Новий рік 2019
Торт, звичайно ж, не є самим головним блюдом на Новорічному столі. Але своє місце в якості десерту він точно заслужив. Приготувати торт дуже складно – це знає кожна господиня. Навіть невелике відхилення від рецептури може зіпсувати не тільки зовнішній вигляд, але і смакові якості десерту. Але не в нашому випадку. Адже у статті ми зібрали лише найбільш прості і смачні рецепти Новорічних тортів. У нас в статті є покрокове керівництво – якщо слідувати йому, то приготування десерту буде значно спрощена, а часу буде витрачено набагато менше.
Рецепти незвичайних тортів до Нового Року 2019Тільки незвичайний торт зможе здивувати гостей по-справжньому! Рецепти таких десертів ми підібрали, адже стандартні торти всім вже давно набридли. “Наполеон з маци”Маца – це єврейське блюдо. Але хто сказав, що звичайна людина не має права його їсти? Маца ще й дієтична – це те, що треба, щоб гості після святкування не відчували тяжкості в животі. Адже ви ж не хочете поправитися за один вечір відразу на кілька кілограмів? Інгредієнти для приготування нашого дієтичного десерту будуть такими: Маца – не менше 10 одиниць.Яйця – чотири штуки.Цукор – двісті грам (одна склянка стандартного виду).Молоко коров’яче натуральне (строк придатності в магазині не перевищує 5 днів) – приблизно літр.Крохмаль – три ложки стандартного типу.Ваніль або цукор з ваніліну – кількість не визначено, все залежить від уподобань гостей і господині.Масло вершкове натуральне – 0,15 кг (? упаковки).Процес приготування: Яйця забиваються у велику каструлю. Додається цукровий пісочок. Маса збивається до досягнення однорідності.Після досягнення однорідної маси до неї додають крохмаль, борошно. Всі інгредієнти перемішуються.Після цього вливається одна частина молока (половина літра). Все знову перемішується.Отримана маса ставиться на вогонь і доводять до кипіння. Крем повинен бути під постійним наглядом – його необхідно помішувати до тих пір, поки він не загусне.Коли крем придбає потрібну консистенцію його перекладають у мисочку і дають охолонути.Коли він охолоне в нього вливають другу частину молока(половину літра). Збивають, щоб крем придбав більш рідку консистенцію.Потім крем додають масло, яке пару годин полежало в кімнаті і відтануло. Усе ретельно перемішують. Все – крем готовий.Тепер робимо сам торт. Листи маци укладаються. Між кожним шаром кладуть по три ложки крему, який ми вже приготували.Верхню частину торта можна прикрасити у стилі Нового Року 2019. З допомогою спеціальних їстівних посипок можна намалювати на торті символ року – Жовту Свинку(Кабана). Або ж можна сильно не заморочуватися – намалюйте ялинку або подайте блюдо без прикраси. Посипання можна навіть не купувати. Для цих цілей підійде і подрібнена маца. Торт потрібно готувати щонайменше за добу до нового року, так як він повинен встигнути гарненько просочитися, щоб смак був більш повним.Рада! Торт “Наполеон” є одним з найбільш знаменитих. Основою(коржів) для нього не обов’язково повинна бути маца – нею може бути і звичайний блін, приготований за стандартним рецептом. Також для його приготування можна придбати в універсамі спеціальні коржі, виготовлені за особливою технологією, спеціально для “Наполеона”.
