Новорічний салат з ікрою, сирним сиром і цибулею в шампанському

Якщо ви хочете приготувати новий салат на Новий рік, пропонуємо вам оригінальний рецепт листкової закуски.

Для приготування цієї страви вам знадобляться невеликі кільця для салату, адже він буде подаватися порціями для кожного запрошеного за ваш святковий стіл.

До складу цього салату входить цибуля, тушкований в шампанському, ніжний сирний крем і яйця.

А зверху салат прикрашається шаром улюбленого делікатесу до Нового року — червоної ікри.

Якщо ви все ще думаєте, як подати ікру на новорічний стіл, то спробуйте саме цей цікавий варіант.

Новорічний салат з ікрою, сирним сиром і цибулею в шампанському

Інгредієнти на 3-4 порції:

  • червона ікра — 150 г
  • яйця — 5 шт.
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • шампанське напівсухе — 1 стакан
  • м’який крем-сир — 200 г
  • масло вершкове — 2 ст. ложки
  • сметана 30% — 150 г
  • майонез — 3 ст. ложки
  • перепелині яйця — 2-3 шт.
  • зелень
  • сіль і перець за смаком

Рецепт салату з червоною ікрою, сирним сиром і цибулею

1. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте до м’якості на вершковому маслі.

2. Потім залийте шампанським і тушкуйте до повного випарювання рідини на повільному вогні близько 20 хвилин, потім охолодіть.

3. Наріжте варені яйця дрібними кубиками і заправте їх майонезом.

4. Окремо змішайте сметану з м’яким сиром, додайте подрібнену зелень кропу, посоліть і поперчіть.

5. На порційну тарілку поставте круглу форму для салату і викладіть шар яєць, потім цибулю, а зверху сирну масу.

6. Поставте листковий новорічний салат в холодильник на 3-4 години, а краще на весь день.

7. Перед подачею салату акуратно зніміть форму, викладіть зверху червону ікру і прикрасити половинкою перепелиного яйця і зеленню.

Новий рік 2023