Новий рік 2019
Велика кількість гарячих страв і закусок не завжди дозволяє повністю відчути смак Новорічного настрою. А ось солоденький і смачний десерт допоможе повністю відчути атмосферу Нового Року 2019, яку кожна людина запам’ятав ще з дитинства. Від того, як буде оформлений десерт, з чого він зроблений, як піднесений і буде залежати настрій усього вечора. Саме з-за цього приготування десерту до Нового 2019 році вимагає набагато більшої уваги, ніж звичайне повсякденне приготування страв. У статті ми вирішили підібрати 5 найкращих рецептів десертів, які найкраще підійдуть для святкування Нового Року.
Топ-5 кращих рецептів десертів до Нового 2019 РоціНапевно, варто представити увазі приклад невдалого десерту до свята. Уявіть, що ваші гості прийшли на свято, з’їли ситну закуску і не менш ситне головне блюдо. Все це в Новорічну ніч, швидше за все, буде приправлено ще й міцними напоями, салатом олів’є, оселедцем під шубою. А уявіть, що ще додатково до цього ви запропонуєте гостям і який-небудь висококалорійний торт, наприклад, з начинкою із згущеного молока. Таким чином, за Новорічну ніч можна поправитися не на пару кіло, а на цілих п’ять. Це, звичайно ж, нікому не потрібно. Тому пропонуємо вам розглянути більш низькокалорійні і легкі десерти. Грейпфрутовий десерт з додаванням слабкого віскіДане блюдо, швидше за все, зможе здивувати не тільки звичайного жителя нашої країни, але й справжнього гурмана. Готується десерт досить швидко, впорається навіть новачок у кулінарній справі: Слід нарізати кілька грейпфрутів (кількість визначається індивідуально) навпіл.Далі усі частини потрібно викласти на деко, попередньо змастивши його олією, щоб нічого не пригоріло.На кожну частину фрукта необхідно нанести трохи цукру або пудри, потім полити віскі.Фрукт запікається близько 20 хвилин при температурі до 100-120 градусів. Наверх перед подачею рекомендується покласти трохи м’яти для естетики. Подається теплим.“Маркіза” з шоколадного кремуПрактично кожне гучне застілля супроводжується десертом з шоколадних цукерок – це стало вже практично традицією. Тому пропонуємо приготувати легкий десерт з використанням какао або шоколаду. Приготувати страву можна з наступної інструкції: Для початку потрібно розтопити шоколад або плитку кондитерського типу. Робити це найкраще на водяній бані.Після того, як у вас вийде рідка шоколадна маса, необхідно додати масло (вершкове, з високою жирністю). Отриману масу збивати ложкою або спеціально призначеним пристроєм (міксером, наприклад).Після того, як маса стане однорідною слід додати у неї 3 жовтки від курячих яєць. При цьому варто враховувати, що збивати їх необхідно поступово, додаючи кожен окремо. Зверніть увагу, що все це робиться не знімаючи посуд з масою з водяної бані.Як тільки вся маса буде збита, чашу можна знімати з лазні.Наступний крок – додавання білка, який заздалегідь має бути взбит до стану дуже густий пінки. Слід перемішати шоколад з білком. Цей крок завершальний.Перед подачею десерт рекомендують розлити по креманкам і посипати тертими горіхами за смаком. Зверніть увагу, що у гостей краще заздалегідь уточнити, чи немає у них алергії на той чи інший горіх, щоб надалі не виникло неприємної ситуації, яка може зіпсувати Новорічну ніч.Мандарини з приправою (кориця або ванілін)Дане блюдо існує в двох варіантах, але з чуток найбільш смачним є мандарин з корицею. Саме цей рецепт приготування ми і будемо розглядати. Чому саме мандарин? А згадайте, з яким запахом у вас асоціюються Новорічні свята? Швидше за все, таким ароматом буде саме мандариновий. Ось чому ми вирішили включити його в список низькокалорійних десертів до Нового Року 2019.
