Рецепти кращих страв для святкування Нового Року 2019

Новий Рік — це без перебільшення один з найбільш очікуваних свят у році. Ми чекаємо його не тільки з-за подарунків, адже один з невід’ємних атрибутів цього свята — це Новорічний стіл. Саме він супроводжує будь-яке святкування Нового Року. У 2019 році ми вирішили допомогти господиням у складанні меню, і тому зібрали в нашій статті найкращі рецепти для святкування Нового Року 2019. Також ми розглянемо і деякі нюанси, які варто враховувати при складанні Новорічного меню і оформленні святкового столу.

Рецепти кращих страв для святкування Нового Року 2019

Кращі рецепти на Новий Рік 2019

Перед тим, як готувати страви на стіл у Новорічну ніч слід розібратися в нюансах оформлення та приготування. Для початку потрібно врахувати, що 2019 рік — це Рік Жовтого Земляного Свині (Кабана). Отже, продукти на столі повинні бути максимально адаптовані під цих тварин. Тобто на столі повинні бути представлені в основному рослинні продукти, як любить символ року. М’ясо свиней краще в цей рік на стіл не ставити, щоб не розсердити і не образити Свинку. Колірна палітра на столі також повинна відповідати тварині. В оформленні краще всього використовувати зелені, жовті і рожеві тони. Також можна використовувати і коричневі відтінки.

Крім страв на столі повинні знаходитися і різні натуральні матеріали у вигляді аксесуарів. Наприклад, можна розкласти по столу ялинові гілочки. Бажано використовувати натуральні гілочки, так як вони не тільки додадуть приміщенню Новорічний аромат, але і дозволять створити неповторну атмосферу затишку і тепла. Але і це далеко не єдиний елемент декору, який зможе допомогти господині у створенні святкової атмосфери. На столі можна розставити свічки. У центрі слід поставити невелику ялинку. Також не потрібно забувати і про символ 2019 року — Свиня теж має бути на столі у вигляді якої-небудь фігурки або статуетки. Ви ж не подумали, що ми мали на увазі живу свинку? Ну а тепер перейдемо до кращим рецептами на Новий Рік Свині.

Рулетики з грибами і сиром з шинки

Дане блюдо люблять всі — і дорослим, і дітям воно припаде до душі. До того ж, приготувати його дуже легко.

Інгредієнти будуть такими:

Шинка — 02 кг.

Гриби — 02 кг.

Сир — 01 кг.

Часник — один зубчик.

Оливки (також підійдуть і маслини) — близько п’ятдесяти грам.

Майонез — кілька столових ложок (зазвичай не більше трьох).

Салатні листя.

Масло вершкове.

Сіль, інші спеції.

Процес приготування, як ми вже писали, не складний, але ми все ж розберемо її детально:

Спочатку дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх на сковороді з додаванням вершкового масла. Для смаку додаємо невелику кількість солесодержащей приправи.

Тонкими скибочками нарізаємо шинку. Потім змішати натертий на тертці сир з майонезній заправкою. Туди ж додаємо часник пропущений через чеснокодавку і гриби.

На кожну скибочку шинки кладемо трохи нашої начинки. Звертаємо рулетик і закріплюємо його шпажкою. На шпажку додатково нанизуємо маслину так, щоб вона розташовувалася над рулетиком. Закуску викладаємо на листя салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Кекс з апельсином і глазур’ю із соку

Десерт обов’язково повинен бути на Новорічному столі. Саме тому ми включили кекси з глазур’ю і апельсинами в наш список кращих рецептів. Отже, для приготування кексів нам знадобляться такі продукти:

Борошно — близько трьох склянок.

Цукор — приблизно дві склянки.

Масло вершкове — 250 грам. Його варто залишити на кілька годин, щоб воно розтануло до кімнатної температури.

Яйця — шість штук розміру, що перевищує середній.

Розпушувач — одна чайна ложка.

Цедра апельсина — дві столові ложки.

Півсклянки апельсинового соку.

75 % від склянки натурального йогурту.

Кориця — одна чайна ложка.

Сіль — невелика щіпка.

Глазур:

Пудра цукрова — один стакан.

Сік апельсиновий — три столові ложки.

Процес приготування:

Духовку розігріваємо до ста сімдесяти п’яти градусів за Цельсієм.

