Новий рік 2019

Новий рік і новорічні канікули не за горами. Чим порадувати і здивувати гостей свята, щоб він надовго залишився у них в пам’яті? Звичайно, можна просто здивувати їх яким-небудь делікатесом. Але до Нового року 2019 більшості хочеться чогось незвичайного, цікавого, свіжого і не побитого. Прийнято вважати, що як зустрінеш Новий Рік, так його і проведеш. Може саме тому варто почати оновлення в житті з Новорічної ночі і святкового столу? Розглянемо кращі нестандартні рецепти гарячих страв, які здивують своїми гастрономічними особливостями навіть гурмана.
Топ-3 гарячих страви до Новорічного столуГарячі страви на Новорічному столі повинні бути не тільки смачними -вони ще повинні мати привабливий зовнішній вигляд. При цьому було б чудово, якщо б приготувати їх можна було швидко і без особливих складнощів, щоб залишився час на приведення себе і всього будинку в порядок. Думаєте, цвяхом програми Новорічного столу є торт? Саме значна і багатообіцяюча страва – це гаряче, без нього Новорічний стіл не вдасться! Хочете здивувати гостей – тоді треба приготувати щось незвичайне! Але так, щоб не завдати великої шкоди собі і не витратити багато часу! Саме такі страви і ми підібрали для нашої статті. Гарнір з рису з печерицями Рис і шампіньйони – дієтичні продукти. При цьому вони дуже смачні. Саме з метою збереження фігури ми включили цей гарнір в топ-3.
Для гарніру з рису з печерицями потрібно взяти: 350 р. рису (підійдуть длиннозернистые сорту).Біле сухе вино.1 л готового м’ясного бульйону.2 штуки ріпчастої цибулі.2 ст. л. соняшникової рафінованої олії.40 р. вершкового масла.50 г. сиру твердих сортів. Бажано натерти його заздалегідь.Півкілограма свіжих печериць.Жменька сушених грибів.2 головки ріпчастої цибулі.Деяка кількість зубчиків часнику.3 ст. л. соняшникової олії.Сіль, чорний перець за смаком.Готується це блюдо по наступному рецепту.
Першим ділом потрібно приготувати грибну основу. Для цього: Сушені гриби необхідно залити водою і вимочувати до розм’якшення. Потім їх потрібно дуже ретельно вичавити і подрібнити. Якщо гриби були свіжими, перший пункт(замочування) виконувати не доведеться.Свіжі гриби вимити і порізати невеликими кубиками.Цибулю дрібно нарізати.Часник видавити через часникодавку.Потім цибулю і часник обсмажують. Коли з’явиться золотава скоринка слід додати туди і гриби.Все перемішується на середньому вогні, додаються деякі приправи зі списку і інші спеції за смаком(можна додати зелень або куркуму для кольору).Після це варто залити рис окропом, залишити на 1-2 хвилини, додати крупу з водою в сковороду.Варити крупу на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Варитися рис повинен не більше 20 хвилин. Зверніть увагу, що крупа не повинна розваритися, інакше гарнір буде зіпсований.В останню чергу потрібно додати горошок і трохи вина. Ретельно все перемішати(1-2 хвилини). Потім сковороду швидко знімають з вогню. Додають зелень, петрушку або шпинат за уподобанням гостей.Блюдо готове до вживання відразу ж. Його варто викласти на красиву тарілку. Новий Рік все-таки. Скумбрія з мускатними горіхами Напевно, багато хто вже помітили, що ми не включаємо в наш топ страви зі свинини. Ми робимо це свідомо, адже 2019 – це Рік Жовтої Свині (Кабана). І в період Новорічного свята багато астрологи не рекомендують їсти саме страви зі свинини, щоб не “образити” тварина в Новому Році. Адже ніхто не хоче неприємностей на рівному місці. Тому краще всього в 2019 році виставляти на стіл страви з риби і морепродуктів. Курку теж не рекомендують готувати безпосередньо до свята, так як вони дружили з символом 2019 року. Віддамо перевагу рибі.
Тепер безпосередньо до приготування. Інгредієнти такі: Філе скумбрії. Приблизно 0,7 кг.Горіхи мускатні, близько половини чайної ложки.Зелень, яка є під рукою. Це може бути петрушка, кріп, шпинат.Панірувальні сухарі.Натуральне вершкове масло(не спред рослинно-вершкової характеру, інакше смак страви буде зіпсований геть) – 2 столові ложки.Приправи та спеції за звичаями гостей і господині.Процес приготування: Спочатку необхідно дрібно нашаткувати зелень, яку ви обрали.Потім потрібно змішати її зі спеціями і приправами.Шматочки рибного філе обваляйте в зелені і посмажте на натуральному вершковому маслі. Обжарку слід проводити на середньому вогні до появи золотистого відтінку.Обжареную рибу викладіть на блюдо. Зверху засипте все товстим шаром панірувальних сухарів.Готове блюдо повинне виглядати як замет зі снігу.Посипану паніровкою рибу потрібно поставити в шафу для запікання. Температура запікання середня. Риба буде готова приблизно через півгодини.На стіл страву можна подавати прямо на деку або на великій тарілці. Рибу розрізають зазвичай у присутності домашніх і гостей. Риба з овочами Хоча назва страви говорить про його простоті, такого рецепту, як у нас, ви ще не куштували ніколи. Риба з овочами за новим рецептом обов’язково запам’ятається пікантним присмаком.
Для того, щоб приготувати рибне блюдо з овочами слід придбати такі продукти харчування: Рибне філе. Яке саме філе? Не має значення, будь-яка риба з овочами буде дуже смачною, підійде навіть дуже суха тріска. Для страви знадобиться приблизно 0,6 кг.Картопля.Селера і моркву (загальна маса разом з картоплею близько одного кілограма).Твердий сир – 100-150 р.Горошок зелений, приблизно ? кг.Півсклянки жирного молока.Маслини чорні без кісточок (щоб спростити процес приготування) – 100 р.Цибуля – 1 шт.Зелені приправи (за вибором) – петрушка, кріп, шпинат і інПроцес приготування риби до Нового Року 2019 (покроково): Філе риби слід розрізати на середні шматочки. Згорнути кожен з них, для закріплення краще всього закріпити їх шпажками.Зелений горошок потрібно поділити на 2 частини. Друга половина піде на прикрасу готового страви. Першу половину потрібно дрібно нарізати і викласти на деко.Поверх горошку викласти рибу, поруч висипати маслини без кісточок. Трохи збризнути все молоком.Закрити деко фольгою (щільно). Випікати в жаровні близько чверті години. Після приготування (перед подачею) страву прикрасити зеленим горошком, можна покласти наверх і свіжу зелень.Ось ми і розглянули рецепти гарячих страв до Року Свині (2019). Головне пам’ятайте, що краще всього не ображати Свиню. Адже існує величезна кількість смачних гарячих страв без свинини. Залишилося тільки побажати удачі в процесі готування і в Новому Році. Приємного апетиту. |