Меню на Новий рік 2020: ТОП-10 нових рецептів з фото!

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Складання меню на Новий рік – справа складна і клопітка, адже потрібно не тільки вписатися в бюджет, задовольнити смаки гостей, але і задобрити символ прийдешнього року. Рецепти, наведені нижче, вже можуть скласти повноцінне застілля. Для їх приготування використовуються прості і доступні продукти, при цьому в кінцевому результаті виходить красиве і апетитне частування.

В нашому меню:

  • Чим пригостити символ року – Щура?;
  • Свинина в медовій глазурі;
  • Гарнір з картоплі «Пелюстки»;
  • Салат «Новорічний вінок»;
  • Сирна закуска «Мандарини»;
  • Тарталетки з морепродуктами;
  • Карамельні груші у вині;
  • Мандариновий торт;
  • Глінтвейн.
  • Як розрахувати продукти на Новорічний стіл?

Що приготувати на рік Білої Металевої Щури?

Зустріч прийдешнього року Щура – це чудовий привід проявити всю свою кулінарну фантазію, оскільки цей гризун великий черевоугодник, не примхливий і всеїдний. М’ясо, риба, овочі, фрукти, сири, солодощі та випічка – немає нічого такого, від чого відмовилася б господиня настає 2020 року.

Щур любить просту їжу, тому її порадує рясний стіл з різноманітних страв, але без екзотичних надмірностей, які будуть недоречними і зайвими.

Цей звір всеїдний і від хижаків його відрізняє лише відсутність іклів, тому на гаряче обов’язково варто приготувати м’ясо. Можна вибрати свинину, яловичину, баранину або курку, але краще не морочитися з відбивними-котлетами, а приготувати м’ясо цілим шматком.

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!Символ 2020 року дуже любить солодке

Що стосується гарніру, то в якості цієї страви можна вибирати не тільки звичний картоплю, але й різні крупи (сочевиця, гречка, рис). Якщо сім’я важко сприймає кашу в якості святкового частування, можна зупинити свій вибір на нових страви з картоплі, але не ускладнюючи занадто процес приготування.

Бажане різноманітність на стіл привнесуть всілякі салати і закуски. Оскільки символ року любить продукти, які надовго дарують відчуття ситості. Такі собі енергетичні і калорійні «бомби», тому для салатів і закусок добре використовувати сири і горіхи.

Щур небайдужа до солодкого, у зв’язку з цим десерт на новорічному столі обов’язковий. Це може бути фруктове гостину або домашня випічка. Для таких страв обов’язково використовувати спеції і горіхи, які стануть запорукою прихильності і заступництва символу року.

При всій своїй всеїдності і непереборчивости гризун не надто шанує міцні алкогольні напої, тому краще віддати перевагу традиційному шампанського, вина, лікерів або іншим слабоалкогольних напоїв і коктейлів.

Свинина в медовій глазурі

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Оскільки в більшості салатів одним з інгредієнтів часто є курка, то щоб не повторюватися, в якості гарячого можна приготувати свинину в апетитною медовій глазурі.

Перелік необхідних інгредієнтів для цього страви:

  • 2-2,5 кг свинячого окосту;
  • 200 мл меду;
  • 60 мл темного кукурудзяного сиропу;
  • 40 мл апельсинового соку;
  • 80 мл розтопленого вершкового масла;
  • 50-70 г бутонів гвоздики.

Покрокове приготування:

  1. Як і будь-яке м’ясо, окіст потрібно спочатку промити, а потім обсушити паперовими рушниками. Далі гострим ножем потрібно зробити м’ясний поверхні сіточку з пересічних неглибоких надрізів. У центр кожної клітинки або на перетині надрізів вставити з бутону гвоздики.
  2. Форму для запікання вистелити фольгою і покласти в неї м’ясо жирної стороною догори. Запікати при 160 градусах в цілому приблизно 3-3,5 години. По закінченні половини зазначеного часу, перевернути окіст на іншу сторону.
  3. Всі продукти з’єднати в сотейнику з товстим дном і відправити на вогонь. Постійно помішуючи довести глазур до кипіння і проварити одну хвилину.
  4. За півгодини до закінчення приготування вийняти м’ясо з духовки і полити зверху глазур’ю, яку не слід витрачати всю відразу. Далі готувати окіст при тих же температурних умовах, але через кожні 10 хвилин поливати зверху глазур’ю.
  5. Готове м’ясо дістати з духовки і дати йому трохи постояти перед подачею. Залишки глазурі подавати разом з окостом в якості соусу.

