Новий рік 2019

Новий Рік 2019 вже не за горами, тому більшість господинь вже починає готуватися до нього. Всі знають, як нелегко іноді буває підготуватися до свята, а особливо до такого грандіозного. Взяти, приміром, вибір подарунків. Добре, якщо ви знаєте, що хочуть ваші родичі. Але що ж робити, якщо вони не дали навіть натяку? Доведеться ходити по магазинах і намагатися щось вибрати, а в Передноворічну суєту це дуже нелегке завдання. Тепер перейдемо до наступного питання, який теж цікавить багатьох. Які страви приготувати на Новий Рік 2019? Питання теж нелегкий, особливо враховуючи все різноманіття в наші дні. Тому будемо розбиратися в ньому докладно.
Які страви включити в меню на Новий Рік 2019?Символом 2019 року є Свиня, тому страви повинні бути орієнтовані саме на переваги цієї тварини. Всім відомо, що Свинка дуже любить поїсти, тому на столі повинно бути представлено все різноманіття страв. Хоча Свиня і любить поїсти, але величезних тазиків страв готувати все-таки не варто, досить приготувати невеликі порції, але різних страв. На столі має бути якомога більше зелені, а також фруктів, адже Свинка дуже любить ці продукти. Якщо на столі не передбачено страв з фруктами, то можна просто зробити невелику нарізку. Також варто прикрашати всі гарячі страви зеленню – вона допоможе травленню і приверне удачу в Новому 2019 Році. Також варто враховувати і те, що по деяких порад астрологів на столі в свято не повинно бути м’яса Свиней. Це робиться для того, щоб символ року не образився. Але деякі вважають, що м’ясо як раз-таки має бути на Новорічному столі. Скільки людей, стільки й думок, але вирішувати у що вірити тільки вам самим. Крім цього, потрібно не забувати і про прикрашання страв та сервірування святкового столу. Навіть невеликий елемент декору допоможе перетворити звичайний стіл у Новорічний. В якості декору рекомендується використовувати якомога більше натуральних елементів декору. На стіл можна просто покласти кілька гілочок ялини або сосни, вони прекрасно виконають свою функцію – прикрасять стіл і створять атмосферність. Запечений окіст в глазурі з меду Незважаючи на те, що деякі не рекомендують готувати м’ясо свиней на Новий Рік 2019, ми все-таки вирішили включити його в список наших страв, адже думки різняться. Крім свинячих окостів приблизно на 4 з половиною кілограми, для приготування страви знадобляться наступні продукти:
Склянка натурального меду.Четверта частина склянки гірчиці.Четверта частина склянки цукру.Приблизно 0,08 кг масла вершкового.Половина чайної ложки меленого кардамону.Процес приготування: Першим ділом розігріваємо духовку до температури 175 градусів. Потім деко застеляємо алюмінієвою фольгою. Тепер приступаємо до підготовки окосту, зрізаємо зайвий жир з боків. Кладемо окіст на деко і загортаємо у фольгу. Запікаємо протягом сорока п’яти хвилин.Тепер готуємо заправку (соус). Для цього змішуємо мед, цукор, гірчицю, масло і кардамон. Робимо все це в сотейнику, так як масу потім ставимо на вогонь. Готуємо на середньому вогні. Процес приготування триватиме не більше трьох хвилин, масу потрібно постійно помішувати. Цукор повинен розчинитися в маслі. Після зняття залишаємо масу для остигання.Після того, як окіст приготується, його слід дістати з духовки. В духовій шафі в цей же час потрібно збільшити температуру до 220 градусів. Гострим ножем на окороке вирізаємо малюнок у вигляді невеликих ромбів. Потрібно постаратися, щоб ромбики вийшли рівними.Потім змащуємо наше м’ясо соусом-заправкою. Запікаємо в духовій шафі ще приблизно чверть години. Після цього наносимо ще один шар глазурі і знову ставимо в духовку на п’ятнадцять хвилин. Повторюємо процедуру до тих пір, поки вся глазур не закінчиться. На це піде приблизно годину. Потім окіст залишаємо на повітрі на хвилин двадцять, а після цього нарізаємо.Кесаділья Інгредієнти для приготування страви: Вісім тарталеток.Одна банка печінки тріски.За десять скибочки ківі і лимона.Корнішони мариновані – вісім штук.Зелена цибуля за бажанням.Процес приготування: Відкриваємо банку консервів і розминаємо її вміст виделкою.Дрібно нарізаємо цибулю і огірочки, перемішуємо з печінкою тріски.Заповнюємо тарталетки начинкою.Зверху накладаємо шматочки ківі і лимона.Все, страва готова! Приємного апетиту.Окунь в листковому тісті Для приготування окуня в листковому тісті знадобляться такі продукти: Близько кілограма філе морського окуня.Шістдесят грам дрібних варених креветочек.0,5 кг листкового тіста.Яйце.2 ложки зелені (сушеного кропу).Дві ложки (столові) молока.Борошно.Масло рослинного походження.Сіль і інші інгредієнти за смаком.Процес приготування: Для початку розігріваємо духовку до температури в двісті градусів. Змішуємо креветочки, кріп і столову ложку масла. Додаємо спеції за смаком.Збиваємо яйця разом з молоком у невеликій мисочці.Робочий стіл злегка посипаємо борошном, розкачуємо половину листкового тіста. Розмір повинен бути таким же, як і риба. Кладемо окуня, викладаємо креветки наверх. Потім закриваємо креветки ще одним шаром філе. Змащуємо тісто збитим яйцем.Наступний крок – формування рибної форми. Для цього спочатку розкачуємо другу половину тіста. Кладемо її поверх першої половини. Формуємо рибну форму і робимо хвостик. Зверху змащуємо тісто яйцем. Робимо луску з допомогою ножа, але тісто не протикаємо. При температурі 200 градусів випікаємо приблизно 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще двадцять хвилин.Сирні шишки Шишки – дуже символічна прикраса для Новорічного столу. А якщо вони ще й їстівними? Все просто прийдуть у захват! Давайте ж скоріше приготуємо це блюдо!
Інгредієнти: Сир твердої консистенції – 200 грам, також знадобиться і м’який сир – 0,1 кг.Часник, зелень, спеції.Гірчиця діжонська – половина чайної ложки.Мигдальні пластівці – 0,3 кгПроцес приготування: Сир поміщаємо в холодильну камеру для заморозки. Потім натираємо його на тертці – для того, щоб терти було простіше, ми і клали його в морозильник. Змішуємо натерті тверді і м’які сорти сиру.Видавлюємо в масу з сиру часник. Додаємо зелень і гірчицю. Ліпимо шишки з сирної маси. Обвалюємо шишки мигдалем.Бажано не обвалювати кульки в мигдалі, а вставляти кожну мигдалину окремо, щоб кульки дійсно стали схожими на шишки.Подаємо страву на великій тарілці.Ось ми і розглянули рецепти страв на Новий Рік 2019. Всі вони будуть виглядати на столі досить незвично і ексклюзивно. Головне не забути про красу і сервіруванні. З Наступаючим 2019 Новим Роком! |