Качка, тушкована в соусі з чорносливу

На Новий рік прийнято подавати м’ясні страви, які потрапляють на стіл тільки по святах і вимагають кулінарного вміння і тимчасових витрат.

Качка, тушкована за старовинним рецептом в соусі з чорносливу — це смачне гаряче блюдо на новорічний стіл, яке здивує ваших гостей.

Якщо ви часто готуєте качку, то заворушень тут бути не повинно, нічого незвичайного в приготуванні цього виду м’яса немає.

А при бажанні качку можна замінити великої куркою. Таке блюдо буде менш пікантним, але теж дуже смачним і ситним.

Качка, тушкована в соусі з чорносливу

Інгредієнти:

  • середнього розміру качка
  • 1-2 цибулини
  • 2 моркви
  • 1 склянка чорносливу
  • 100 мл коньяку або портвейну
  • рослинна олія
  • сіль, цукор, спеції — за смаком

Як загасити качку з чорносливом на Новий рік:

1. Очищену тушку качки розріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді в олії до золотистої скоринки.

Для того, щоб качка вийшла соковитіше, потрібно обсмажувати її під закритою кришкою.

2. Перекладіть качку в каструлю з товстими стінками і дном.

3. Очищену моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками.

4. Обсмажте цибулю окремо на рослинному маслі до золотистого кольору, потім додайте моркву і смажте разом на середньому вогні до м’якості моркви.

5. Додайте овочі до качці і залийте гарячою кип’яченою водою врівень з качкою.

6. Тушкуйте на повільному вогні під кришкою майже до готовності.

7. В цей час чорнослив промийте та відваріть його до м’якості, злити воду.

8. Злийте бульйон з качки в чашу блендера, покладіть туди ж чорнослив і пюрируйте.

9. Пюре протріть крізь сито і відправте назад до качки.

Якщо соусу вийде замало, його треба розбавити гарячою водою.

10. У майже готову страву додайте за смаком сіль, цукор, перець і алкоголь і тушкуйте ще 5-10 хвилин.

Готову качку в соусі з чорносливу подавайте гарячими з відварною картоплею, макаронами або рисом.

Новий рік 2023