Новий рік 2019
Що приготувати на Новий Рік Свині (2019)? Цим питанням напередодні свят задається кожна господиня без винятку. Адже уявити Новий Рік без галасливого застілля практично неможливо. Столи у наших людей завжди ломляться від достатку всіляких страв. Салат “Олів’є”, оселедець “Під шубою”, запечена курка-гриль, відварну картоплю – ось тільки стандартні страви, без яких не обходиться жодне свято. Але ж ці “заїжджені” рецепти багатьом вже просто набридли. І у господинь виникає багато питань з приводу того, як же здивувати гостей чимось нестандартним. Саме в незвичайних рецептів страв ми і постараємося розібратися в статті. Розглянемо не тільки гарячі страви, але і різноманітні закуски, десерти, напої і т. п.
Червона риба у вершковому соусі до Новорічного столу
Для того, щоб приготувати до приходу гостей це чудове страву, потрібно заздалегідь придбати:
- будь-яку червону рибу (підійде сьомга) – 1,5 кг;
- вершки з самою високою жирністю – 500 мл;
- цибуля зелена ріпчаста – 2 шт.;
- сир твердих сортів – 0,4 кг
Як тільки всі продукти будуть у вас на руках, можна приступати до процесу готування:
Духовку заздалегідь розігріти до ста вісімдесяти градусів. Тепер можна поставити рибу випікатися в духовку. За кілька хвилин до повної готовності страву потрібно дістати з духовки і посипати шаром тертого сиру. Після цього рибу потрібно повернути допекаться в духовку.
До речі, допекти рибу під шаром сирної шубки можна безпосередньо перед подачею на стіл. Тоді не доведеться блюдо розігрівати повторно.
Перед подачею шматочки риби потрібно прикрасити:
- зеленню;
- дольками лимона;
- оливками.
Цей рецепт можна використовувати для приготування креветок в соусі на вершковою основі. Для цього просто потрібно замінити рибу креветками – весь процес буде практично повністю ідентичний описаному раніше.
Картопля, запечена в духовці
Як гарнір до риби добре підійде картопля. Тільки приготувати його потрібно так, щоб він гарно виглядав на столі. Саме такий рецепт і ми підібрали – страва буде не тільки красивим, але і смачним, а головне корисним.
Процес приготування:
До речі, рибу і картоплю можна випікати одночасно на різних поличках духової шафи.
Це цікаво! У картоплю можна додати гриби (зазвичай беруть печериці). Запікають їх цілими (тільки самі великі гриби ріжуть навпіл). Попередньо кожен гриб (так само як і скибочки картоплі) потрібно обваляти в меленої паприці – вони будуть виглядати дуже ефектно.
Приємного апетиту!
Новорічний салат у формі святкової ялинки
Це блюдо має стати головною родзинкою Новорічного столу, а при сервіровці йому слід виділити центральне місце.
Щоб його приготувати, потрібно буде придбати:
- червону консервовану рибу (підійде лосось) – 1 банка;
- будь сир, крім бринзи – 300 грам;
- сік лимона;
- пачка крекерів;
- 1 великий стиглий помідор;
- 1 пучок кропу;
- майонез середньої жирності.
Салат готується дуже легко, а головне – швидко.
Процес приготування може бути таким:
Рада! Ялинку на новорічний стіл можна зробити з інших салатів – підійде “Олів’є” і крабовий. Для цього їх також викладають у вигляді конуса і за допомогою гілочок кропу створюють страва, що нагадує своїм зовнішнім виглядом Новорічну ялинку.
Мішечки з млинців з начинкою
Цей рецепт гарний тим, що начинка для нього готується до смаку господині. Її можна приготувати навіть з тих продуктів, які залишилися від інших страв, що дуже економно.
Заздалегідь випікаються млинці по кожному рецептом, який подобається господині Новорічного застілля. Найпоширеніший наводиться нижче:
- 1 літр молока;
- 3 яйця;
- сода на кінчику ножа;
- 1 чайна ложка оцту;
- 1 столова ложка цукру;
- щіпка солі;
- борошно;
- соняшникова олія.
Готувати млинці потрібно так:
Тепер потрібно підготувати начинку, для цього можна взяти:
- Шинку – 500 грам;
- Гриби – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки.
Готувати начинку рекомендують за таким рецептом:
Строкаті кулі
Ще одне гарне і недороге блюдо до свята. Для його приготування знадобиться зібрати такі продукти:
- сир твердих сортів – 500 грам;
- печінка тріски – 2 банки;
- картопля – 500 грам;
- огірок свіжий – 1-2 штучки;
- перець болгарський різнобарвний (зелений, жовтий, червоний, оранжевий);
- майонез оливковий;
- яйця курячі – 4 штуки;
- спеції.
