Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецепти

Новий рік 2019

Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецепти

Новорічні свята не за горами. Чим порадувати і здивувати гостей? Звичайно, можна просто піти по лінії найменшого опору і подати гостям традиційні олів’є і вінегрет. Але до Нового Року завжди хочеться чогось нового і цікавого. Кажуть, як рік зустрінеш, так його і проведеш. Тому і варто почати з новорічного столу, адже саме за ним в основній масі і проводять свято більшість жителів нашої країни. Ми вирішили представити список статті закусок, який можна приготувати на Новий Рік 2019.

Закуски до столу на 2019 Новий Рік

Хвилини перед застіллям біжать швидко, а потрібно встигнути в перукарню і навести порядок в домі. Як все встигнути і при цьому накрити стіл так, щоб любо було подивитися?

Є рецепти закусок, які готуються дуже швидко і зовнішній вигляд їх як раз підходить для святкового столу. Це легкі закуски. Їх рецепти ми надамо нижче.

Помідори пікантні з часником і тертим сиром

Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецептиДуже красиво на Новорічному столі будуть виглядати свіжі помідори, фаршировані часником і сиром.

Для цієї страви знадобиться:

  • Два – три великих помідора.
  • Будь-який плавлений сир (підійде сирок “Дружба”) – 200 р.
  • Майонез оливковий.
  • Часник 2-3 зубчики.
  • Зелень кропу і петрушки ( кілька гілочок).

Цукор, сіль, перець за смаком.

Готують помідори пікантні так:

  • Плавлений сир кладуть на півгодини в морозильну камеру. Потім, після того як вони грунтовно затвердіють – їх потрібно натерти на дрібній тертці.
  • Розчавити часник часничницею і додати подрібнену зелень.
  • Натертий сирний скибочку змішати з майонезом, зеленню і часником, отриману масу посолити і поперчити.
  • Помідори нарізати тонкими кружальцями, розкласти на блюді.
  • У середину кожного помідорного кружальця викласти по ложечці готової сирно-часниковою начинки.

Замість сиру, який був попередньо розплавлений, можна використовувати будь-який вид сиру, який вважається твердим ( крім сильно солоної бринзи). Різниця в тому, що перед тим як сир натерти, його не доведеться заморожувати.

Блюдо готове, його можна подавати на стіл.

Холодець в яйці

Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецептиЦе ще одне красиве і оригінальне блюдо, яке не потребує особливих навичок і великих фінансових витрат.

Для того щоб приготувати холодець в яйці знадобиться рівно стільки яєць, скільки ви хочете бачити на святковому блюді( в рецепті їх кількість дано приблизно).

Готується це блюдо так:

  • На яйцях з тупого кінця проробляють отвір, через яке зливають вміст. Злиті жовтки з білками можна використовувати для приготування будь-якої іншої страви.
  • Яєчну шкаралупу ретельно миють і кип’ятять кілька хвилин, потім висушують.
  • Желатин заливають невеликою кількістю холодної води і дають набрякнути. Після цього в ємність з разбухшим желатином заливають киплячий м’ясний бульйон.
  • Суміші з бульйону і желатину дають охолонути і додають в неї дрібно нарізані ковбасу, шинку, болгарський перець, зелень і зелений горошок.
  • Отриману масу акуратно розливають по формах з яєчної шкаралупи і ставлять у холодильну камеру до повного приготування.
  • Після того, як страва буде остаточно готовий, з застиглого холодцю знімають шкаралупу.
  • Блюдо готове, його можна прикрасити зеленню і подати на стіл.

Необхідні продукти і їх кількість:

  • Яйце куряче— 30 шт.
  • Будь-яке м’ясо( підійдуть свинина, баранина, яловичина) — 500 р.
  • Шинка — 300 р.
  • Желатин — 60 р.
  • Перець болгарський— 1 шт.
  • Зелень — 1 невеликий пучок.
  • Горошок зелений – 200 гр.

Дуже смачна, легка і буквально сметаемая зі столу закуска. І все це – яйця, фаршировані червоною ікрою.

Робиться це блюдо дуже швидко і просто:

  • Першим ділом потрібно відварити яйця круто.
  • Потім охолоджені яйця чистять і ріжуть навпіл.
  • З кожної половинки яйця виймається жовток і поміщається в окремий посуд.
  • Всі половинки жовтки ретельно мнуть виделкою до отримання однорідної маси.
  • Сир натирають на дрібній тертці і змішують з дрібно нарізаною зеленню. Сюди ж додають червону ікру і майонез.
  • Начинку рівномірно розкладають в кожну половинку яйця.

Фарширована куряча шкірка

Дуже цікаво на святковому столі виглядає фарширована куряча шкірка. Зазвичай гості приймають це блюдо за смажену курку. І тільки коли господиня починає нарізати закуску на рівні порційні шматки розкривається незвичайний секрет.

