Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

Гарячі страви – це те, без чого не обходиться жодна трапеза, будь то повсякденна або святкова. Вони складають основу меню. Саме тому гарячого слід приділяти достатньо уваги. У різних кулінарних книгах і на кулінарних сайтах ми можемо знайти самі різні рецепти гарячих страв на Новий рік 2019. Однак більшість з них зводиться до банальних. Нам пропонується зробити традиційну і вже порядком набридлу курку з картоплею, м’ясо по-французьки, і пр. А чому б не поекспериментувати? Спеціально для тих, хто шукає чогось більш оригінального, сьогодні ми пропонуємо найцікавіші рецепти гарячих страв на Новий рік 2019.

Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

Саме святкове застілля, при підготовці якого враховуються нюанси меню, є запорукою незабутнього торжества. Новорічні страви на святковий стіл потрібно підбирати з урахуванням особливостей настає 2019 року: згідно зі східною традицією його називають роком Вогняної Свині. Господар вимагає пропонувати запрошеним апетитні, ситні ласощі, детально опрацьовувати асортимент і кольоровість оформлення. Свиня Земляний – образ, якому приписують привабливі якості: розсудливість і серйозність. Його незмінними характеристиками визнається простота і природність, краса і феєричність. Отже, новорічні страви на 2019 рік Свині зобов’язані відповідати критеріям простоти виконання, обов’язкової яскравість і непересічність.

Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

  • Новорічні рецепти салатів на 2019 рік
  • Новорічне меню 2019 року Свині — рецепти і фото
  • Нові новорічні рецепти 2019 року Свині з фото
  • Нові рецепти салатів 2019 року Свині з фото
  • Прості новорічні салати 2019 року рецепти
  • Що має бути на новорічному столі 2019 Свині
  • Новорічна сервіровка столу 2019 року поради
  • Що пити на Новий рік 2019 Земляний Свині
  • Цікаві рецепти бутербродів на Новий рік 2019
  • Смачні закуски на Новий рік 2019 — рецепти і фото
  • Цікаві рецепти на Новий рік 2019 фото

Сервіровка столу на Новий рік 2019

Прикрасити стіл бажано не тільки декоративними елементами, але й стравами. На столі повинні бути присутніми овочі, і необов’язково свіжі, припустимі і мариновані. Для подачі страв використовувати різну зелень, наприклад, на ній можна помістити м’ясну або сирну нарізку.

Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Символ Жовтої Свині не допускає знаходження на столі пластмасового посуду, вона повинна бути зі скла або фарфору, червоних і жовто-оранжевих відтінків. Наявність свічок на столі додасть атмосфері затишок і теплоту. Можна поставити одну свічку в центр або, якщо немає маленьких дітей, то біля кожного приладу.

Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

Рулетики з бринзою і чорносливом на Новий рік 2019

Інгредієнти:

  • м’ясо свинини – 700-800 грамів;
  • чорнослив, бринза (для начинки) – по 200 грамів;
  • сіль, чорний перець, сушений базилік – за смаком;
  • сметана – маленька баночка;
  • олія оливкова – 1 столова ложка;
  • зернова гірчиця – 4 столові ложки.

Спосіб приготування:

  • Чорнослив повинен набрякнути, тому його потрібно залити гарячою водою і замочити на кілька годин.
  • Нарізати з м’яса відбивні, трохи відбити.
  • Зробити соус з гірчиці, масла, сметани, солі, перцю, базиліку. Промазати цією сумішшю свинину.
  • Бринзу і чорнослив порізати на маленькі кубики – начинка готова.
  • Розкласти начинку на м’ясні пластини і скрутити рулетики. Щоб вони не розвалилися, скріпити зубочистками.
  • Запекти в духовій шафі при температурі 180 градусів Час запікання – 1 годину.
  • Чорнослив зробить м’ясо м’яким, а бринза додасть йому пікантний смак і аромат. Навіть не сумнівайтеся, це чудове блюдо вмить розійдеться по тарілках гостей.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Свинина тушкована з айвою на Новий рік 2019

    Плоди айви в нашій країні не користуються особливою популярністю. Рідко у кого в хаті побачиш цю екзотику, незважаючи на всі її корисні властивості. Саме тому для створення гарячого страви на Новий рік 2019 ми і вибрали айву.

