Календар вінчань на 2020 рік: правосланый вінчальний

Таїнство Шлюбу — давній общерелигиозный ритуал, який дозволяється проводити тільки в певні дні. Ми підготували для вас вінчальний календар на 2020 рік, щоб ви могли вибрати для себе дату за всіма законами Православної Церкви.

Вибравши дату, перевіривши її на календарі вінчань і погодивши її з батюшкою в церкві, молодятам потрібно пройти декілька обрядів для підготовки до ритуалу. Таїнство Шлюбу — серйозна подія, яка несе сенс тільки якщо майбутнє подружжя вірять в нього і підходять до нього відповідально.

Церковний вінчальний календар

Вінчальний календар — це список дат, коли можна проводити Таїнство Шлюбу. Він не постійний і змінюється кожен рік, і на 2020 рік підбираються відповідні дні. На дату для проведення вінчання на 2020 рік будуть впливати дні тижня, дванадесяті перехідні і неперехідні свята, тривалі і одноденний утримання, головні церковні свята.

До речі! Двунадесяті свята — це 12 центральних, після Світлого Воскресіння, урочистостей в російській церкві. Вони святкуються в честь фактів з буття Ісуса Христа та Богоматері.

У календарі ви знайдете підходяще найкращим чином для вас час, щоб встигнути вчасно і провести всі заходи для підготовки до ритуалу, включаючи, необхідні для Таїнства та відзначення ритуалу. Але щоб вибрати найкращу дату, слід звернутися до батюшки, який буде вінчати вас, він допоможе з вибором.

Так само необхідно пам’ятати, що в обрану дату, не узгоджений з батюшкою, в церкві можуть проходити якісь служби, які перешкодять проведенню вашого ритуалу.

Календар вінчань на 2020 рік: правосланый вінчальний

Дні, заборонені для вінчання

Є деякі дні, коли за встановленими правилами здійснювати вінчання забороняється або вкрай несприятливо:

  • За день до днів помірності — у вівторок і четвер.
  • За день до малої Пасхи (воскресіння) — в суботу.
  • У день Світлого Воскресіння — головний церковне свято, яке відзначається в різні дні кожен рік.
  • За день інших головних церковних свят*.
  • За день до двунадесятих свят**.

До речі, ритуал Таїнства Шлюбу дозволено проводити в день двунадесятого свята, але це не схвалюється, так як свято всіх християн має бути значне індивідуального події.

  • В Масляний тиждень.
  • В період Святок.
  • У Великодній тиждень

Зверніть увагу! В інші тижні (Митаря і Фарисея, Троїцьку) Таїнство Шлюбу так само дозволено, але не схвалюється.

  • В період тривалих і строгих одноденних постів.
  • Вночі.

Повінчати в заборонені дні можуть лише з поважних причин і лише за згодою ієрарха.

Церковний календар — 2020

Далі прикріплений календар, за яким ви можете познайомитися з числами, сприятливими для Таїнства (виділені фіолетовим кольором) для розпланування такого найважливішого обряду. Всього в 2020 році налічується 120 дозволених дат. Найбільш несприятливими місяцями для вінчання будуть березень, квітень і перший зимовий місяць, коли проходять тривалі пости. Найбільше дозволених дат у період між квітнем і груднем.

Календар вінчань на 2020 рік: правосланый вінчальний

Головні умови приготування до вінчання

За правилами Церковних засад сім’я є нічим іншим, як єднанням подружжя та Ісуса Христа. Проводиться цей ритуал для досягнення головної мети — досягнення єдності душ і тіл, взаємного доповнення і взаємної допомоги.

Обвенчав молодят, священик не дає гарантії щасливого і спокійного сімейного життя. Вінчання лише допомагає у щоденній роботі по будівництву комфортних відносин, воно поєднує серця та душі, що люблять один одного. У практиці РПЦ вінчання проводиться при пред’явленні свідоцтва про укладення шлюбу.

Воно показує всю серйозність намірів молодят. Перед вінчанням майбутнім чоловікові і дружині радять вивчити церковну літературу про сімейні цінності у християн. І лише після цього можна судити про готовність піти по цьому шляху. Між подружжям не може бути жодної таємниці, які можуть спричинити за собою розлад у сімейних взаєминах.

Для цього необхідно всі спори дозволити до проведення вінчання, щоб сімейне життя почалася з добра і радості. Для проведення вінчання бажано, щоб і чоловік, і дружина сповідували православ’я. Але дозволяється так само одному з подружжя хреститися за день до вінчання.

Так само за день до вінчання потрібно сповідатися і причаститися. Крім цього, повинна відбутися бесіда з батюшкою про майбутнє ритуалі, його суті. Безпосередньо для вінчання необхідні: ікони із зображенням Ісуса Христа та Богородительницы; вінчальні свічки і білі хусточки, щоб їх тримати; рушник; обручки; Кагор для причастя. Конкретний перелік необхідних реквізитів вам назвуть працівники бажаного вами храму.

Розлучення

Так, розставання обвенчанной пари допускається, але не схвалюється. Для цієї процедури необхідні вагомі причини. Працівники РПЦ відносять це до одного з числа великих гріхів, тому в окремих церквах перед тим, як повінчати молодят, парі пропонують тест — відкладання вінчання на рік для випробування відносин.

До головних причин, по яких церковнослужитель може погодитися на розірвання сім’ї обвенчанных, можна віднести: подружню невірність; відмова чоловіка або дружини від християнства; інфікування високо небезпечними захворюваннями, наприклад, сифіліс або вірус іммуннодефіціту людини ; довга відсутність чоловіка або дружини, яку можна прийняти за «зникнення безвісти»; якщо чоловік або дружина загрожують життю і здоров’ю іншої; укладення шлюбу в корисливих цілях; важке психічне захворювання.

Такого визначення, як «розлучення» в православ’ї не існує. Священик може благословити на ще один шлюб. Але попередній у такому разі не розривається. Друге вінчання можна вважати выпрошенным послабленням у зв’язку зі значним причинами, хоча і порушується вказаний Ісусом Христом еталон святості.

Єднання душ — це відповідальний крок. І якщо подружжя зважилися на це дійство, то вони повинні докласти всі зусилля для збереження свого союзу, незважаючи на всі негаразди та перешкоди..

Новий рік 2023