Готується це блюдо можна так:
Це цікаво! Зелене забарвлення для кульок можна зробити з покришеної кропу або пір’я зеленої цибулі.
Баранина з томатом
Найкращі страви до Нового Року – це ті, приготування яких не вимагає великої кількості часу. Але при цьому страва має гарно виглядати на святковому столі.
Чоловікам напевно сподобається баранина з томатом. Щоб блюдо було приготовлено за стандартним рецептом, потрібно придбати:
Готується цей кулінарний шедевр дуже просто:
Качка з яблуками
Який новорічний стіл не може обійтися без м’яса птиці? Це блюдо практично не віднімає часу у господині, в додачу поставити запікатися в духову шафу можна незадовго до приходу гостей, що дуже зручно, адже страва не охолоне.
Знадобиться:
Готують качку з яблуками приблизно так:
В принципі от і все. Перевірити готовність страви легко. Для цього потрібно проткнути виделкою качку в будь-якому місці. Виступаючий сік повинен бути прозорим. Якщо виступаюча при проколі рідина має червонуватий колір, страву потрібно ще залишити в духовці до готовності.
Рада! Якщо в магазинах вашого міста немає качки, то її можна замінити звичайною куркою.
Фаршировані курячі грудки
Інгредієнти, необхідні для приготування даного страви, зазвичай завжди перебувають у кожної господині в холодильнику, але ми все-таки їх перерахуємо. Отже, для того, щоб приготувати грудки, фаршировані шинкою, знадобиться придбати:
Рада! Помідори можна замінити кружечками консервованого ананаса. В іншому страва готується за основним рецептом.
Приступимо до процесу приготування:
Чорний хліб для новорічного стіл
Хліб для новорічного столу теж можна зробити особливим. Для цього беруть чорний або бородинський хліб, ріжуть і злегка обсмажують на сковороді. Потім на часникодавці тиснуть кілька зубчиків часнику. Кожен скибочку обсмаженого хліба викладають на тарілку і посипають подрібненим часником. Також можна покласти на хлібець кріп або петрушку.
Білий хліб для свята
З білого хліба можна зробити кілька видів бутербродів. Наприклад, шикарно на Новорічному столі буде виглядати бутерброд з тонким шаром оселедцевого масла і червоною рибою.
Готується він дуже просто:
Крім того, можна приготувати бутерброди з червоною ікрою. Рецепт, швидше за все, відоме практично кожній домогосподарці, але ми все одно його розпишемо. Знадобиться всього три інгредієнта – червона ікра, багет, масло вершкове. Для початку потрібно нарізати багет. Потім намазати його тоненьким шаром вершкового масла. Наверх покласти по ложці ікри. Все, бутерброди готові.
Фруктовий салат на десерт
На десерт можна подати салат з фруктів. Для нього можна взяти будь-які ягоди і фрукти, які є в магазині вашого міста в зимовий час.
Чудово поєднуються за смаком:
- апельсини;
- ківі;
- яблука;
- груші.
Заправити салат можна натуральним морозивом або йогуртом. Морозиво можна зробити самостійно, просто купивши спеціальну суміш в магазині. Вона змішується з молоком, збивається і заморожується. Багато хто відзначає, що таке морозиво нагадує всім знайомий з дитинства смак.
Перед подачею салат потрібно розкласти в креманки і прикрасити тертим шоколадом і різнокольоровими ягодами винограду.
Рада! При сервіровці столу потрібно обов’язково поставити кілька тарілочок з фруктовою нарізкою. Застілля, звичайно ж, може бути довгим – фрукти потрібні для того, щоб поліпшити травлення.
Торт «Гора самоцвітів»
Для приготування цього торта знадобиться:
Цей торт готується легко, його не потрібно випікати, так і особливого рівня майстерності від господині не потрібно.
Торт готується з натуральних продуктів і на основі його рецепту можна створювати свої власні кулінарні шедеври.
Готуємо торт «Гора самоцвітів»:
Новорічний напій
Цікавий новорічний напій можна приготувати з базиліка.
Для цього один пучок трави потрібно залити трьома літрами окропу. Потім у напій додають сік одного свіжого лимона і підсолоджувач за смаком.
Ємність з напоєм ставлять охолоджуватися. Перед подачею на стіл в кожен келих можна покласти кілька листочків м’яти і шматок яблука.