Інформація, яку містить ця стаття буде цікава справжньої господині, яка не хоче упустити жодної деталі в процесі приготування новорічного столу.
Тут зібрані основні правила і рецепти для підготовки до нового 2019 році. Незабаром настане сама гаряча пора передноворічної метушні! Крім вибору подарунків для близьких людей, всіх хазяєчок і свідомих чоловіків, у всю буде займати ще одне важливе питання – які страви вписати в Новорічне меню 2018 року.
Процес складання меню на Новий Рік досить копітка справа, якщо ви ставите перед собою мету здивувати гостей, порадувати близьких і друзів, а також отримати не тільки моральне задоволення від зовнішнього вигляду святкового столу, але ще і при всьому цьому смачно поїсти! Не дивлячись на те, що всі люди різні і в кожного свої гастрономічні уподобання, я постараюся виділити в сьогоднішній підбірці універсальні блюда, які змогли б задовольнити запити самих вимогливих кулінарів!
- Новорічні рецепти салатів на 2019 рік
- Нові новорічні рецепти 2019 року Свині з фото
- Нові рецепти салатів 2019 року Свині з фото
- Прості новорічні салати 2019 року рецепти
- Що має бути на новорічному столі 2019 Свині
- Новорічна сервіровка столу 2019 року поради
- Що пити на Новий рік 2019 Земляний Свині
- Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019
- Цікаві рецепти бутербродів на Новий рік 2019
- Смачні закуски на Новий рік 2019 — рецепти і фото
- Цікаві рецепти на Новий рік 2019 фото
М’ясний рулет з журавлиною — на Новий рік 2019 рецепти і фото
Продукти:
- Філе свиняче/індиче — 1 кг,
- М’ясний бульйон — 300 мл,
- Марципан — 50 г,
- Відварений рис — 200 г,
- Вершки 23% жирності — 150 мл,
- Ром/коньяк — 150 мл,
- Яйце куряче — 1 шт.,
- Журавлина — 150 г,
- Сіль.
- Також знадобиться кулінарна або товста бавовняна нитка.
Приготування
Журавлину замочити в алкоголі на 2-3 години. Алкоголь злити, змішати з бульйоном. Філе порізати на тонкі пластини і злегка відбити. Сформувати єдиним листом на харчовій плівці, посолити. Збити блендером вершки з яйцем, вмішати рис і марципан. Викласти отриманий крем на лист м’яса по всій поверхні рівномірно розподілити ягоди. Щільно згорнути рулет, ретельно перев’язати ниткою. Запікати м’ясо в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200° C, протягом 1,5-2 год, періодично поливаючи сумішшю бульйону з алкоголем. З готового рулету зняти нитки.
Курячі котлети в духовці — на Новий рік 2019 рецепти і фото
Курячі котлети в духовці краще всього готувати відразу ж перед подачею їх до столу. У гарячому вигляді це блюдо з курячого філе буде смачніше все, тому що навіть після розігрівання котлет в мікрохвильовій печі, смак вже злегка відрізняється від свіжозготовленої ласощі. Такі котлети я готую найчастіше на обід або вечерю, як доповнення до гарніру. Смакові якості цих котлет універсальні, тому вони відмінно підходять до будь-якого гарніру: картопляного пюре, каші з відвареної крупи або макаронів. Для приготування котлет в першу чергу нам необхідно приготувати фарш. Для цього нам знадобитися куряче філе, яйце, цибуля, часник, панірувальні сухарі, сіль і чорний перець. Але цих продуктів все ж буде недостатньо, якщо ви хочете приготувати насправді ситне блюдо. Саме тому в якості начинки я використовувала сир, змішаний з рубаною зеленню. Під час ліплення котлет, яку варто здійснювати мокрими руками, щоб фарш до них не лип, начинку просто потрібно заховати всередину фаршу, після чого ретельно його заліпити, надаючи йому форму котлети.
По своїй суті, курячі котлети, які готуються з філе – це дієтичне блюдо, але щоб вони стали такими на всі сто відсотків, необхідно готувати їх на пару. Для цих цілей краще всього підходить така кулінарна помічниця, як мультиварка. Приготування котлет в ній займає стільки ж часу, як і в духовці, але таким чином ви зможете освоїти два кулінарні страви, а це яка не яка різноманітність. Готувати курячі котлети в духовці можна не тільки з сирною начинкою, як вступила я сьогодні, але використовувати для цих цілей інші продукти: овочі, сир, гриби і т. д. Все залежить виключно від ваших кулінарних уподобань, фантазії і побажання ваших близьких.
Щоб приготувати курячі котлети в духовці, вам потрібно:
Для фаршу:
- 300 г курячого філе
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- Сіль
- Чорний перець за смаком
Для начинки:
- 200 г сиру
- Зелень кропу і петрушки
Приготування страви за рецептом «Курячі котлети в духовці»:
Першим ділом з курячого філе зрізаємо плівки, можливі згустки крові, після чого промиваємо його в проточній воді. Часник та цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо. Куряче філе також розрізаємо на шматочки середньої величини. Пропускаємо Через м’ясорубку філе, часник і цибулю. Якщо у вас є блендер, то можете подрібнити продукти з його допомогою. В отриману м’ясну масу додаємо яйце, панірувальні сухарі, сіль, чорний перець і трави. Зелень промиваємо, дрібно рубаємо і додаємо в сир разом із сіллю. Гарненько перемішуємо начинку до однорідності. Беремо на долоню трохи курячого фаршу, кладемо в центр начинку з сиру. Залепливаем курячу котлету з усіх боків. За тим же принципом ліпимо котлети з залишків фаршу. Фольгою застеляємо деко і викладаємо на неї котлети. Відправляємо деко з котлетами в духовку на 25-30 хвилин. Температура готування 160 градусів. Через півгодини дістаємо котлети з духовки, перекладаємо їх на тарілку, після чого подаємо страву до столу.