Гарнір з картоплі «Пелюстки»

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Картопля незмінний фаворит серед гарнірів в меню на Новий рік, але більшість господинь воліє робити з нього пюре. Але можна, витративши приблизно така ж кількість часу на приготування, подати на стіл красиву картопляну троянду. Для ефектного картопляного гарніру знадобляться:

  • 2000 р картопляних бульб;
  • 40 мл розтопленого вершкового масла;
  • 40 мл рослинної (оливкової або соняшникової) олії;
  • 10-15 г часнику;
  • розмарин, сіль і спеції за смаком.

Хід роботи:

  1. Картоплини приблизно однакового розміру і правильної овальної форми очистити від шкірки, а потім натерти на спеціальній тертці або нарізати кружечками 1-1,5 мм завтовшки.
  2. Змішати обидва види масла. Цією сумішшю за допомогою силіконової кисті змастити зсередини форму для запікання, але не витрачаю все масло відразу.
  3. Далі картопляні пелюстки красиво викласти у письмовій формі у вигляді розпустилася троянди. Зверху посипати сіллю, спеціями подрібненим часником і розмарином.
  4. Полити маслом і відправити в духовку запікатися при 200 градусах. Час приготування буде залежати від величини форми і товщини картопляного шару. В середньому знадобиться від 45 хвилин до 1,5 годин.

Подання цього гарніру можна зробити і порціонної зібравши кілька «троянд» у невеликих формочках за кількістю гостей.

Салат «Новорічний вінок»

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Новорічне меню неможливо без різних салатів. Зовсім недавно безперечними фаворитами залишалися «Олів’є» та «Оселедець під шубою», але зараз все більше господинь полюбляє експериментувати з різними смаками і більше уваги приділяє оформленню закуски. Таким блюдом-прикрасою новорічного столу стане салат, приготований з:

  • 250 г вареного в мундирі картоплі;
  • 200 г маринованих огірків;
  • 170 г вареного курячого філе;
  • 3 зварених круто яєць;
  • 50 г червоного салатного лука;
  • 150-200 г майонезу.

Додатково для прикраси будуть потрібні:

  • ? Невеликого гранат (зерна);
  • 1 варена морква;
  • 40-50 г свіжої зелені кропу.

Черговість дій:

  1. Відварене куряче філе розібрати на окремі волокна. Картоплю і яйця натерти на крупній тертці, а огірки і цибулю нашаткувати дрібними кубиками.
  2. У центр плоского блюда встановити склянку, навколо нього викладати шарами картоплю, куряче м’ясо, огірки з цибулею і яйця. Кожен новий шар інгредієнтів змащувати майонезом.
  3. Салат навколо склянки акуратно підрівняти і обмазати з усіх боків майонезом. Потім обережно вийняти склянку і можна приступати до прикраси. Укласти на закуску гілочки кропу, імітуючи хвойний вінок. З моркви вирізати кружечки і зірки, якими разом з зернами граната прикрасити вінок.

Сирна закуска «Мандарини»

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Який же Новий рік без мандаринів, а рік Пацюка без сирної закуски. Все це чудово поєднується в страві, приготованому з:

  • 200 г плавленого сиру;
  • 12 г часнику;
  • 14 г майонезу;
  • 50-70 г оливок без кісточок;
  • 25-30 г меленої паприки;
  • листочки базиліка або орегано для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Щоб зробити це було простіше, його на півгодини потрібно покласти в морозильну камеру. Додати до сиру продавлений через прес часник і майонез. Класти більше майонезу, ніж зазначено в рецепті не потрібно, кульки повинні тримати форму.
  2. Чайною ложкою набирати сирну масу і формувати її навколо оливки у вигляді кульки-мандаринки. Після цього акуратно обваляти заготовки в меленої паприці. За допомогою зубочистки зробити в сирних кульках проколи, в які вставити листочки зелені.

