На Новий рік прийнято подавати м’ясні страви, які потрапляють на стіл тільки по святах і вимагають кулінарного вміння і тимчасових витрат.
Качка, тушкована за старовинним рецептом в соусі з чорносливу — це смачне гаряче блюдо на новорічний стіл, яке здивує ваших гостей.
Якщо ви часто готуєте качку, то заворушень тут бути не повинно, нічого незвичайного в приготуванні цього виду м’яса немає.
А при бажанні качку можна замінити великої куркою. Таке блюдо буде менш пікантним, але теж дуже смачним і ситним.
Інгредієнти:
- середнього розміру качка
- 1-2 цибулини
- 2 моркви
- 1 склянка чорносливу
- 100 мл коньяку або портвейну
- рослинна олія
- сіль, цукор, спеції — за смаком
Як загасити качку з чорносливом на Новий рік:
1. Очищену тушку качки розріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді в олії до золотистої скоринки.
Для того, щоб качка вийшла соковитіше, потрібно обсмажувати її під закритою кришкою.
2. Перекладіть качку в каструлю з товстими стінками і дном.
3. Очищену моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками.
4. Обсмажте цибулю окремо на рослинному маслі до золотистого кольору, потім додайте моркву і смажте разом на середньому вогні до м’якості моркви.
5. Додайте овочі до качці і залийте гарячою кип’яченою водою врівень з качкою.
6. Тушкуйте на повільному вогні під кришкою майже до готовності.
7. В цей час чорнослив промийте та відваріть його до м’якості, злити воду.
8. Злийте бульйон з качки в чашу блендера, покладіть туди ж чорнослив і пюрируйте.
9. Пюре протріть крізь сито і відправте назад до качки.
Якщо соусу вийде замало, його треба розбавити гарячою водою.
10. У майже готову страву додайте за смаком сіль, цукор, перець і алкоголь і тушкуйте ще 5-10 хвилин.
Готову качку в соусі з чорносливу подавайте гарячими з відварною картоплею, макаронами або рисом.