Кращі рецепти до новорічного столу

Новий рік — це всіма улюблене свято з власними традиціями. За кілька тижнів кожна господиня задається питанням, що приготувати на Новий рік і як його зустріти.

На столі в кожному будинку повинні бути ті страви, які полюбляють є всі члени сім’ї, при цьому необхідно пам’ятати і про поради астрологів про те, що переважно приготувати для Нового року Мавпи. Адже це тварина любить їсти не тільки банани.

Вашій увазі будуть представлені не тільки традиційні страви до Нового року, але і кілька нових рецептів, з яких можна буде скласти меню і згодом створити справжній новорічний стіл з розмаїттям кулінарних шедеврів.

Зміст

  • 1 Стандартне новорічне меню
  • 2 Оригінальні рецепти новорічних салатів
  • 3 Святкові закуски

Стандартне новорічне меню

У нашій країні з року в рік при думці, що приготувати на Новий рік, першими на розум приходять такі страви, як: олів’є, оселедець під шубою, вінегрет, риба заливна, холодець, голубці, відбивні, запечена індичка або гусак і т. д. А ще у новорічну ніч люблять їсти багато мандаринів, причому не тільки діти, але і дорослі.

У кожній родині заздалегідь намагаються підготуватися до Нового року, продумуючи все до дрібниць. Також завчасно купуються продукти, які напередодні свята зазвичай дорожчають.

Тому за пару тижнів рекомендується придумати, які страви будете готувати, щоб встигнути купити необхідні інгредієнти за «старими» цінами. Для цього нижче представлено опис, що готувати на Новий рік, або як правильно зробити олів’є і оселедець під шубою.

Кращі рецепти до новорічного столуДля приготування класичного олів’є потрібно:

  • куряче філе — 300 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • огірки мариновані — 3 шт.;
  • яйце — 3 шт.;
  • зелень;
  • морква — 1 шт.;
  • банку консервованого горошку;
  • каперси — 2 ст. ложки.

Починати приготування слід з отварки м’яса, яєць, моркви і картоплі в мундирі. Поки вони будуть охолоджуватися, можна нарізати кубиками огірки. Щоб страву до Нового року не стало водянистим, порізаним огіркам краще дати стекти в друшляку. Потім необхідно порубати трохи зелені за смаком і додати до огірків. В ємність слід додати проціджений горошок і каперси.

Коли картоплю, яйця і моркву охололи, їх потрібно почистити і нарізати кубиками. Деякі люди не люблять їсти моркву, тому і виключають її з рецепту олів’є. Залишилося дрібно порізати м’ясне філе, додати його до загальної маси і заправити все майонезом. Якщо не плануєте є весь салат на свято, не рекомендується заправляти всю масу майонезом.

Приступимо до приготування оселедця під шубою.

Кращі рецепти до новорічного столуДля цього знадобиться:

  • оселедець — 500 г;
  • картопля — 300 г;
  • морква — 300 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • буряк — 300 г;
  • майонез;
  • сіль.

В першу чергу необхідно рибу почистити і нарізати дрібними квадратиками, уклавши їх на дно салатниці. Зверху слід викласти порубаний півкільцями цибулю і промазати майонезом. Поверх натирається відварну картоплю і знову змащується майонезом. Рівномірно слід розподілити терту відварену моркву, промазати майонезом. На завершення салат встилається тертої відвареної буряком, зверху майонезом і тертими яйцями.

Оригінальні рецепти новорічних салатів

Деякі страви на Новий рік повинні нагадувати тварину, на честь якого названий наступаючий рік. Пропонуємо розглянути кулінарний майстер-клас з приготування смачного салату «Мавпочка».

Кращі рецепти до новорічного столуДля цього знадобляться такі продукти:

  • печінка — 300 г (куряча, яловича або свинна);
  • маринований огірок — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • майонез;
  • сіль і перець за смаком;
  • помідор — 0,5 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир плавлений — 1 шт.;
  • оливки — 2 шт.;
  • олія рослинна.

В першу чергу необхідно відварити яйця і печінка в підсоленій воді. Моркву з цибулею слід почистити, після чого дрібно їх нарізати/натерти і трохи обсмажити зі спеціями.