Формочки для приготування кексів змащуємо рослинним маслом. Злегка посипаємо борошном.

У мисочці середнього розміру змішуємо борошно, сіль і розпушувач для тіста. За допомогою міксера на великій мисці збиваємо масло і цукор протягом п’яти хвилин. Додаємо яйця поступово, по одному. Збиваємо все дуже ретельно. Додаємо цедру апельсина і сік.

Ставимо швидкість збивання міксера на мінімальну. В три заходи додаємо в суміш борошно і йогурт. Потім додаємо ще і корицю. Отримане тісто додаємо в формочку. Щоб не було міхуром, трохи постукуємо по краях.

Випікаємо кекси до тих пір, поки зубочистка, якої ми протикаємо кекс, не стане чистою. На це піде близько 55 хвилин. Готовий кекс залишаємо для охолодження приблизно на півгодини. За цей час робимо глазур.

Для приготування глазурі збиваємо цукрову пудру і апельсиновий сік до отримання однорідної консистенції. Глазур рівномірним шаром наносимо на кекс. Ставимо в прохолодне місце мінімум на 2 години, щоб глазур добре застигла.

 

Не забули ми і про гарячому блюді. Представляємо вам наступний рецепт!

Картопля з м’ясом, ананасами і сиром в духовій шафі

Для приготування гарячого нам знадобляться такі продукти:

Картопля.

Ананас.

М’ясо. Зазвичай беруть свинину, але якщо ви забобонна людина, то напередодні Нового Року Свині робити дане м’ясо краще не треба. Замість нього можна взяти або курочку, або яловичину.

Сир.

Майонез.

Кетчуп, лавровий лист.

Спеції і приправи.

Процес приготування такий:

Для початку розігріваємо духовку до двохсот градусів. Потім приступаємо безпосередньо до приготування.

Картоплю чистимо, залишаємо у воді приблизно на годину, щоб з нього вийшов зайвий крохмаль.

Потім нарізаємо його або товстою соломкою, або на чотири частини — як вам більше подобається.

Кладемо його в каструлю. Додаємо спеції, майонез і який-небудь соус (можна просто кетчуп). Ретельно перемішуємо.

Деко змащуємо олією. На нього викладаємо картоплю.

Тепер приступаємо до приготування м’яса. Незалежно від того, яке м’ясо ви взяли, його потрібно нарізати якомога тонше, щоб воно встигло пропектися. Якщо ви взяли свинину чи яловичину, м’ясо краще всього відбити молотком. Приправляємо і солимо його. Укладаємо між картоплею, щоб і один, і другий інгредієнти змогли гарненько запектися.

На м’ясо кладемо шматочки консервованого ананаса, він додасть страві родзинку.

Сир натираємо на тертку, посипаємо м’ясо. Якщо сир залишиться, то можна посипати і картоплю, але тільки в кінці приготування. Час приготування залежить від м’яса.

Зазвичай блюдо дістають, коли воно покриється скоринкою. Перед подачею слід розігріти його, але краще всього почати приготування страви прямо перед приходом гостей, щоб воно не встигло охолонути. Для прикраси можна використовувати салатні листи і зелень.

 

Для того, щоб урізноманітнити Новорічне меню, можна приготувати незвичайний безалкогольний коктейль, знайомий всім з самого дитинства. Розглянемо простий рецепт приготування молочного коктейлю!

Молочний коктейль

Цей коктейль сподобається не тільки дітям, але й дорослим, адже він поверне їх у дитинство!

Інгредієнти:

Молоко з великим відсотком жирності — 2 літри.

Морозиво пломбір — 500 грам. Замість морозива можна використовувати спеціальні порошки для приготування коктейлів.

Цукор.

Полуниця або банан за смаком.

Процес приготування неймовірно простий. Потрібно всього лише змішати всі інгредієнти і збити їх міксером. Двох літрів молока вистачить на приготування коктейлю на десять осіб. Прикрасити його можна листочками м’яти.

Ось ми і розглянули кращі рецепти, які варто врахувати при складанні Новорічного меню кожної господині. Не забудьте приділити час і собі! А також не забувайте про символ року, коли будете готуватися до свята. Удачі у приготуванні найрізноманітніших страв і в Наступаючому 2019 Році!

Новий рік 2023