Незвичайні рецепти смачних страв на Новий Рік 2019

Новий рік 2019

Незвичайні рецепти смачних страв на Новий Рік 2019

Вибрати, що приготувати на Новий Рік 2019, – це не така вже й проста задача. У статті ми постаралися зібрати найбільш цікаві та смачні рецепти, якими може скористатися будь-яка господиня, яка бажає здивувати гостей в період святкування Нового 2019 Року.

Смачні рецепти до Новорічного столу 2019

Приготування смачної страви – непросте завдання. Тут не все залежить від господині. Основа смачної страви – це правильний рецепт! Саме такі рецепти ми і використовували в статті.

Рулет з тонкого лаваша з грибною начинкою

Дуже смачна закуска, практично завжди це блюдо одним з перших з’їдається гостями.

Для начинки знадобиться придбати:

  • будь-які свіжі гриби (підійдуть печериці, віхи тощо) – 500 грам;
  • сир – 300 грам;
  • кріп і петрушка – 1 пучок;
  • лаваш – 2 аркуша;
  • яйця курячі в кількості 2 штук;
  • цибуля – 1 шт.

Готують це блюдо так:

  • Гриби і цибулю нарізають невеликими шматочками, а потім смажать на соняшниковій олії.
  • Після того, як цибуля та гриби придбають золотисто – коричневий відтінок, їх знімають з вогню.
  • Коли начинка буде готова, можна приступити до формування рулетиків.
  • На столі потрібно розкласти лист лаваша і тонким шаром викласти гриби з цибулею.
  • Потім зверху першого шару начинки насипається шар тертого сиру і зелені.
  • Тепер лаваш потрібно скрутити рулетом, зверху змастити яйцем і поставити в духовку на кілька хвилин. Як тільки рулет зарум’яниться, а сир розплавиться, його можна діставати з духовки.
  • Перед подачею кулінарний виріб нарізають на порційні шматки.
  • Рада! Начинку для рулету можна зробити з використанням інших продуктів. Або ж доповнюючи список тих, які наведені в рецепті.

    Приміром, начинку з грибів і цибулі можна доповнити шинкою або будь-яким м’ясним фаршем.

    Дуже смачний рулет виходить з червоною рибою та ікрою. Та й виглядає він дуже апетитно і красиво. Як раз те, що потрібно для Новорічного свята.

    Святковий салат з курячою печінкою і беконом

    Красивий і дуже смачний салатик з печінкою і беконом. Така страва ідеально підходить для Новорічного столу.

    Для того, щоб його приготувати, потрібно придбати:

    • печінка куряча – 0,5 кг;
    • помідори черрі – 6-7 шт.;
    • кукурузки консервована – приблизно половина банки;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • оцет – 1 ст. л.;
    • салат листовий – 1 пучок;
    • бекон – 150 грам;
    • олія соняшникова без запаху (або оливкова) – 5 ст. ложечок;
    • хліб білий;
    • часник – 3 зубчики;
    • спеції.

    Готується це блюдо так:

  • Насамперед потрібно добре вимити і почистити курячу печінку.
  • Потім її кладуть вимочуватися в молоко на 3-4 години. Тільки після цього печінку смажать на повільному вогні до повної готовності. Печінка під час смаження обов’язково слід поперчити.
  • М’якоть білого хліба нарізати акуратними кубиками, розміром приблизно 3х3х3 див. Потім отримані хлібні шматочки потрібно обсмажити на сковороді до появи хрусткої скоринки. Грінок дають охолонути.
  • Цибулю почистити і дрібно порізати, а потім злегка обсмажити на сковороді до появи золотистого кольору. Готовий цибулю ставлять остигати.
  • У глибокій мисці змішують рослинне масло, оцет, перець, сіль і подрібнений часник, а також спеції. Отриманою сумішшю буде заправлятися салат.
  • На плоскому блюді викладаються листя салату, зверху на них кладуть нарізані(тонко) шматочки бекону. Другим шаром укладаємо смажену цибулю, а вже на нього шматочки смаженої курячої печінки і грінки з білого хліба.
  • Залишається прикрасити салат з помідорами, зеленню і кукурудзою – страву можна подавати на стіл.
  • Курячі ніжки в соусі “Теріякі“

    Курячі ніжки. Як же наша людина зможе обійтися без них на святковому столі? Звичайно ж, не зможе, тому представляємо вам рецепт курячих ніжок з особливим соусом.

    Інгредієнти:

    • ніжки курячі – 1, 5 кг;
    • вода кип’ячена – 250 мл;
    • соус Теріякі” – 7 ст. л.;
    • олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
    • оцет – 1 ст. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • сіль;
    • суміш перців.

    Процес приготування:

  • Змішати в одній посуді перець, часник, сіль, соус Теріякі”, воду і оцет. Соусную основу можна докупити в магазині або зробити самостійно.
  • Курячі ніжки помити і щільно укласти в каструлю.
  • Потім м’ясо потрібно залити отриманим маринадом. Ніжки ставлять в холодильник на всю ніч мінімум на 8 годин.
  • Промаринованное куряче м’ясо викладають на лист, змащений маслом, ставлять випікати в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Рада! Використовуючи цей рецепт, можна приготувати курячі стегна, свинячі ребра і шматочки баранини.

    Мову “Від тещі” з баклажана з фаршем та сиром

    Для цієї страви підійде будь-м’ясний фарш:

    • свинячий;
    • свино-яловичий;
    • курячий.