Окремо порізати огірки квадратиками і натріть дрібно печінка, залишивши 2 шматочка для вух. Тепер починаємо збирати салат. Спочатку окремо необхідно змішати печінку з цибулею і морквою, все змастити майонезом, приправити спеціями і перемішати.

В тарілці необхідно сформувати мордочку мавпи, а з боків покласти шматочки печінки, які залишалися для вух. Після тертим сиром слід викласти низ мордочки, а тертим яйцем і порізаним помідором шапочку.

Губи теж можна змайструвати з помідорів. З сиру зробіть бровки, а з оливок і огірка викладіть очі і ніс відповідно. Щоб мати уявлення про те, яке блюдо у результаті повинно вийти, слід поглянути на фото 1.

Салат «Екзотика» теж відмінно підійде до Нового року Мавпи.

Кращі рецепти до новорічного столуДля його приготування знадобиться наступне:

  • куряче філе — 800 г;
  • банку консервованих ананасів;
  • твердий сир — 200 г;
  • банку маслин;
  • печериці мариновані — 300 г;
  • майонез;
  • часник — 2 зубчики.

Якщо є шинка або копчена курка, то ними можна замінити філе. Філе слід заздалегідь відварити, щоб він до приготування салату встигло охолонути. Першим шаром необхідно укласти порзане м’ясо, а після — нарізані кубиками ананаси. Потім часник слід пропустити через прес і теж покласти в салатницю разом з майонезом.

Наступний шар — порізані гриби, а поверх потрібно знову промазати майонезом. На завершення укладаються навпіл порізані маслини. Смачний салат до Нового року готовий!

Святкові закуски

Що їдять на Новий рік, крім салатів і м’ясних страв? Звичайно, багато люди небайдужі до різних закусок, які не тільки приємно вживати, але вони ще й чудово прикрашають стіл.

Оригінальною закускою вважається іспанська гостра.

Кращі рецепти до новорічного столуЩоб її приготувати, потрібно таке:

  • темний хліб;
  • часник — 1 головка;
  • олія оливкова;
  • перець чилі мелений;
  • кетчуп;
  • перець червоний солодкий — 1 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • сир з пліснявою — 100 г;
  • маслини і оливки без кісточок — по 20 шт.;
  • обсмажене куряче м’ясо або яловичий медальйон;
  • томати черрі;
  • шпажки.

Часник слід пропустити через прес і з’єднати в посуді з кетчупом, перцем чилі і маслом. Після цього шматочки хліба потрібна спочатку змочити в соусі, після підсмажити до рум’яного кольору. Не чекаючи, поки вони охолонуть їх треба порізати на кубики і нанизати на шпажки. Зверху кладеться куряче м’ясо, два види сиру, порізані шматочки перцю солодкого, оливка і маленький помідор. Сири рекомендується нанизувати не поруч, щоб смаки не перебити.

Перед подачею на стіл готові закуски слід нагріти пару хвилин в мікрохвильовці.

Ще одна закуска точно стане прикрасою новорічного столу — сирно-картопляні клумбочки.

Для їх приготування потрібні такі інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • твердий сир — 200 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • часник і лавровий лист;
  • кондитерський шприц.

В першу чергу слід відварити до готовності картоплю, приправте спеціями. Можна додати в процесі приготування порубаний часник і лавровий лист за смаком. Поки вариться картопля, можна натерти сир на дрібній тертці. Воду з картоплі слід злити, після чого потовкти, щоб жодної грудочки не залишилося, оскільки вони можуть в подальшому забити шприц.

У гаряче пюре потрібно додати масло вершкове, яйце і натертий сир. Все добре змішати і заправити масою кондитерський шприц.

Тепер шприцом слід видавити клумбочки на змащений маслом деко, після чого закуску відправити в розігріту до 230 градусів духовку до утворення рум’яної скоринки.

Якщо використовувати представлені рецепти, у вас вийде зустріти Новий рік з достатком страв. А як відомо, як його зустрінеш, так і проведеш.

Новий рік 2023