Перед подачею закуску обов’язково на півгодини поставити в холодильник, а замість оливок можна використовувати помідори черрі або курагу.

Тарталетки з морепродуктів на Новий рік

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Закуски в тарталетках стають все більш популярними. Вони виглядають на святковому застіллі більш виграшно, ніж звичні бутерброди, так і готуються не складніше. Щоб приготувати тарталетки з морепродуктів, слід підготувати:

  • 10 шт. готових тарталеток;
  • 400 г кальмарів;
  • 150 г креветок;
  • 150 г крабових паличок;
  • 100 г червоної ікри;
  • 3 курячих яйця;
  • 60 р майонезу.

Як приготувати:

  1. Креветки і кальмари відварити до готовності, остудити і нарізати дрібними кубиками. Яйця зварити круто, очистити від шкаралупи і подрібнити кубиками разом з крабовими паличками.
  2. Всі нарізані продукти перемішати, додати до них ікру і майонез. Отриманою масою наповніть тарталетки, які потім прикрасити зверху зеленню і сердечками з двох креветочных хвостиків і червоної ікри.

Новорічний десерт «Карамелізовані груші у вині»

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Яке ж застілля без десерту. У новорічну ніч з цією роллю впорається фруктовий десерт з пряними ароматами спецій і освіжаючим кулькою ванільного морозива. Для карамелізованих груш у вині знадобляться:

  • 6 шт. середніх зимових груш;
  • 750 мл червоного вина;
  • 100 г цукру;
  • ? Лимона;
  • ? Апельсина;
  • 4-6 бутонів гвоздики;
  • 4-6 горошини чорного перцю;
  • 3 г кориці;
  • 4 г коріандру;
  • ванільне морозиво для подачі.

Послідовність дій:

  1. Груші очистити від шкірки, знімаючи її максимально тонко. Хвостик слід залишити, а знизу зрізати невелику частину фрукта для стійкості.
  2. У каструлі закип’ятити червоне вино, додати до нього нарізані кружечками лимон і апельсин, цукор і спеції. Дати покипіти пару хвилин.
  3. Підготовлені груші опустити в вино зі спеціями і бланшувати їх до м’якості. Залежно від сорту і розмірів плодів на це може піти від 30 хвилин до півтора годин.
  4. Готові груші вийняти шумівкою з вина і остудити. Залишилося вино уварити до консистенції соусу.
  5. Подавати десерт на тарілці, политої невеликою кількістю соусу, з кулькою ванільного морозива.

Щоб винний соус загус швидше, його можна не уварювати, а додати невелику кількість крохмалю. Спеції для десерту можна взяти інші, наприклад, бадьян і ваніль.

Мандариновий торт

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Крім легкого фруктового десерту можна спекти на Новий рік смачний мандариновий торт, м’який з приголомшливим цитрусовим смаком і ароматом.

Для коржів знадобляться:

  • 4 яйця;
  • 190 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • 7 г розпушувача;
  • 1 г ваніліну;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 60 мл крутого окропу.

Прошарок торта буде з мандаринового джему і сирного крему на основі маскарпоне, для яких буде потрібно:

  • 300 г мандаринів;
  • 100 г цукру;
  • 200 г маскарпоне;
  • 100 г м’якого вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну.

Для оформлення торта знадобляться:

  • 100 г мандаринів;
  • 50 г темного шоколаду;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 50 г рубаного мигдалю.

