Приготування пирога “Порося” до 2019 Нового Року

Новий рік 2019

Приготування пирога Порося до 2019 Нового Року

Напевно, напередодні Нового Року 2019 кожна господиня починає трохи нервувати, адже хочеться приготувати щось дуже оригінальне і смачне, але при цьому не витративши на процес приготування багато часу – його завжди не вистачає в період підготовки до свят. У статті ми пропонуємо розглянути рецепт дуже оригінального пирога “Порося”, який доведеться до речі саме в Рік Свині (2019).

Готувати пиріг “Порося” можна не тільки в період святкування Нового Року – адже нікому не захочеться чекати цілих 12 років для того, щоб покуштувати ласий шматочок самого смачного пирога в світі! Він буде виглядати оригінально на будь-якому столі і в будь-який святковий день. Тепер перейдемо безпосередньо до пирога “Порося”.

Особливості приготування пирога

“Порося” – це без перебільшення один з найоригінальніших рецептів пирогів у світі. Готувати його – справжнє задоволення для господині (перевірено на відгуках). Процес майже завжди є захоплюючим і веселим. У господині є можливість і зімпровізувати – начинку для приготування пирога можна зробити оригінальною, за власним рецептом.

Зазвичай її роблять з м’яса (вареної свинячої шиї, розрізаної на дрібні волокна), часничку, відвареного неочищеного картоплі (перед додаванням в пиріг його обсмажують), цибулі, моркви і сиру. Тісто для пирога виготовляють з цілком стандартною рецептурою. Головне, щоб воно було дріжджовим. М’ясо свиней в 2019 році краще не використовувати для цих цілей підійде і куряче філе.

Оригінальна авторська рецептура

У статті ми розглянемо саме авторську версію пирога. А ви самі по перевагам можете змінити що-небудь в процесі готування.

Отже, спочатку інгредієнти були такими:

  • Молочко натуральне (термін зберігання не повинен бути більше п’яти днів). Для тіста знадобиться близько двох склянок радянського зразка. Для змазування пирога потрібно ще близько двох столових ложок.
  • Сіль – одна ложечка для чаю.
  • Цукор – півтори чайних ложки.
  • Сухі дріжджі – один пакетик (приблизно 12 грам).
  • Яйця від домашніх “несучок” – дві штуки.
  • Масло тваринного походження – близько п’ятдесяти грамів.
  • Борошно вищої характеристики.
  • Півсклянки олії соняшників.
  • Курочка.
  • Картопля – 2 шт. середніх
  • Зелень – стандартний набір з найближчого магазину (або з грядки).
  • Столова ложка сметани.
  • Процес приготування буде таким:

  • Для початку готують тісто з дріжджів. Для цього кладуть цукровий пісок, сіль і дріжджі в тепле молоко. Розмішують все.
  • Всипають невелику кількість борошна, розмішують все ще раз.
  • Залишають на чверть години в теплому місці для того, щоб утворилася шапочка.
  • Після цього додають яйця, а також масло тваринного походження. Все ще раз ретельно перемішують. При необхідності можна додати ще трохи борошна.
  • Тісто повинне вийти м’яким, але воно має трохи прилипати до рук. Наприкінці замішування додаємо невелику кількість вершкового масла. Потім залишаємо тісто в теплому місці приблизно на 2-4 години, поки воно не підніметься до розмірів, що вдвічі перевищують початковий обсяг.
  • За той час, поки тісто буде готуватися, можна приступити до внутрішньої начинки. Для неї нам знадобиться м’ясо птиці, картопелька, цибуля, сир. М’ясо спочатку тушкують, а потім трохи обсмажують. Потім дрібненько нарізають.
  • Картоплю відварюють в мундирі, потім ріжуть кубиками.
  • Цибулю ріпчасту шаткують, потім кладуть на гарячу сковороду і обсмажують до тих пір, поки не з’явиться золотистий оттеночек.
  • Сир натирають на середній терочке.
  • Нарізають зелень.
  • Тепер переходимо до самого пирога.
  • Тісто розкачуємо на пергаментним папері у формі прямокутника. Обрізаємо краю, але не викидаємо, так як вони знадобляться для виготовлення п’яточка, хвостики, лапок, вушок і вічко.
  • Начинку укладаємо по центру по верствам. Спочатку йде картопелька, потім шар зелені і лучка, потім шматочки м’яса птиці, сир, а в останню чергу кріп (або іншу зелень). При необхідності додають приправи.
  • Робимо на тесті надрізи до начиночной частини пирога. Надрізи йдуть під 45 градусів. Так, щоб при складанні вони повністю закрили весь пиріг.
  • Верхню і нижню частину надрізати не потрібно, так як вона загинається вгору.
  • З обрізаних шматків тестової маси робиться п’ятачок, вушка, копитця і хвостик. Для вічко рекомендується використовувати який-небудь горішок.
  • Разом з шматком пергаменту переносимо наш пиріг на деко для запікання. Обмазуємо сумішшю з жирного молока, сметани і яйця.
  • Відправляємо пиріг на півгодини в заздалегідь розігріту духову шафу. Температура запікання – 200 градусів за Цельсієм.
  • Перед подачею пиріг змащують вершковим маслом. Бажано подавати його теплим.
  • Ось ми і розібралися з тим, як приготувати Новорічний пиріг “Порося” до 2019 року. Він прекрасно підійде саме для подачі в Новий Рік 2019 і обов’язково повинен зайняти центральне місце на святковому столі. Залишилося побажати успіхів у новому році і удачі під час приготування пирога! Не забувайте про те, що рецепт може бути дещо змінений за вашим смаковим уподобанням. А також пам’ятайте, що під час приготування “Порося” в 2019 році можна додавати в нього м’ясо свиней – інакше символ 2019 може “образитися” на вас.

    Новий рік 2023