    Інгредієнти:

    • 750 грам свинини
    • 1 айва
    • 1 чайна ложка цукру
    • 1 паличка кориці
    • 1 чайна ложка подрібненого імбиру
    • 3 зубки часнику
    • 1 чайна ложка соєвого соусу
    • Будь-які спеції (за смаком)
    • Сіль
    • 2 пучка свіжої петрушки або кінзи
    • Рослинне масло.

    Рецепт свинини, тушкованої з айвою:

  • У великій сковороді (або сотейнику) нагріваємо олію. М’ясо, порізане шматками, обсмажуємо з обох сторін. Виймаємо з сковороди.
  • На цій же сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками м’якоть айви 8 – 10 хвилин. При необхідності можна додати ще трохи олії. Додаємо цукор і спеції. Як тільки айва карамелізується, закладаємо часник і імбир. Готуємо 30 секунд до появи аромату. Далі повертаємо в сковорідку свинину. Заливаємо водою і додаємо соєвий соус. Накриваємо кришкою. Готуємо 1 ? години, поки м’ясо не стане м’яким. Готову свинину посипаємо подрібненою зеленню.
  • Таке блюдо краще всього подавати з відварним рисом.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Баранина по-британськи на Новий рік 2019

    Такий рецепт сподобається чоловікам, блюдо з м’яса дуже ситне, тому можна подавати в якості основного гарячого на новорічний стіл 2019.

    Інгредієнти:

    • 0,8 кг білого або червоного картоплі;
    • 0,6 кг баранини;
    • 0,3 кг цибулі;
    • 10 г томатної пасти;
    • 55-65 г жиру;
    • Сіль, спеції, лавровий лист, запашний перець;
    • Кілька часточок часнику;
    • Зелень (будь-яка, яка подобається).

    Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Приступимо до самого волнительному процесу — готування страви:

  • Середніми шматками нарізати баранину, приправити перцем, сіллю і спеціями. Залишити в маринаді на 1 годину. У цей час нарізати тоненькими пластинками картоплю і цибулю;
  • У форму для запікання викласти на дно м’ясо, зверху викласти цибулю з картоплею. Посипати перцем і сіллю. Шари повторювати, поки не закінчаться вихідні продукти;
  • Зверху всі верстви посипати зеленню, перемішаної з подрібненим часником;
  • У сковороді кілька хвилин обсмажити томатну пасту для того, щоб позбутися від кислинки. Розмішати томат в малій кількості води, додати трошки солі і спецій. Полити зверху м’ясо з картоплею;
  • Страва готується в середньому 2 години при 180 градусах.
  • Баранина виходить дуже м’якою і ніжною при такому боргом випіканні. Подавати на великому блюді або у формі для запікання.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Новорічна качка з рум’яними яблуками на Новий рік 2019

    Вважається одним із класичних російських страв. Підійде навіть тим, хто дотримується дієти або правильного харчування.

    Інгредієнти:

    • 1 качина тушка;
    • 3 зелених середніх яблука;
    • ? Лимона;
    • 80 г сметани;
    • Спеції, сіль, кориця, білий перчик;
    • Зелень.

    Готування страви виглядає таким чином:

  • Випотрошену качку промити всередині і зовні. Промокнути рушником;
  • Натерти тушку з усіх боків перцем і сіллю;
  • Нарізати середнім кубиком яблука, а лимон тонкими кільцями. Посипати спеціями, корицею;
  • В качку викласти яблука і зафіксувати отвір. Поверхня тушки обмазати сметаною;
  • Духовку нагріти до 185 градусів, помістити на деко тушку, грудинкою вниз;
  • Запікати протягом декількох годин;
  • Потім тушку необхідно накрити фольгою і поставити ще на 15-16 хвилин у духовку.
  • Подати качку на святковому підносі. Можна обробити тушку заздалегідь або подати цілком, навколо посипати зеленню. Як гарнір підійде відварена картопля.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    М’ясна бомба з беконом на Новий рік 2019

    Інгредієнти:

    • свиняче м’ясо – 1 кілограм;
    • бекон – 100 грамів;
    • соєвий соус, цукор – 3 столові ложки;
    • олія (соняшникова чи оливкова) – для смаження;
    • ананаси (свіжі або консервовані) – 1 штука чи 1 банку відповідно.