Випічка:

  1. Яйця кімнатної температури збити з цукром на високій швидкості протягом 5 хвилин, потім акуратно ввести в них суміш з борошна, ваніліну і розпушувача. Далі влити рослинне масло і окріп, збивати все ще п’ять хвилин за допомогою міксера.
  2. Роз’ємну форму діаметром 20 см вистелити пергаментом, перекласти в неї тісто і спекти бісквіт в розігрітій духовці при 180 градусах до сухої зубочистки (35-40 хвилин).
  3. Остиглий корж обернути харчовою плівкою і витримати в холодильнику 10-12 годин, потім за допомогою ножа-пили або волосіні розпустити на 4 пласта однакової товщини.
  4. Мандарини для джему очистити від шкірки і кісточок, перебити блендером до однорідності, змішати з цукром і уварити до густоти (приблизно чверть години після закипання).
  5. Для крему збити міксером у пишну однорідну масу вершковий сир, розм’якшене масло і цукрову пудру.
  6. З води або мандаринового сиропу і цукру приготувати просочення, якій промазати всі коржі. Потім перший корж промазати кремом, укласти другий, на який викласти мандариновий джем, далі третій і четвертий коржі прослоенные кремом.
  7. Зібраний торт обмазати зверху та боків кремом, прикрасити розтопленим шоколадом, мандариновими часточками і ядрами горіхів, як показано на фото. Готового десерту обов’язково треба дати пару годин постояти в холодильнику.

Глінтвейн для Новорічної ночі

Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Жінки і чоловіки, молодь та люди старшого покоління воліють зустрічати Новий рік з келихом шампанського в руці. Можливо, після загаданого під бій Курантів бажання хтось захоче змінити напій на щось міцніше або легкий алкогольний коктейль, але якщо компанія планує приєднатися до вуличних новорічним гулянням, не зайвим буде взяти з собою термос з ароматним глінтвейном. Він і зігріє, і градусу настрою не дасть знизитися.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 750 мл червоного вина;
  • 2 яблука;
  • 1 апельсин;
  • 2 зірочки бадьяна;
  • 2 бутона гвоздики;
  • 2 палички кориці;
  • 2-4 г кореня імбиру;
  • мед за смаком.

Як приготувати напій:

  1. Яблука вимити і нарізати тонкими часточками. Цитрусовий плід розрізати навпіл. З однієї половини вичавити сік, а іншу – нашаткувати тонкими кружечками. Корінь імбиру перетворити на тонкі пластини або пропустити через тертку.
  2. У каструлю відповідного літражу влити вино і сік, додати подрібнені фрукти і спеції. Довести все до кипіння, проварити 5-10 хвилин, потім вимкнути вогонь і додати мед.

Замість меду можна покласти коричневий тростинний або звичайний цукор. У цьому випадку підсолоджувач можна додати безпосередньо в кипляче вино.Меню на Новий рік 2020: ТОП 10 нових рецептів з фото!

Як правильно розрахувати продукти для меню?

Коли страви для майбутнього застілля обрані, можна відправлятися за покупками в магазин, але перед цим слід скоригувати новорічне меню, звернувши увагу на наступні моменти:

  • якщо в компанії буде більше чоловіків, то і напої повинні бути міцніше і страви посытнее; для жінок краще зробити акцент на легких і різноманітних закусках;
  • якщо серед запрошених більше людей старшого віку, то краще не креативити ні з поєднанням продуктів, ні з їх подачею, такої компанії за душі традиційність;
  • Новий рік – зимове свято, а в холодну пору року люди схильні ситно їсти і калорійне, тому потрібно обов’язково приготувати м’ясні страви;
  • розраховуючи кількість продуктів, які потрібно закупити, слід враховувати, що за шестигодинне застілля кожен гість з’їдає приблизно 1 кг різних страв.
  • відправляючись по магазинах обов’язково складіть список продуктів. Він заощадить вам час і гроші.

Наведене меню можна використовувати як основу, доповнивши його своїми улюбленими стравами (салатами або закуска) або замінивши деякі з них тими, які воліють домашні. Нехай зустріч Нового року 2020 буде смачною і радісною!

Новий рік 2023