Рецепти приготування Новорічного печива 2019

Новий рік 2019

Рецепти приготування Новорічного печива 2019

Новий Рік – це одне з найбільш пам’ятних подій в житті людей. Згадайте, як у дитячі роки ви прикрашали ялинку, отримували подарунки, їли за Новорічним столом, як з трепетом і завмиранням розгортали тендітні Новорічні кулі, як вирізали сніжинки і робили всілякі вироби з паперу. Згадали?

А тепер подивіться, як зараз проходить свято у дітей. Їх практично неможливо нічим здивувати. Але не існує нічого неможливого, як відомо. Здивувати можна навіть самого незацікавленого критика! Наприклад, можна спробувати приготувати домашнє печиво. Іграшку та інше адже можна купити в магазині, а з печивом таке не пройде – всі знають, що по-справжньому смачне печиво можна приготувати тільки вдома. А уявіть, яку воно створить затишну атмосферу в будинку разом із запахом хвої і мандаринів.

Особливості приготування

Процес приготування печива до Нового Року 2019 не можна назвати дуже складним, проте є і деякі секретики, які допоможуть уникнути помилок. Саме Новий Рік – свято урочистий, то і печиво повинне відповідати йому за стилем. Отже, для приготування Новорічного печива нам будуть потрібні спеціальні формочки (їх можна придбати в спеціалізованих магазинах), наприклад, у вигляді зірочок або сніжинок. У тому випадку, якщо придбати формочки для вас буде проблематично, то можна вирізати з картону, а потім вирізати з тіста потрібні фігури. Готове печиво також варто прикрасити відповідним чином – як мінімум, кожну печеньку потрібно посипати цукровою пудрою. В магазинах можна придбати спеціальні барвники та їстівні кондитерські намистинки – вони теж чудово прикрасять печиво.

Якщо у вас є діти, то їх можна здивувати не тільки домашнім печивом, але і тим, як воно буде подане на стіл. Печиво можна прикрасити ялинку, яка стоятиме на столі. Це точно справить враження і на дитину, і на гостей свята.

Тепер розглянемо стандартні варіанти Новорічного печива.

Рецепти стандартного печива до Нового Року 2019

Дані рецепти – найбільш стандартні і популярні. Для приготування практично всіх видів печенюшек заздалегідь потрібно підготувати глазур. Хоча багато і знають, як її готувати, але ми все-таки продемонструємо рецепт:

  • Склянка цукрової пудри з’єднують з соком одного лимона і яєчним білком (сирим).
  • Масу збивають міксером до того моменту, поки вона не збільшиться мінімум в 2 рази.
  • Якщо ви хочете приготувати глазур різних кольорів, то заздалегідь придбайте барвники в магазині і додайте їх в масу під час збивання. Якщо ви прихильник всього натурального, то замініть лимонний сік на який-небудь інший природний барвник – сік буряка, брокколі, моркви і т. п. Якщо глазур повинна бути коричневою, то в неї потрібно додати трохи сухого какао.
  • Перед нанесенням глазурі готове печиво варто злегка змочити, так як для приготування глазурі його доведеться ще раз допікати.
  • “Мерехтлива ялинка”

    Тепер перейдемо безпосередньо до печива, пропонуємо рецепт “Мерехтливої ялинки”. Інгредієнти будуть такими:

  • Борошно кращого сорту – 0,3 кг
  • Яйце куряче.
  • Вершкове масло – 0,11 кг.
  • Цукор у такій же кількості.
  • Ваніль.
  • Сіль.
  • Спосіб готування може бути таким:

  • Вершкове масло трохи підтоплюють і розминають, додають в нього цукор і все збивають.
  • Поступово додають в масу яйце, ванілін.
  • Борошно просівають разом з сіллю, замішують тісто. Заважають до тих пір, поки воно не стане м’яким.
  • Після цього тісто поміщають в плівку і залишають охолоджуватися приблизно на півгодини.
  • Через півгодини тісто розкочують. Товщина – приблизно 3-5 міліметрів.
  • Потім вирізуйте з тіста ялинки, проробляйте в них отвори (схожі на іграшки для ялинок).
  • Після цього розігрійте духовку, деко змастіть маслом.
  • Ставте печиво в духовку. Температура випікання – 190 градусів за Цельсієм. Час – близько 10 хвилин.
  • Не забудьте про глазур! Приємного апетиту.

    Печиво “Сніговики” з імбиром

    Дане печиво буде виглядати досить ексклюзивно. Його так само, як і попереднє, можна повісити на Новорічну ялинку.