    Спосіб приготування:

  • Порізати на пластини м’ясо, злегка відбити молоточком. Маринувати в соєвому соусі (2 ст. л.) не менше 12 годин.
  • Круглу ємність застелити фольгою, краї якої повинні звисати.
  • Нарізати бекон тонкими смужками, одну частину викласти у форму по колу.
  • Викласти в посудину мариноване м’ясо. Щоб згодом сформувати кулю, краю свинини повинні звисати.
  • Ананас дрібно порізати. Якщо використовується свіжий фрукт, його потрібно з’єднати з цукром і залити рештою соєвим соусом (1 ст. л.). У консервований цукровий пісок не додається. Ананаси потрібно обсмажити, щоб випарувалася волога.
  • Солодку начинку викласти у форму, закрити м’ясом.
  • Зверху накрити рештою беконом, «запечатати» фольгою.
  • Поставити м’ясної кулю в духову шафу. Час запікання — 1 годину.
  • Ще 15 хвилин запікати «бомбу» у відкритому вигляді без фольги.
  • У процесі запікання ананасова начинка осяде, тому не розвалиться при нарізуванні «бомби» на порційні шматочки.
  • Страва подається гарячим, але коли воно охолоне, то теж дуже смачне.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Рулет зі скумбрії з начинкою з овочів на Новий рік 2019

    Скумбрія – рибка унікальна. Вона володіє ніжною текстурою і неповторним смаком. Таку рибку можна їсти навіть сирої. Але сьогодні ми сготовим рулет зі скумбрії з овочевою начинкою.

    Інгредієнти:

    • 1 велика скумбрія
    • 2 моркви
    • 1 головка ріпчастої цибулі
    • 1 середній лимон
    • Сіль і мелений чорний перець за смаком
    • Рослинне масло.

    Рецепт рулету з скумбрії з начинкою з овочів:

  • Якщо ви використовуєте морожену рибу, то слід попередньо розморозити в холодильнику. Далі відрізаємо від рибки голову і хвіст. Робимо розріз уздовж хребта, відділяємо одну половинку. Видаляємо хребет і кісточки, що залишилися (скумбрії їх не так вже й багато).
  • Рибне філе присаливаем і перчимо за смаком.
  • Моркву тремо на тертці. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.
  • До речі, в овочеву начинку можна додати й інші овоча, наприклад, цвітну капусту, броколі, і пр. Овочі слід попередньо пробланшировать і подрібнити.
  • Лимон ріжемо навпіл. Одну половинку нарізаємо тонкими часточками. З другої половинки вичавлюємо сік.
  • Кладемо половину рибного філе. На нього викладаємо овочеву начинку і лимонні дольки. Накриваємо другою половинкою філе скумбрії. Поливаємо лимонним соком. Туго пов’язуємо наш рулетик ниткою.
  • Запікаємо в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Готовий рулет виймаємо з духовки і ріжемо кружальцями. Не забуваємо перед цим зняти нитку.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Курча з яловичим язиком на Новий рік 2019

    Якщо не боїтеся гніву Свині і не хочете міняти свої усталені звички з приводу страв з курятини, то наступний рецепт буде до речі. Таке блюдо буде в самий раз для великої новорічної компанії на святкування 2019 року. Сподобається як чоловічої, так і жіночій половині гостей. М’ясо вийде дуже соковитим, якщо дотримуватися весь порядок дій.

    Інгредієнти:

    • Язик яловичий;
    • Курча;
    • Ріпчаста цибуля;
    • Соєвий соус;
    • Масло соняшнику (ростить.);
    • Вершкове (не спред) олію;
    • 300 г печериць;
    • Часничок;
    • 50 г борошна;
    • 45 мл коньяку;
    • 10 г цукру;
    • 400 мл сухого вина;

    Спеції: чебрець, сіль, перець.

    Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Починаємо приготування, дотримуючись таких етапів:

  • У підсоленій воді відварити яловичий язик. Як буде готовий, його легко можна буде очистити від шкірки. Надіслати заново у воду на 5 хвилин. Охолоджений язик нарізати тонкими пластинками;
  • Курчати розрізати на частини, додати спеції і 50 мл соєвого соусу. Все перемішати, залишити на годину. Потім обсмажити на рослинному/оливковій олії до появи скоринки. Як будуть готові всі шматочки, вийняти їх в окремий посуд;
  • Обсмажити у вершковому маслі нарізану півкільцями цибулю;
  • Нарізати скибочками гриби, викласти до цибулі і обсмажити;
  • Викласти у глибоку сковороду або термостійку посуд: цибулю з грибами, часник, мову, зверху покласти шматочки курчати, посипати зверху борошном;
  • Полити все коньяком, протушкувати 10 хвилин;
  • Посипати цукром і влити вино. Тушкувати ще 30-40 хвилин.
  • Викласти все на блюдо, а рідину, що залишилася, залишити на вогні, давши трохи загуснути. При подачі на стіл полити зверху отриманим соусом.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    М’ясо з ананасом та сиром на Новий рік 2019

    Поєднання м’яса з ананасом додасть гарячого страві неповторний смак, а гарне оформлення з незвичайним поєднанням додасть ще більш святковий настрій на Новий рік 2019.

