зміст
Новий Рік – чудовий сімейне свято, яке з радістю відзначають в кожному будинку. А яке ж свято обходиться без пишного застілля? Господині не покладаючи рук готують різноманітні страви на будь-який смак, щоб порадувати своїх домочадців. Але не завжди вдається знайти оригінальні і смачні рецепти. Новорічні рецепти салатів 2021 року неодмінно привнесуть різноманітність у ваше меню. Ознайомтеся з рецептами, представленими нижче.
Салат «Курочка»
Необхідні продукти:
Копчений курячий окорок – 1 шт.,
Половинка головки ріпчастої цибулі,
Твердий сирок – 180 м,
Варене куряче яйце – 2 шт.,
Горішки волоські – 90 м,
Майонез.
приготування:
Перший шар: очистити стегенце від шкіри, нарізати кубиками.
Другий шар: нашаткувати цибулю, додати трохи винного оцту, розведеного водою і замаринувати, викласти на курячий шар, промазав майонезом
Третій шар: натерти варені яйця на крупній тертці, промазати майонезом.
Четвертий шар: волоські горіхи, перетерті в крихту.
П'ятий шар: сирок твердих сортів, натертий на великій тертці.
Салат «Насолода»
Необхідні продукти:
Шинка – 350 м,
Твердий сирок – 250 м,
Консервовані грибочки (переважно шампіньйони) – 1 упак.,
Консервована кукурудза – 1 упак.,
Яйце варене – 3 шт.,
Часничок – 2 зубчики,
Майонез.
приготування:
Нарізати шинку кубиками, сирок натерти на великій тертці. Яйця нарізати дрібними кубиками. З'єднати з консервованими грибами, потім додати консервовану кукурудзу, видавити 2 зубчики часнику. Змішати продукти і заправити все майонезом.
Салат «Пряний»
Необхідні продукти:
Напівкопчена ковбаса – 250 м,
Сухарики зі смаком часнику – 2 упак.,
Консервована квасоля – 2 банки,
Корейська морковка- 250 м,
Майонез.
приготування:
Нарізати ковбасу кубиками. Злити рідину з консервованої квасолі, з'єднати квасоля з ковбасою. Додати корейську моркву і сухарики. Посолити, заправити майонезом, ретельно перемішати. Дати салату настоятися 1 годину в холодильнику.
Салат «Улюблені квіти»
Збираючись приготувати оригінальний салат на Новий 2021 рік, придивіться до даного рецептом. Набір продуктів досить простий і бюджетний, а ось подача дуже незвичайна.
В основу салату входять млинці. Рецепт для 4 тонких млинців: 1/3 чайної ложки соди, 90 мл. молока або кефіру, 1 столова ложка цукру, дрібка солі, 2 столові ложки борошна, 2 яйця.
Змішайте всі інгредієнти, посмажте млинці і, ще теплими, намажте їх майонезом з часником з одного боку, скрутіть в щільний рулет. Коли рулетики охолонуть, розріжте кожен поперек (приблизно 0,5 см.толщіной).
Інгредієнти для салату:
Відварну картоплю – 5 шт.,
Мариновані огірочки – за смаком,
Копчений курячий окорок – 250 м,
Зелений горошок – ½ банки,
Варена морква – 2 шт.,
Лучок зелений – невеликий пучок,
Майонез.
Натріть на крупній тертці варену картоплю і з'єднайте з майонезом. Дно глибокої салатниці застеліть харчовою плівкою і щільно викладіть по всьому периметру рулетики поперечним зрізом вгору. Зверху покладіть трохи більше половини тертої картоплі тонким шаром, утрамбуйте і змастіть майонезом.
Мариновані огірочки і копчений окіст, попередньо очищений від шкіри наріжте дрібними кубиками. З'єднайте з половиною банки зеленого горошку, 2 варених морквини, зелена цибулька. Заправте вийшла суміш майонезом і викладіть на картоплю, заповнивши салатник практично до країв. Приберіть вийшов салат в холодильник мінімум на 12 годин.
Перед подачею переверніть салатник, акуратно виклавши вміст на плоску тарілку.
Торт-салат «Рибка»
Необхідні продукти:
Рис – четверта частина склянки,
Крабові палички – 200 м,
Варені яйця – 3 шт.,
Огірочок свіжий – 2 шт.,
Філе солоного червоної риби – 400 м,
Маслини – ½ банки,
Сметана – 60 м,
Червона ікра,
Кріп – невеликий пучок,
Майонез.
приготування:
У підсоленій воді зварити рис до готовності, остудити. Крабові палички, яйця і огірки натерти на крупній тертці (можна нарізати соломкою).
Розріжте маслини на 4 частини або наріжте кружальцями. Змішайте майонез зі сметаною. Філе риби наріжте тонкими шматочками.
У глибокий салатник постеліть харчову плівку і покладіть на дно філе риби, не залишаючи прогалин. Потім окремими шарами покладіть половину вареного рису, огірків, яєць і крабових паличок, кожен шар необхідно промащувати майонезним соусом.
Покладіть гілочки кропу, маслини і повторіть шари, зазначені вище, також промащуючи кожен шар.
Примніть рукою і приберіть в холодильник на 3 години. Перед подачею на стіл переверніть салатник, виклавши його вміст на плоске блюдо.
Прикрасьте вийшов торт-салат червоною ікрою за смаком.
Салат «Вишуканий»
Необхідні продукти:
Хурма – 2 шт.,
Бальзамічний соус – 3 ст. л.,
Волоські горіхи – 1/3 склянки половинок,
Сир «Брі» – 200 м,
Салат мікс – 150 г.
приготування:
Наріжте сир невеликими кубиками. Хурму розрізати на 4 половинки, а потім кожну з них на тонкі скибочки. Листя салату промити і обсушити.
З'єднати підготовлені продукти і додати половину вказаної кількості волоських горіхів, перемішайте. Викладіть салат на блюдо і додайте бальзамічний соус. Салат готовий до подачі і вживання!
Салат «Згода»
Необхідні продукти:
Кальмари – 4 шт.,
Свіжі печериці – 400 г.,
Лучок ріпчаста – 1 шт. середнього розміру,
Сіль за смаком,
Майонез.
приготування:
Кальмари промити, почистити і відварити в трохи підсоленій воді протягом 1 хвилини після закипання. Остудити, нарізати соломкою. Цибулю порізати півкільцями, злегка обсмажити, додати печериці, нарізані пластинами і смажити до випаровування рідин. Остудити і змішати з кальмарами. Посолити за смаком і заправити майонезом.
Сподіваємося, що ці смачні салатики будуть радувати вас не тільки в Новий рік, а й на будь-які інші свята, будь то день народження або Міжнародний Жіночий день і т.д. Хочеться побажати щастя і удачі, нескінченної весни в душі і затишку в домі. Експериментуйте, готуйте найновіші салати на Новий 2021 рік і ваші близькі обов'язково оцінять ці старання. Приємного апетиту, дорогі господині і з наступаючим Новим роком!