М’ясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з м’яса, рецепти

Зміст

  • 1 Що подати на стіл
  • 2 З яловичини
    • 2.1 Запечена яловичина
    • 2.2 Салати
  • 3 З баранини
    • 3.1 Тушкована у вині
    • 3.2 Баранячі ребра

Продумуючи меню для святкового новорічного столу, господині зазвичай враховують не лише смакові пристрасті рідних і гостей. Традиційним стало бажання «догодити» тварині, якій стане символом Нового року за китайським календарем. Прийдешній 2019 – рік Жовтого Земляного Свині. Тому любителі свинини кілька засмутяться – її не рекомендують подавати в якості основного гарячого блюда. Але не впадайте у відчай завчасно, свині – всеїдні тварини, і чисто вегетаріанського меню не буде! Ці тварини самі не проти покуштувати м’ясця, тому можна використовувати яловичину/телятину, птицю, баранину, рибу. А оскільки новий символ Нового 2019 року любить різноманітність, відсутність улюблених м’ясних страв зі свинини не зіпсують настрій. Навпаки, з’являється шанс спробувати щось нове.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Що подати на стіл

М’ясні страви у новорічну ніч 2019 повинні бути різноманітні. Всім смаковим пристрастям «господині року» догодити не вдасться – вона любить практично все! Тут головне – дотримувати основні принципи:

  • не подавати свинини;
  • зробити максимально різноманітним меню;
  • дотримати кольорову гаму: жовтий, помаранчевий, зелений і коричневий – самі кращі тони, добре поставити на стіл щось яскраве – барвистий різноколірний салатик з овочів.

Порада: приготування холодцю – традиційно новорічне і дуже «м’ясне блюдо. У 2019 не використовуйте в ньому свинячі ніжки, які потрібні для наваристості бульйону і його швидкого застигання. Поєднання птиці і яловичини, спеції і желатин – і ваші гості залишаться задоволені. Можна взяти курячі та индюшиные ніжки, яловиче філе, і отримаєте смачний наваристий бульйон. А застигнути холодцю допоможе желатин, просто доведеться його покласти трохи більше звичайного. Обов’язково додайте в порційні тарілки моркву – яскраві кольори і улюблений овоч будуть відповідати тематиці року.

Як бачите, замінити свинину не так складно, головне проявити фантазію. Тоді ви і Земляний Свині попадете, і гостей порадуєте новими рецептами.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

З яловичини

Яловичина або телятина можуть використовуватися як в гарячих м’ясних страв до новорічного столу 2019 року, так і в салатах і холодних закусках. Готуємо тушковану яловичину/телятину з грибами і чорносливом.

Інгредієнти:

  • філе: 800 грам;
  • гриби свіжі (краще взяти печериці): 400 грам;
  • чорнослив: 100 грам;
  • вершки (жирність 20%): 180 мл;
  • спеції: сіль, перець, приправи – за смаком. Можна додати моркву.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Послідовність дій:

  • М’ясо миють, ріжуть на невеликі шматки і ставлять гаситися хвилин на 30. На плиті – на середньому вогні (після закипання збавити і зняття пінки), в мультиварці – в режимі гасіння.
  • Гриби нарізати часточками.
  • Чорнослив замочити заздалегідь, злити воду, просушити і порізати дрібними шматочками.
  • Додати нарізані гриби з чорносливом в каструлю або мультиварку, і томити ще на 20 хвилин.
  • Додайте спеції, добре перемішати, залишити на півгодини.
  • Залити вершки, розмішати. На цьому етапі перевірте ступінь готовності, телятина зазвичай готується швидше, тому до готовності зазвичай залишається хвилин 10. Якщо шматочки ще твердоваты, то після додавання вершків хвилин через 20 перевірте ще раз. При необхідності долийте води і варіть чверть години. Зазвичай цього часу достатньо.

Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть початківець кулінар. Але результат того вартий – соковита яловичина з нотками чорносливу підійде до будь-якого гарніру. При бажанні можна замінити чорнослив на інші інгредієнти. Наприклад, любителям гострого підійде варіант з червоним і жовтим перцем. Його теж ріжуть і додають разом до м’яса, а для гостроти використовується частина гострого перцю чилі, який додається разом з приправами. Тільки будьте обережні з кількістю насіння – саме вони дають гостроту. При подачі прикрасьте невеликою кількістю свіжої зелені. Можна перед подачею на стіл посипати зверху тертим сиром і поставити на кілька хвилин у мікрохвильовку. Розплавлений сир додасть пікантності, особливо пряні сорту (Hereford Hop, Taramund та інші).

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Запечена яловичина

Інгредієнти:

  • вирізка: 1,5 кілограма;
  • гірчиця звичайна і французька: по 50 грам;
  • часник: 4 – 5 зубчиків;
  • спеції: сіль, перець – за смаком, чебрець – чверть чайної ложки;
  • кріп і хрін: по 50 грам.