«Шоколадні яйця» — на Новий рік 2019 рецепти і фото
Легкий і ароматний десерт з вельми оригінальною подачею, що імітує яйце. Ніжний крем буде виглядати як білок, половинка абрикосів — жовток і шоколадна формочка — шкаралупа. Кількість продуктів зазначено для 4 порцій.
Продукти:
- Половинки консервованих абрикосів — 12 шт. (8 підуть в крем, 4 — на «жовтки»),
- Маскарпоне/вершки для збивання — р/150 мл,
- Сир — 250 гр,
- Цукор — 1/3 склянки,
- Гіркий шоколад без добавок — 1 плитка.
- Крім того, будуть потрібні чотири повітряні кульки для створення шоколадних формочок.
Приготування
Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі на маленькій потужності або на водяній бані. Важливо нагріти його не більше, ніж до 40° C. Наповнити кульки дуже холодною водою і якісно зав’язати. Вмочити кульки в шоколад, залишивши порожнім по невеликому колу близько зав’язок. Підвісити або тримати кулі до затвердіння маси. Потім на порційні тарілки вилити по столовій ложці шоколаду для формування підставки і фіксації. Поставити на них кулі з формочками. Залишити до повного застигання шоколаду. Ретельно збити блендером вершки/сир з сиром і цукром, поки не зникнуть всі грудочки. Додати персики, крім чотирьох половинок. Проколоти кулька в центрі вільної частини і злити воду, вийняти з шоколадного яйця. Заповнити форми кремом на?, акуратно укласти половинку персика і додати крем, закриваючи його край. Охолодити перед подачею не менше години. Оформити таким чином ви можете будь-який крем, пудинг або желе білого кольору.
План страв на Новий рік 2019
На новорічному столі має бути широкий вибір страв і напоїв. Це обов’язково мають бути закуски, гарячі страви, салати, овочеві та м’ясні нарізки, а також обов’язково десерт. Що стосується напоїв, то тут потрібно вибрати тільки натуральні соки, або ж морси. Вибираючи гаряче на стіл, варто ще раз нагадати про те, що будь-які страви з курки можуть серйозно засмутити пернатий символ 2019 року.
Краще всього вибрати страви з риби або морепродуктів. Для прикладу можна приготувати сьомгу – досить ніжна і смачна риба, не розчарує навіть самого вибагливого гостя. Якщо говорити про гарнірі, то тут краще всього виглядатиме варіант з овочів. Це можу бути тушковані або свіжі овочі. Як справжній сільський житель, Свиня буде рада, якщо в якості гарніру господиня захоче картоплю. Вибір салатів, які можна приготувати на Новий рік, досить багатий.
Щоб підкреслити урочистість моменту, можна вибрати креативний салат у вигляді ялинки. Оскільки Свиня – персонаж досить яскравий, то в якості закусок потрібно підібрати щось яскраве і виразне. Незайвим буде порадувати пернатого якоюсь смакотою. Як жителю села, йому сподобається тортик з сиру.
Креветки під вершковим соусом — на Новий рік 2019 рецепти і фото
Це блюдо китайської кухні відмінно впишеться в новорічне меню 2019, а приготувати його зовсім легко.
Склад:
- Креветки — 800 г
- Вершки — 250 мл
- Вершкове масло — 50 г
- Зелень петрушки
- Часник — 2 зубчики
Приготування:
Креветки під вершковим соусом готуються швидко і легко. Вершки, масло і подрібнений часник на повільному вогні довести до кипіння. Очищені креветки додати в соус, прикрити кришкою, тушкувати 10 хвилин. Вимкнути, посипати петрушкою, дати настоятися. Подавати з рисом або спагетті.
Оселедець під шубою — на Новий рік 2019 рецепти і фото
Вибираючи рецепти на Новий рік 2019, не забудьте про звичному, але таким смачним салатом «Оселедець під шубою». Цей яскравий і улюблений багатьма салат стане прикрасою новорічного столу 2019.
Склад:
- Оселедець солона — 1 шт.
- Картопля відварна — 2 шт.
- Морква варена — 2 шт.
- Буряк варена — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Варені яйця — 4 шт.
- Вершкове масло — 80 г
- Твердий сир — 100
- Зелень, майонез (можна замінити сметаною)
Приготування:
Щоб урізноманітнити традиційний салат, замініть оселедець на скумбрію. Це додасть трохи пікантності. Очищену від шкіри і кісток рибу порізати кубиками. Викласти на дно салатниці дрібно нарізану цибулю. Змастити майонезом, потім натерту на тертці картоплю, майонез. На картоплю викласти рибу, зверху — вершкове мало, вынутое з холодильника і натерте на тертці. Далі шари розташувати так: терта морква, терті яйця, сир, буряк. Кожен шар промащувати майонезом. Готовий новорічний салат прикрасити зеленню і поставити на новорічний стіл 2019. Як вже було сказано, страви з курятини — не кращий варіант для новорічного столу 2019. Якщо ти замислюєшся, що приготувати на Новий 2019 рік з гарячого, зверни увагу на страви з баранини, яловичини і риби.