпка солі;
    • борошно;
    • соняшникова олія.

    Готувати млинці потрібно так:

  • Змішати яйця, молоко, цукор.
  • Суміш злегка збити виделкою, посолити і додати 1 столову ложку соняшникової олії.
  • Отриману масу продовжують збивати, поступово всипають борошно (до отримання суміші з консистенцією густої ряжанки).
  • У готове тісто вводять соду, погашену оцтом.
  • Млинці випікають на добре розігрітій сковороді.
  • Перед тим, як налити кожен наступний млинець, сковороду змащують шматочком сала або маслом.
  • Млинці для цієї страви обсмажують тільки з одного боку.
  • Тепер потрібно підготувати начинку, для цього можна взяти:

    • Шинку – 500 грам;
    • Гриби – 500 грам;
    • Цибуля ріпчаста – 2 штуки.

    Готувати начинку рекомендують за таким рецептом:

  • Гриби підійдуть будь-які, у тому числі напівфабрикати консервовані в банках.
  • Гриби миють, ріжуть і обсмажують на сковороді до напівготовності.
  • Цибулю дрібно ріжуть і смажать на повільному вогні, окремо від грибів.
  • Шинку ріжуть на невеликі кубики.
  • У глибокій мисці змішують гриби, цибулю і шинку.
  • Після цього начинку розкладають по столовій ложці з гіркою в кожен млинець. Краї млинчиків піднімають і зав’язують гілочкою зеленого лука. Потім млинчики ставлять в духовку до повної готовності. Прикрасити їх перед подачею можна гілочками зелені.
  • Строкаті кулі

    Ще одне гарне і недороге блюдо до свята. Для його приготування знадобиться зібрати такі продукти:

    • сир твердих сортів – 500 грам;
    • печінка тріски – 2 банки;
    • картопля – 500 грам;
    • огірок свіжий – 1-2 штучки;
    • перець болгарський різнобарвний (зелений, жовтий, червоний, оранжевий);
    • майонез оливковий;
    • яйця курячі – 4 штуки;
    • спеції.

    Готується це блюдо можна так:

  • Картоплю очистити, відварити і потовкти.
  • Яйця потрібно відварити круто.
  • Печінка тріски, яйця і огірки дрібно нарізати.
  • Пюре з картоплі змішати з нарізаними яйцями, огірком і печінкою тріски.
  • В отриману масу додати майонез, сформувати кульки.
  • Окремо на три різні тарілки кладуть дрібно нарізані перці. Це забарвлення для куль.
  • Кульки обкачують у тарілках з різнокольоровими перцями і викладають на загальне блюдо. Вийшло дуже цікаве і веселе блюдо з різнокольоровими кульками!
  • Це цікаво! Зелене забарвлення для кульок можна зробити з покришеної кропу або пір’я зеленої цибулі.

    Баранина з томатом

    Найкращі страви до Нового Року – це ті, приготування яких не вимагає великої кількості часу. Але при цьому страва має гарно виглядати на святковому столі.

    Чоловікам напевно сподобається баранина з томатом. Щоб блюдо було приготовлено за стандартним рецептом, потрібно придбати:

  • Картопля – 1 кг.
  • Баранина – не менше 1 кг.
  • Цибуля (звичайний ріпчаста) – 3 шт.
  • Томатний соус – 2 ст. ложки.
  • Оливкова або соняшникова олія без запаху – 3 ст. ложки.
  • Часник – 1 головка.
  • Зелень кропу і петрушки – 1 пучок.
  • Готується цей кулінарний шедевр дуже просто:

  • М’ясо ріжуть на порційні шматки, кладуть у глибоку миску, додають сіль, перець і спеції за смаком. Потім баранину ставлять маринуватися на дві години в холодильник.
  • Поки м’ясо маринується, миють і чистять картоплю і цибулю. Цибулю нарізають півкільцями, а картоплю на 4 частини. 5 зубчиків часнику тиснуть на часникодавці.
  • Добре промаринованное м’ясо викладають на деко. Потім шар баранини накривають порізаним картоплею і цибулею. На завершення страву посипають часником, сіллю і перцем.
  • Томатну пасту розводять водою, підігрівають на сковорідці і поливають нею страву з баранини з картоплею.
  • Тепер м’ясо можна поставити в духовку і запікати до повної готовності. Перед подачею можна прикрасити страву за уподобанням гостей.
  • Качка з яблуками

    Який новорічний стіл не може обійтися без м’яса птиці? Це блюдо практично не віднімає часу у господині, в додачу поставити запікатися в духову шафу можна незадовго до приходу гостей, що дуже зручно, адже страва не охолоне.

    Знадобиться:

  • Качка – 1 шт.
  • Лимон -1 шт.
  • Яблука – 3-4 штуки.
  • Майонез оливковий.
  • Готують качку з яблуками приблизно так:

  • Качку миють, всередину закладають яблука.
  • Качку з яблуками кладуть в гусятницю, солять і перчать за смаком.
  • Лимон видавлюють, цим соком поливають качку.
  • Шкірку качки змащують майонезом і ставлять в духовку запікатись.
  • В принципі от і все. Перевірити готовність страви легко. Для цього потрібно проткнути виделкою качку в будь-якому місці. Виступаючий сік повинен бути прозорим. Якщо виступаюча при проколі рідина має червонуватий колір, страву потрібно ще залишити в духовці до готовності.

    Рада! Якщо в магазинах вашого міста немає качки, то її можна замінити звичайною куркою.