Торт “Сюрприз”Пісочне, мягенькое тісто, глазур із молочного шоколаду, ніжний крем – це поєднання просто зачарує навіть самого вишуканого гурмана. Саме тому такий торт і назвали “Сюрпризом”, адже подати його можна в самому кінці святкової вечері, зробивши гостям дуже приємний і солоденький сюрприз. Інгредієнти, які знадобляться в процесі приготування торта: Маргаринової масло – 0,25 кгМасло вершкового походження – 0,3 кгКокос (його стружка) – 0,06 кгСода (заздалегідь гашене оцтовим розчином) – 1 ложка для чаю.Порошок какао-дерева – 1 ложка столового типу.Ванілін – за смаком, близько чотирьох маленьких упаковочек.Згущене молоко варене – половина банки.Яйця – близько п’яти штучок.Цукор – 0,4 кгБорошно – 0,5 кг.Молоко – 0,22 літра.Процес приготування в покроковому поданні: Слід відокремити жовтки від білків. Жовтки змішують з ваніллю, склянкою цукру. Повинна вийти пишна маса. Потім додається борошно вищого сорту, маргаринової масло, ще один пакетик ванільного цукру і погашена содова суміш. Замішується тісто. Його викладають на лист, який був раніше змазаний маслом.Після того, як тісто замішане, можна приступати до взбиванню білків. В них, не зупиняючи міксер, варто влити половину склянки цукру. Туди ж додають стружку кокосів, все дуже акуратно перемішується. Крем, який вийшов, потрібно розрівняти по тесту, яке знаходиться на деку. Потім все це ставимо в духову камеру приблизно на ? години. Температуру варто виставити на сто шістдесят градусів за Цельсієм.Потім збивається міксером молоко згущене (варене), ще один пакетик ваніліну, склянку молока (бажано охолодженого), 2 ложки борошна. Після збивання цю масу ставлять на невеликий вогонь, варять так, щоб суміш загусла. При цьому вміст каструлі потрібно постійно помішувати, щоб нічого не пригоріло. У готовий крем додають близько двохсот грам масла вершкового, знову все перемішують і збивають.Корж, який до цього часу вже мав приготуватися в духовій шафі, слід розрізати на три частини. Першу частину коржа змащують половиною приготованого крему, накривають другою частиною тіста. Залишився крем викладають поверх другого коржа. Потім накривають третім.Тепер готуємо глазур для торта. Для цього з’єднуємо три столові ложки молока, какао (або гарячий шоколад), пакет ванілі, 0,1 кг цукру і така ж кількість вершкового масла походження. Суміш виварюють кілька хвилин, потім поливають їй тортик. Після чого його відправляють в холодильну камеру на просочення не менш, ніж на 4 години. Після цього торт нарізають і подають до столу.Рада! Краще всього не попереджати гостей про те, що у вас є для них торт, щоб виправдати його назва. Торт “Сюрприз” найкраще подати несподівано! зрозуміло, в самому кінці святкового застілля. Торт “Прага”Багато вважають, що справжній празький торт можуть приготувати тільки на його батьківщині – в Чехії. Однак, це не зовсім так. Якщо для приготування даного шедевра буде використаний правильний, секретний рецепт, то і торт вийде саме таким, яким він і повинен бути. Саме цей рецепт ми і будемо використовувати в статті. Інгредієнти для празького торта будуть такими: Борошно – півтори склянки.Білок від яєць – 8 штучок.Жовток яєць – 10 штучок (перша половина знадобиться для приготування тіста, а друга – для кремової начинки).Сметанка жирна – один стакан.Розпушувач для тіста.Сіль.Гарячий шоколад.Вершкове масло – 0,4 кгРозчинна кава – кількість визначається за смаковими уподобаннями.Шоколад – 0,1 кг.Цукор пісок.Вода питна.Масло рослинного походження – півсклянки.Процес приготування торта “Прага”: Какао і кави розчинної помелу змішуються в неповному склянці теплої води. Перемішується до повного розчинення.П’ять яєчних жовтків збиваються з цукровим піском. Туди ж додають і олія рослинна.Далі в суміш вводять жовтки з цукром, олією, суміш кавового і какао-порошку.Заздалегідь просіяне борошно змішують з розпушувачем для тесту. Все це додають в суміш і перемішують до однорідності.Білки разом з сіллю змішуються до появи пінки. Після цього туди вводиться білкова піна. Сюди ж додаємо сметану.Тісто викладають у змащену маслом форму. Випікають близько 50 хвилин при температурі не більше ста п’ятдесяти градусів. Перші півгодини в духовку краще не заглядати, щоб тісто з-за перепаду температур не зіпсувалося. Готовність можна перевірити зубочисткою.Після того, як корж буде готовий, його треба остудити. Після цього його розрізають на чотири частини.Тепер приступаємо до крему. 5 жовтків, згущене молоко, воду збивають.Не доводячи до кипіння масу помішують на вогні.Туди додають тертий шоколад. Як тільки він розтопиться, масу знімають з вогню.В окрему миску кладуть вершкове масло. Туди ж поступово вливають суміш з крему. Всі розмішують до тих пір, поки масло не розчиниться.Остиглий корж розрізає на 4 частини. Кожен корж змащують кремом. І верхній в тому числі. Торт прикрашається по смаку господині. Зазвичай празький торт посипають шоколадом.Залишилося тільки побажати удачі у приготуванні тортів і щастя в Новому 2019 Році! |