    Інгредієнти можуть бути такого характеру:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 0,15 кг
  • Масло тваринного походження – одна пачка.
  • Розпушувач – дві чайних ложки.
  • Цукор ванільний, така ж кількість.
  • Імбир сушений, мелений. Одна чайна ложечка.
  • Процес приготування:

  • Вершкове масло, цукор, ваніль ретельно змішуються. У процесі перемішування додається мелений імбир і яйця. Після цього вмішують борошно і розпушувач.
  • Тісто замішується і розкочується тонким шаром – не більше 3-4 міліметрів.
  • За допомогою формочки тісто вирізається у формі сніговиків.
  • Деко застеляється папером з пергаменту. На нього викладають печиво і запікають його приблизно п’ятнадцять хвилин при температурі близько 180 градусів.
  • Готове печиво покривається глазур’ю. Очі й рот сніговикові роблять з кондитерських намистинок або шоколаду. Приємного апетиту!
  • Печиво “Дитячі сни”

    Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,3 кілограма.
  • Борошно житнє – 0,2 кілограма.
  • Яйця курячі – 2 штучки.
  • Масло вершкове – одна упаковка.
  • Цукор-пісок – 0,25 кілограма.
  • Розпушувач – одна чайна ложка.
  • Половина чайної ложки сухого меленого імбиру.
  • Одна чайна ложка кориці.
  • Мелений мускатний горішок.
  • Мелена гвоздика.
  • Подрібнений коріандр.
  • Четверта частина чайної ложки меленого кардамону.
  • Глазур для даного печінка буде особливою, тому перераховуємо інгредієнти і для неї:

  • Цукрова пудра – 0,2 кг.
  • Сік апельсиновий – 50 мілілітрів.
  • Також для прикраси нагоді:

  • Гіркий шоколад – п’ятдесят грам.
  • Цукрові сніжинки – 2 столових ложки.
  • Кондитерські намистинки – одна чайна ложка.
  • Тепер переходимо до процесу готування:

  • Масло вершкове, яйця, цукор, прянощі – все збивають міксером. Після цього туди додають обидва види борошна (житнє і пшеничне) і розпушувач. Все перемішують, замішують тісто. Потім поділяють його на три частини порівну.
  • Кожну частину обертають плівкою харчової приналежності і кладуть у холодильник на півгодини.
  • Після того, як тісто охолодитися, його поступово дістають з холодильника і розкачують (кожну частину окремо). Між шарами кладуть пергамент, щоб потім було простіше відокремити одну форму для випікання від іншої. З тришарового тіста, розділеного пергаментом, вирізують різні фігурки.
  • Кожну фігурку викладають на пергаментний папір на деко.
  • Випікають близько 12 хвилин при температурі 170-180 градусів духовці.
  • Тепер готуємо глазур. Цукрову пудру змішати з апельсиновим соком. Додають білок, все збивають. Кожну коржика покривають глазур’ю і дають їй час на застигання. Печиво прикрашають шоколадом, кондитерськими намистинками і т. п.
  • Печиво “Снігопад”

    Приготувати печиво у формі сніжинок дуже важко, хоч і можливо, але мучити вас ми не будемо. Замість того, щоб вирізати формочки, можна просто намалювати сніжинки з допомогою кондитерського шприца вже на готовому печиво. Погодьтеся, це набагато простіше.

    Інгредієнти для приготування Новорічного печива “Снігопад” будуть такими:

  • Борошно – 0,8 кілограма.
  • Яйце куряче – 1 штука.
  • Масло вершкове – 0,25 кілограма.
  • Один стакан цукру.
  • Сто мілілітрів чистої питної води.
  • Мед – дві столові ложки.
  • Одна столова ложка соди.
  • Таку ж кількість меленого імбиру, гвоздики, ванілі та кориці.
  • Для приготування глазурі потрібно:

  • Три яєчних білка.
  • Одна ложка лимонного соку (їдальня).
  • Барвники харчового характеру – червоного і зеленого кольорів.
  • Процес приготування:

  • Змішуємо борошно, прянощі, соду в одній каструлі. У сусідній мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо туди яйця, воду, цукор і ваніль. Поступово змішуємо вміст першої та другої мисок. Готове тісто так само, як і в попередньому рецепті, варто розділити на три частини. Кожну частину кладуть у пакети і охолоджують приблизно півгодини.
  • Після охолодження тісто розкачують на пласти. Товщина – близько 1 див. Потім з пластів вирізують різні фігурки. Печиво укладають на деко з пергаментом. Температура випікання – 200 градусів за Цельсієм. Час – десять хвилин.
  • Тепер робимо глазур. Для цього змішуємо білки, пудру і лимонний сік, а також харчові барвники. Потрібно домогтися однорідності маси. Готове печиво покривають глазур’ю різних кольорів. З допомогою шприца на нього можна нанести малюнок сніжинок.
  • Ось ми і розглянули найбільш прості, але при цьому не менш смачні і вишукані рецепти Новорічного печива. Креативність, це, звичайно, не найголовніше, але погодьтеся, що незвичайне печиво виглядає набагато апетитніше. Не лінуйтеся, потратьте декілька годин на приготування апетитного Новорічного печива, ви не пошкодуєте! Удачі у приготуванні і в Новому 2019 Року Свині! Приємного апетиту!

    Новий рік 2023