Послідовність дій:

  • Вирізку помити і обсушити, обсмажити на сковорідці до освіти кірочки;
  • Приготувати дві суміші: в половину гірчиці та хрону видавити часник, іншу половину — чебрець і порізаний кріп.
  • Обмазати сумішшю з часником обсмажену вирізку і поставити в розігріту до 1800 духовку на півгодини.
  • Після цього дістати, обмазати сумішшю №2 і відправити назад на півгодини.
  • Перевірити готовність (проткніть дерев’яною шпажкою, вирізка повинна бути м’якою, соковитою, але без крові). При необхідності залишити в духовці ще на 30 хвилин.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Салати

Яловичина/телятина – м’ясо практично універсальне для салатів, у нього прекрасна сполучуваність з різними овочами. Їй можна замінити традиційну ковбасу в Олів’є або використовувати як добавку до пікантної корейської моркви (відварне філе ріжуть шматочками і додають після заливки гарячою олією, щоб просочилося як слід).

Можна приготувати дуже ситний і смачний салат «Чоловічі мрії». Для цього потрібно:

  • відварна яловичина/телятина – півкілограма;
  • відварені яйця – 5 штук;
  • твердий сир — 200 грам;
  • цибуля ріпчаста – середня цибулина;
  • майонез – 150 грам;
  • оливки – 5 штук;
  • оцет – 2 столові ложки;
  • кріп – 15-20 грам.

Послідовність дій:

  • цибулю порізати кільцями і замаринувати в оцті, змішаному з невеликою кількістю води – експозиція – 1 година (щоб прибрати гіркоту, можна використовувати щіпку цукру, буквально на кінчику ложки);
  • м’ясо ріжемо соломкою, сир тремо на тертці, яйця можна порізати кільцями або натерти на крупній тертці;
  • викладаємо все м’ясо і змащуємо майонезом;
  • другий шар – маринована цибулька теж промащується майонезом;
  • наступний шар – яйця, мажемо зверху майонезом;
  • зверху посипаємо тертим цибулею;
  • прикрашаємо гілочками кропу і маслинами.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

З баранини

Найважливішим етапом приготування страв з баранини є вибір м’яса. Головне, знайти вирізку молодого баранчика, нежирну, з тонкими плівками. Інакше не уникнути двох проблем: специфічного смаку і швидко окладу жиру. Але якщо вибір правильний, то проблем з приготуванням не буде. З спецій найкраще підходять гірчиця, м’ята, розмарин, кінзу, часник, лимон. Її можна запекти шматком. Технологія аналогічна запіканню телятини, але приправи можна урізноманітнити: використовуйте селера, розмарин, часник, лимонний сік, чебрець і корінь петрушки.

Баранина хороша як окрему страву, так і в закусках. Рецепти м’ясних страв з баранини на Новий 2019 рік на перший погляд можуть здатися сложноватыми. Але таке враження справляє кількість інгредієнтів, баранець «любить» приправи. Але результати варті докладених зусиль – ваші старання будуть марними.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Тушкована у вині

Інгредієнти:

  • баранина – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • часник – 1 середня головка;
  • вино десертне – 200 мілілітрів;
  • спеції: сіль за смаком, перець і коріандр – по 2 чайні ложки, лавровий лист – 1 штука, розмарин – 5 гілочок.

Послідовність дій:

  • баранину відокремити від жиру і плівок, помити, порізати середніми шматками;
  • порізати цибулю кільцями, часник почистити і залишити цілими шматочками, посолити, поперчити, додати коріандр і перемішати все (треба, щоб цибуля пустив сік);
  • перекласти все в жаростійкий посуд, залити вином і поставити на 1 годину в духовку, розігріту до 180 градусів;
  • додати лавровий лист, зверху покласти гілочки розмарину і відправити нудитися ще на годину.

При всій простоті, відмінний результат – навіть ті, хто не особливо любить баранчика, оцінять смак. При подачі можна додати відварену брокколі.

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Баранячі ребра

Інгредієнти:

  • ребра – 0,5 кг;
  • баклажан – 1 штука;
  • помідори – 100 грам (можна свіжі або консервовані у власному соку);
  • томатна паста – 1 столова ложка;
  • цибуля червоний – 1 штука;
  • часник – 3 зубчики;
  • вода – пів літра;
  • спеції: сіль, перець, коріандр і кмин – за смаком паприка мелена – пів чайної ложки.

Послідовність дій:

  • ребра обсмажити;
  • додати порізані цибулю (півкільця) і часник і поставити тушкувати на 15 хвилин (лук повинен стати м’яким);
  • додати спеції, помідори і томатну пасту, перемішати, залити водою і тушкувати 30 хвилин;
  • покласти виноград і продовжити гасіння стільки ж;
  • окремо обсмажити товсті кільця баклажана, додати їх і акуратно перемішати;
  • довести до готовності (на цьому етапі зазвичай достатньо 10 хвилин).

Мясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з мяса, рецепти

Ось такі смачні мясні страви можна приготувати на Новий 2019 рік.

Читайте також:

  • Салати на Новий 2019 рік
  • Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу
  • Торти на Новий 2019 рік
Новий рік 2023