    Фаршировані курячі грудки

    Інгредієнти, необхідні для приготування даного страви, зазвичай завжди перебувають у кожної господині в холодильнику, але ми все-таки їх перерахуємо. Отже, для того, щоб приготувати грудки, фаршировані шинкою, знадобиться придбати:

  • Грудки курячі на 4 порції – 4 штуки.
  • Сир твердих сортів – 300 грам.
  • Майонез провансаль.
  • Шинка – 400 грам.
  • Помідор – 2-3 штуки.
  • Сіль, перець, спеції.
  • Рада! Помідори можна замінити кружечками консервованого ананаса. В іншому страва готується за основним рецептом.

    Приступимо до процесу приготування:

  • Для цієї страви купують філе курячої грудки за кількістю гостей.
  • Філе грудки миють і надрізають так, щоб вийшов кишеньку.
  • В одержаний кишеньку вкладають кружечок шинки і помідора.
  • Потім фаршироване помідором і шинкою м’ясо викладають на деко, змащене олією.
  • М’ясо викладають щільно один до одного, до шматочок шматочку.
  • Філе солять, перчать за смаком, додають спеції і ставлять в духовку запікатись. За кілька хвилин до готовності м’ясо засипають шаром тертого сиру.
  • Коли сир розплавиться і злегка запекется, страву можна подавати на стіл.
  • Чорний хліб для новорічного стіл

    Хліб для новорічного столу теж можна зробити особливим. Для цього беруть чорний або бородинський хліб, ріжуть і злегка обсмажують на сковороді. Потім на часникодавці тиснуть кілька зубчиків часнику. Кожен скибочку обсмаженого хліба викладають на тарілку і посипають подрібненим часником. Також можна покласти на хлібець кріп або петрушку.

    Білий хліб для свята

    З білого хліба можна зробити кілька видів бутербродів. Наприклад, шикарно на Новорічному столі буде виглядати бутерброд з тонким шаром оселедцевого масла і червоною рибою.

    Готується він дуже просто:

  • Філе однієї оселедця прокручують через м’ясорубку.
  • Оселедцевий фарш змішують з однією пачкою масла.
  • Білий хліб намазують тонким шаром оселедцевого олії.
  • Зверху на шар масла викладаються шматочки червоної риби.
  • Крім того, можна приготувати бутерброди з червоною ікрою. Рецепт, швидше за все, відоме практично кожній домогосподарці, але ми все одно його розпишемо. Знадобиться всього три інгредієнта – червона ікра, багет, масло вершкове. Для початку потрібно нарізати багет. Потім намазати його тоненьким шаром вершкового масла. Наверх покласти по ложці ікри. Все, бутерброди готові.

    Фруктовий салат на десерт

    На десерт можна подати салат з фруктів. Для нього можна взяти будь-які ягоди і фрукти, які є в магазині вашого міста в зимовий час.

    Чудово поєднуються за смаком:

    • апельсини;
    • ківі;
    • яблука;
    • груші.

    Заправити салат можна натуральним морозивом або йогуртом. Морозиво можна зробити самостійно, просто купивши спеціальну суміш в магазині. Вона змішується з молоком, збивається і заморожується. Багато хто відзначає, що таке морозиво нагадує всім знайомий з дитинства смак.

    Перед подачею салат потрібно розкласти в креманки і прикрасити тертим шоколадом і різнокольоровими ягодами винограду.

    Рада! При сервіровці столу потрібно обов’язково поставити кілька тарілочок з фруктовою нарізкою. Застілля, звичайно ж, може бути довгим – фрукти потрібні для того, щоб поліпшити травлення.

    Торт «Гора самоцвітів»

    Для приготування цього торта знадобиться:

  • Вода кип’ячена – 1100 мл
  • Желатин харчовий – 30 грам.
  • Цукор пісок – 1 склянка.
  • Желе різних кольорів (червоне, жовте, зелене).
  • Сметана – 500 грам.
  • Цей торт готується легко, його не потрібно випікати, так і особливого рівня майстерності від господині не потрібно.

    Торт готується з натуральних продуктів і на основі його рецепту можна створювати свої власні кулінарні шедеври.

    Готуємо торт «Гора самоцвітів»:

  • Спочатку слід приготувати желе для торта. Для цього його розчиняють у меншій кількості рідини, ніж зазначено в інструкції на пачці. Приміром, якщо на пачці написано, що желе заливають водою у кількості 500 мл, то потрібно взяти 300-350 мл В результаті вийде більш густе за структурою желе, яке в результаті можна буде різати ножем.
  • Кожне желе розливають по окремих мисках. Ставлять застигати в холодильник.
  • Після того, як желе застигло, його нарізають шматочками різної форми і розміру.
  • Желатин потрібно висипати в склянку і залити холодної водою на одну третину. Після того, як желатин розбухне, в склянку доливають крутий окріп. Розчину дають злегка охолонути і ще теплим його вливають в миску зі сметаною. Отриману суміш розмішують до отримання однорідної маси.
  • Нарізані різнокольорові шматочки желе висипають в миску зі сметаною.
  • Дно формочки вистилають харчовою плівкою і після цього її заповнюють масою. Торт ставлять застигати в холодильник. Після того, як сметана застигне, торт дістають з формочки.
  • Новорічний напій

    Цікавий новорічний напій можна приготувати з базиліка.

    Для цього один пучок трави потрібно залити трьома літрами окропу. Потім у напій додають сік одного свіжого лимона і підсолоджувач за смаком.

    Ємність з напоєм ставлять охолоджуватися. Перед подачею на стіл в кожен келих можна покласти кілька листочків м’яти і шматок яблука.

    Новий рік 2023