    Інгредієнти:

    • 0,5 кг м’якоті свинини;
    • 1 банку консервованих ананасів;
    • 200-220 г сиру твердих сортів;
    • Соняшникова олія, сіль, перець.

    Слідуємо такими етапами:

  • Натерти сир на крупній тертці;
  • М’ясо нарізати невеликими скибочками, потім відбити його кухонним молоточком. Додати сіль з перцем;
  • Викласти м’ясо в глибоке деко, змащене маслом. Зверху викласти консервовані кружечки ананаса. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності дістати деко з м’ясом і посипати сиром.
  • Страву можна подавати як самостійне або як гарнір, можна зробити легкий овочевий салат.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    М’ясо по-французьки на Новий рік 2019

    Вибираючи новорічні страви, розглядаючи різноманітні рецепти на 2019 рік Свині, не забувайте про овочі. Рекомендується м’ясну нарізку оформляти в канапе, при цьому мініатюрні бутерброди бажано формувати з овочів і цільнозернового хліба. Якщо заздалегідь шукати новорічні страви на 2019 рік Свині, вибираючи рецепти з фото, то напевно можна знайти гарнір, в основі якого – всім відомий картоплю. Пам’ятаючи про простоті святкового меню та його складових, зверніть увагу на апетитне блюдо, яке неодмінно буде високо оцінено вдячними гостями. Для нескладного кулінарного шедевра знадобиться:

    • Картопля – 8 бульб;
    • Яйце – 2 білка;
    • Спеції – перець гострий і паприка, суміш італійських трав сіль кам’яна;
    • Масло оливи.

    Послідовність дій:

  • Бульби звільнити від шкірки, промити і розрізати на шматочки.
  • Яєчні білки перетворити в піну, з’єднати з картоплею і добре перешкодити.
  • До підготовленого картоплі додати спеції.
  • Продукт, рівномірно покритий білком та сумішшю спецій, викласти на промаслений лист.
  • Температура духовки, необхідна для запікання, – 220°С.
  • Час приготування – 30 хвилин.
  • Увага! Щоб продукт придбав рівномірно хрустку скоринку, варто його помішувати приблизно раз в 7 хвилин.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Закуска ялинка на Новий рік 2019

    Вже сьогодні в мережі можна знайти новорічні страви 2019 і рецепти з фото. І якщо не передбачається, що у святковому оздобленні квартири буде присутня справжня зелена красуня, то вже аромат мандарин повинен витати обов’язково. Шампанське, традиційні для наших регіонів олів’є і оселедець під шубою – це незмінні складові меню. Однак, як необхідної різноманітності, варто заздалегідь продумати рецепти смачних закусок.

    Для простого страви потрібно:

    • Сирний сир – 220 г;
    • Вірменський лаваш – 1 аркуш;
    • Червоний перець солодкий – 2 шт.;
    • Салат листовий;
    • Маслини – ? ст., нарізані;
    • Зелень базиліка – ? ст., нарізана;
    • Пармезан – ? ст.

    Послідовність:

  • Листя салату вимити й обсушити. Робочу поверхню накрити харчовою плівкою, поверх якої викласти зелень.
  • Другим шаром йде лаваш. Заготівля, по довжині лаваша, обережно розрізає на 4 частини.
  • Підготувати основні продукти: пармезан натерти, маслини, базилік і солодкий перець подрібнити.
  • Подрібнені продукти і пармезан змішати з творогообразным сиром. Отриману масу поділити на 4 частини. Підготовлений лаваш рівномірно накрити сумішшю.
  • Згорнути рулети, слідкуючи, щоб плівка не потрапила всередину. Отриманим заготівлях надати форму трикутників і відправити на 2 години на холод.
  • Застиглі рулетики звільнити від плівки, поділити на порційні шматки невеликої ширини.
  • Закінчити оформлення «ялинок» за допомогою зубочистки або шпажки, розміщеній біля основи трикутних заготовок. Для стійкості смачної новорічної закуски зубочистку закріплюють у половинці маслини.
  • Найсмачніші рецепти страв на Новий рік 2019

    Новий рік 2023