Щоб приготувати мандарини, рекомендується дотримуватися такої інструкції: Необхідно взяти 12 мандаринів, почистити їх, потім розділити на частиниПісля цього потрібно взяти два контейнера – в один покласти очищені фрукти, а в іншій насипати 1 стандартну ложечку піску (цукрової). Зверніть увагу, що цукор потрібен для приготування карамелі, тому посуд повинна бути залізна (металева).Готуємо карамель, поставивши цукор на вогонь або парову лазню. Коли з’явиться відтінок карамелі, вливаємо в посуд півтори склянки води. Усе ретельно розмішуємо.Наступний крок – додавання цедри (шкірки мандарина, яка раніше була очищена) разом з корицею. Почекати необхідно близько п’яти-семи хвилин (це залежить від інтенсивності роботи кухонної плити), потім з вогню масу потрібно зняти.Для смаку можна додати лікер з апельсин (2 ложки столового типу). Після додавання консистенцію також потрібно перемішати. Потім необхідно залишити її трохи охолонути.Теплою масою заливають контейнер з мандаринами, після чого його відправляють в камеру холодильника для застигання приблизно на 7 годин.Для того, щоб мандарини виглядали гарніше, їх краще всього посипати тертими горіхами і листком м’яти квітки.БланманжеБланманже – це один з найкращих десертів з шоколаду і мигдалю, про яку тільки може мріяти ваш гість. При тому, що в його складі в основному лише висококалорійні продукти, десерт здається дуже легким, що дуже незвично. Щоб приготувати десерт, можна дотримуватися такої інструкції: Желатин (близько 10 грам) слід замочити в прохолодній воді(близько одної склянки). Залишити на деякий час.Мигдаль слід подрібнити за допомогою блендера. Після прояви сухої маси порошкового типу потрібно додати склянку молока, потім знову переміщати за допомогою блендера або міксера.Отриману суміш з молока і мигдалю кип’ятять, після чого проціджують.В молоко додається гіркий шоколад (плитка приблизно на 50 грам), цукровий пісок(близько 23 склянки) і вже набряклий желатин.Перемішати. Після цього поставити посуд на невеликий вогонь і, постійно перемішуючи, довести масу до стану однорідності. Увага! Суміші не можна давати закипати, інакше процес приготування доведеться починати з самого початку, так як зовнішній вигляд і смак страви будуть зіпсовані.Після отримання однорідної консистенції потрібно розлити десерт по креманках або склянках. Поставити для застигання в холодильну камеру.Перед подачею такий оригінальний десерт найкраще прикрасити тертим білим або чорним шоколадом, горіхами. Крім того, для виду можна додати трохи збитих вершків.Десерт із шампанськогоДесерт з використанням шампанського – це щось неймовірне, подумали зараз багато господинь. Але немає. Це блюдо буде справжньою родзинкою на вашому Новорічному столі. Тільки подумайте, адже такого ексклюзиву не буде більше ні в кого. Приступимо ж до приготування! Рецепт такий: Необхідно взяти 100 мілілітрів чистої питної води, додати туди близько 2 столових ложок цукрового піску без гірки і трохи цедри лимона. Довести масу до кипіння.Після того, як маса буде знята з вогню, рекомендується влити в неї трохи свіжовичавленого лимонного соку від одного фрукта, а також додати приблизно 20 грам желатину.Тепер необхідно все дуже ретельно перемішати. Робити це потрібно до того моменту, поки желатин повністю не розчиниться. Якщо залишаться грудочки, то найкраще їх процідити, щоб не псувати смак і естетику десерту.Потім в масу додають приблизно 300 мл шампанського за смаком(зазвичай додають напівсолодке). Перемішують, щоб шампанське рівномірно розподілилося по всій масі.Потім масу розливають по формах і ставлять у холодильник для охолодження.Для того, щоб прикрасити десерт, можна використовувати або листочок м’яти, або крем. Крем можна приготувати за таким рецептом: Жирні вершки необхідно збити до однорідної пінки.Додати туди цукор, шампанське і лимонний сік. Ще раз збити.Всі. Наш крем для десерту з шампанського готовий.Ось ми і розібрали рецепти топ-5 десертів для святкування Нового 2019 Року. Погодьтеся, вони дуже легкі і низькокалорійні. І вони підійдуть для будь-якого свята, навіть якщо він був дуже ситним, як Новий Рік. Адже саме в це свято наші столи ломляться від усього розмаїття страв і різних цікавинок. Десерти у вигляді тістечка або торти могли б просто “добити” фігури гостей свята. Але і комплекція господарів теж би дуже сильно постраждала. Саме тому ми вирішили підібрати легкі і вишукані десерти, які не повинні сильно зіпсувати фігуру. Залишилося тільки побажати удачі у приготуванні страв і приємного апетиту. Ну і, звичайно, з наступаючим Новим 2019 Роком! |