    Фарш можна зробити в домашніх умовах або придбати готовий в магазині. Якщо будете робити фарш самостійно, то вибирайте м’ясо “посочнее”.

    Продукти, необхідні для приготування мови “Від тещі” з баклажанів з фаршем та сиром:

    • фарш – 500 грам;
    • гриби свіжі – 500 грам;
    • майонез;
    • сир твердих сортів – 400 грам;
    • баклажани – 5 штук;
    • зелень – 1 пучок;
    • цибуля – 1-2 шт.;
    • часник – 1 головка;
    • суміш перців;
    • олія соняшникова без запаху;
    • сіль.

    Процес приготування:

  • Синенькі нарізають уздовж, пластинками. Товщина повинна бути не більше 1 див.
  • Потім нарізані баклажани злегка посипають сіллю і прибирають в сторону на півгодини. На скибочках овочів виступить гіркуватий сік. Для того, щоб його видалити, потрібно акуратно віджати кожен шматочок баклажана. Робити це потрібно так, щоб не поламати платівку.
  • Гриби миють, нарізають і смажать на сковороді. Потім до них додають подрібнену цибулю. Разом їх доводять до повної готовності.
  • В отриману начинку додають сіль, перець, роздавлений часник і майонез.
  • М’ясо миють, ріжуть на шматочки і прокрутити на м’ясорубці. Після цього фарш обсмажують на сковороді. У процесі смаження м’ясо злегка підсолюють.
  • Готовий фарш змішують з грибною начинкою.
  • Платівки з баклажан обсмажують на сковороді. Потім на кожен шматочок смажених овочів викладають шар фаршу з грибами, зверху накривають начинку тертим сиром.
  • Перед подачею блюдо на кілька хвилин ставлять в мікрохвильовку. Як тільки сир розтане, кулінарний шедевр готовий. «Тещині мови» розкладають на плоске блюдо і прикрашають різаною зеленню петрушки або кропу.
  • Рада! До того, як поставити блюдо в мікрохвильову піч, мови можна згорнути рулетиками і закріпити за допомогою звичайної зубочистки. Потім їх розкладають на блюдо з листям салату.

    Запечені печериці

    Печериці середнього розміру миють і обвалюють у меленої паприці. Потім їх солять, перчать і викладають на деко, змащене рослинним маслом.

    Гриби випікають до готовності при температурі 180 градусів.

    До печерицям потрібно подати білий сметанно – майонезний соус з часником і кетчупом.

    Кетчуп (куплений в магазині або приготований самостійно) можна поставити на стіл, а білий соус зробити самим і додати прямо в блюдо.

    Для приготування соусу потрібно:

    • сметана;
    • майонез;
    • перець;
    • сіль;
    • часник.

    Процес приготування:

  • Сметану і майонез змішують в рівних пропорціях 1х1.
  • Потім в отриману суміш додають роздавлений часник.
  • Строгих правил в приготуванні цього соусу немає. Тут кожна господиня орієнтується на смакові уподобання своєї сім’ї. Тим, хто любить погостріше, можна покласти в соус трохи більше перцю і часнику.
  • Рада! Таким же чином можна приготувати гарнір з картоплі.

    Човники з картоплі з начинкою з шинки і сиру

    Для цієї страви беруть тільки великі картоплини, правильної форми.

    Картопля дуже ретельно миють і ріжуть на дві половинки. Картоплю не чистять, її готують прямо в шкірці. Потім у кожній половинці за допомогою ложки виймається серцевина так, щоб вийшло щось на зразок човника або половинки шкаралупи волоського горіха.

    Для начинки беруть:

    • гриби – 300 грам;
    • шинка – 300 грам;
    • майонез;
    • зелень;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сир із твердою характеристикою.

    Приготування:

  • Цибулю і гриби чистять, миють, подрібнюють і смажать на сковороді до повної готовності.
  • Шинку дрібно нарізають і додають в гриби.
  • Кожен човник з картоплі зсередини змащують майонезом і заповнюють начинкою.
  • Картоплю викладають на лист і ставлять у духовку випікати.
  • За кілька хвилин до повної готовності деко виймають з духовки. Кожну картопляну човник зверху присипають тертим сиром.
  • Блюдо ще на кілька хвилин ставлять у духовку. Коли сир розплавиться, картоплю можна виймати. Як тільки вона стане більш-менш теплою – можна подавати.
  • Смачний салат на Новорічний стіл 2019

    Тепер розглянемо рецепт приготування смачного салату до Новорічного столу.

    Інгредієнти будуть такими:

    • м’ясо корови – півкіло;
    • яйця курячі свіжі – приблизно чотири штуки;
    • часник – дві часточки;
    • сир твердого характеру – приблизно 150 грам;
    • ківі – 3 середніх плода;
    • яблуко – 1 шт.;
    • велика морква – 2 шт.;
    • половина лимона;
    • майонез.

    Готування:

  • Відварюємо яловичину ріжемо на дрібні шматки.
  • Подрібнений часник змішуємо з майонезній заправкою.
  • Посередині плоскої тарілки потрібно поставити склянку – цього вимагає зовнішній вигляд страви. Страва буде формуватися гіркою.
  • Перший шар – м’ясний, за ним піде ківі і яйця. Після чого робиться сітка з майонезу.
  • Наступний шар – морква з майонезом
  • Потім йде яблуко, сбрызнутое лимоном, щоб воно потім не почорніло.
  • Знову шар майонезу.
  • Потім йде сир з майонезній заправкою.
  • Після цього салат накривається плівкою і залишають на декілька годин.
    Новий рік 2023