Готується фарширована куряча шкірка так:

  • Першим ділом з курки потрібно акуратно зняти шкірку. Так, щоб її не пошкодити, крильця при цьому відокремлюють від тушки разом зі шкіркою.
  • Від грудки курки відокремлюють м’ясо.
  • Варять м’ясний бульйон (можна з тієї самої курки, з якої тільки що зняли шкірку).
  • Бульйон солять, перчать за смаком, додають спеції і зелень для смаку.
  • Грудку дрібно ріжуть. У м’ясо додають борошно, вбивають яйця (3 штуки), одну ложку майонезу і зелень, потім замішують тісто.
  • Борошна потрібно взяти стільки, щоб вийшло тісто по консистенції як густа сметана.
  • Через отвір курячу шкірку наповнюють отриманою начинкою.
  • Всі отвори в курячої шкірці ретельно зашивають.
  • Фаршировану шкірку повільно опускають в киплячий бульйон.
  • Після того, як куряча шкірка розбухне і прийме округлі форми, її дістають з каструлі з бульйоном.
  • Тепер залишилося фаршировану курячу шкірку обмазати сумішшю жовтка і майонезу і поставити в духовку.
  • Як тільки блюдо підрум’яниться, його можна діставати і подавати на стіл.

Курячі рулетики

Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецептиЯкщо все-таки курячу шкірку не вдалося зняти цілою і на ній є розриви, то її можна використовувати для приготування рулетиків. Для цього одну курячу шкірку потрібно розрізати на дві частини. Таким чином, для приготування двох курячих рулетів знадобиться одна ціла курка.

З курок зрізати все м’ясо і прокрутити на м’ясорубці. Для рулетиків буде використана тільки одна друга отриманого фаршу, решту можна використовувати для готування іншої страви.

  • Курячу шкірку потрібно акуратно розкласти на поверхні обробної дошки.
  • Окремо дрібно нарізати цибулю, гриби і картоплю.
  • Курячу шкірку змастити оливковим майонезом.
  • Суміш з лука, грибів і картоплі змішати з курячим фаршем, посолити і поперчити за смаком.
  • Отриману начинку порційно розкласти на поверхні курячої шкірки.
  • Акуратно згорнути рулетики, змастити майонезом і поставити випікатися в духовку.
  • Випікати 40 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.
  • Посуд для випікання може бути будь-яка.

Процес приготування зажадає:

  • 3 цибулини.
  • 2 курки.
  • 4 середніх картоплини.
  • Півкілограма будь-яких свіжих грибів.
  • Майонез провансаль або оливковий.
  • Зелень петрушки або кропу – 1 невеликий пучок.
  • Сіль.
  • Перець.

“Вулканчики” з курячого фаршу і грибів

Незвичайні смачні закуски на Новий рік 2019: покрокові рецептиДо речі, залишився від рулетиків курячий фарш чудово підійде для приготування «вулканчиків».

Приготувати це блюдо зможе навіть сама недосвідчена господиня:

  • Для початку потрібно ретельно вимити гриби – 500 р.
  • Гриби ріжуть на невеликі кубики.
  • Після цього дрібно нарізати цибулю( 2 штуки) і зелень ( невеликий пучок).
  • Миють і чистять кілька досить великих картоплин( картоплі беруть стільки, щоб вистачило під кожен “вулканчик”, зазвичай йде близько 5-6 штук),
  • Картоплю нарізують кружальцями товщиною не більше 1 см (як для чіпсів).
  • Деко змащують соняшниковою олією і по всій його поверхні викладають картопляні кружальця.
  • Поверхня кружечків змащують майонезом провансаль.
  • Тепер потрібно змішати гриби, курячий фарш, зелень і цибулю.
  • В отриману начинку забивають два яйця, ретельно перемішують, солять і перчать за смаком. За бажанням в цю масу можна додати кілька розчавлених на часникодавці зубчиків часнику.
  • Начинку викладають гіркою на поверхні картопляних гуртків.
  • Тепер страву потрібно поставити в духовку до повної готовності.

Порада:

Щоб “вулканчики” не пересохли в духовці, після того, як фарш злегка схопиться, деко потрібно дістати і змастити кожну гірку фаршу майонезом.

“Тещині” мови з заморожених синеньких

Якщо подумати про новорічні свята ще з осені і заморозити в морозилці заздалегідь підготовлені баклажани, то барвисту палітру святкового столу до здивування і радості гостей чудово буде доповнювати таке блюдо, як “тещині” мови.

Ще у вересні, коли баклажани продаються скрізь і за дуже низькою ціною, є сенс придбати один кілограм цих овочів і підготувати їх під заморозку.

Для цього баклажани ріжуть тонкими пластинами (виходять так звані мови). Потім, нарізані синенькі потрібно посолити і поставити на годину – півтора в сторону. Як тільки на них виділиться сік, акуратно віджати кожну, щоб не поламати пластинки і заморозити.

Перед настанням свята заморожені заготовки дістають з морозилки і підсмажують на сковороді до готовності.

Тепер можна приступити до приготування страви:

  • Труть На тертці 3 великі морквини.
  • Дрібно ріжуть дві головки цибулі ( середні).
  • Цибулю і моркву смажать на сковороді до золотистого відтінку.
  • У смажену цибулю з морквою, додають майонез(легкий), зелень, часник, пропущений на часникодавці.
  • Отриману начинку розкладають порційно на кожну пластинку баклажана.
Новий рік 2023