Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецепти

Новий рік 2019

Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецепти

Новий Рік 2019 вже не за горами, тому більшість господинь вже починає готуватися до нього. Всі знають, як нелегко іноді буває підготуватися до свята, а особливо до такого грандіозного. Взяти, приміром, вибір подарунків. Добре, якщо ви знаєте, що хочуть ваші родичі. Але що ж робити, якщо вони не дали навіть натяку? Доведеться ходити по магазинах і намагатися щось вибрати, а в Передноворічну суєту це дуже нелегке завдання. Тепер перейдемо до наступного питання, який теж цікавить багатьох. Які страви приготувати на Новий Рік 2019? Питання теж нелегкий, особливо враховуючи все різноманіття в наші дні. Тому будемо розбиратися в ньому докладно.

Які страви включити в меню на Новий Рік 2019?

Символом 2019 року є Свиня, тому страви повинні бути орієнтовані саме на переваги цієї тварини. Всім відомо, що Свинка дуже любить поїсти, тому на столі повинно бути представлено все різноманіття страв. Хоча Свиня і любить поїсти, але величезних тазиків страв готувати все-таки не варто, досить приготувати невеликі порції, але різних страв.

На столі має бути якомога більше зелені, а також фруктів, адже Свинка дуже любить ці продукти. Якщо на столі не передбачено страв з фруктами, то можна просто зробити невелику нарізку. Також варто прикрашати всі гарячі страви зеленню – вона допоможе травленню і приверне удачу в Новому 2019 Році.

Також варто враховувати і те, що по деяких порад астрологів на столі в свято не повинно бути м’яса Свиней. Це робиться для того, щоб символ року не образився. Але деякі вважають, що м’ясо як раз-таки має бути на Новорічному столі. Скільки людей, стільки й думок, але вирішувати у що вірити тільки вам самим.

Крім цього, потрібно не забувати і про прикрашання страв та сервірування святкового столу. Навіть невеликий елемент декору допоможе перетворити звичайний стіл у Новорічний. В якості декору рекомендується використовувати якомога більше натуральних елементів декору. На стіл можна просто покласти кілька гілочок ялини або сосни, вони прекрасно виконають свою функцію – прикрасять стіл і створять атмосферність.

Запечений окіст в глазурі з меду

Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецептиНезважаючи на те, що деякі не рекомендують готувати м’ясо свиней на Новий Рік 2019, ми все-таки вирішили включити його в список наших страв, адже думки різняться. Крім свинячих окостів приблизно на 4 з половиною кілограми, для приготування страви знадобляться наступні продукти:

  • Склянка натурального меду.
  • Четверта частина склянки гірчиці.
  • Четверта частина склянки цукру.
  • Приблизно 0,08 кг масла вершкового.
  • Половина чайної ложки меленого кардамону.
  • Процес приготування:

  • Першим ділом розігріваємо духовку до температури 175 градусів. Потім деко застеляємо алюмінієвою фольгою. Тепер приступаємо до підготовки окосту, зрізаємо зайвий жир з боків. Кладемо окіст на деко і загортаємо у фольгу. Запікаємо протягом сорока п’яти хвилин.
  • Тепер готуємо заправку (соус). Для цього змішуємо мед, цукор, гірчицю, масло і кардамон. Робимо все це в сотейнику, так як масу потім ставимо на вогонь. Готуємо на середньому вогні. Процес приготування триватиме не більше трьох хвилин, масу потрібно постійно помішувати. Цукор повинен розчинитися в маслі. Після зняття залишаємо масу для остигання.
  • Після того, як окіст приготується, його слід дістати з духовки. В духовій шафі в цей же час потрібно збільшити температуру до 220 градусів. Гострим ножем на окороке вирізаємо малюнок у вигляді невеликих ромбів. Потрібно постаратися, щоб ромбики вийшли рівними.
  • Потім змащуємо наше м’ясо соусом-заправкою. Запікаємо в духовій шафі ще приблизно чверть години. Після цього наносимо ще один шар глазурі і знову ставимо в духовку на п’ятнадцять хвилин. Повторюємо процедуру до тих пір, поки вся глазур не закінчиться. На це піде приблизно годину. Потім окіст залишаємо на повітрі на хвилин двадцять, а після цього нарізаємо.
  • Кесаділья

    Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецептиІнгредієнти для приготування страви:

  • Вісім тарталеток.
  • Одна банка печінки тріски.
  • За десять скибочки ківі і лимона.
  • Корнішони мариновані – вісім штук.
  • Зелена цибуля за бажанням.
  • Процес приготування:

  • Відкриваємо банку консервів і розминаємо її вміст виделкою.
  • Дрібно нарізаємо цибулю і огірочки, перемішуємо з печінкою тріски.
  • Заповнюємо тарталетки начинкою.
  • Зверху накладаємо шматочки ківі і лимона.
  • Все, страва готова! Приємного апетиту.
  • Окунь в листковому тісті

    Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецептиДля приготування окуня в листковому тісті знадобляться такі продукти:

  • Близько кілограма філе морського окуня.
  • Шістдесят грам дрібних варених креветочек.
  • 0,5 кг листкового тіста.
  • Яйце.
  • 2 ложки зелені (сушеного кропу).
  • Дві ложки (столові) молока.
  • Борошно.
  • Масло рослинного походження.
  • Сіль і інші інгредієнти за смаком.
  • Процес приготування:

  • Для початку розігріваємо духовку до температури в двісті градусів. Змішуємо креветочки, кріп і столову ложку масла. Додаємо спеції за смаком.
  • Збиваємо яйця разом з молоком у невеликій мисочці.
  • Робочий стіл злегка посипаємо борошном, розкачуємо половину листкового тіста. Розмір повинен бути таким же, як і риба. Кладемо окуня, викладаємо креветки наверх. Потім закриваємо креветки ще одним шаром філе. Змащуємо тісто збитим яйцем.
  • Наступний крок – формування рибної форми. Для цього спочатку розкачуємо другу половину тіста. Кладемо її поверх першої половини. Формуємо рибну форму і робимо хвостик. Зверху змащуємо тісто яйцем. Робимо луску з допомогою ножа, але тісто не протикаємо. При температурі 200 градусів випікаємо приблизно 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще двадцять хвилин.
  • Сирні шишки

    Цікаві страви на Новий Рік 2019: рекомендації і рецептиШишки – дуже символічна прикраса для Новорічного столу. А якщо вони ще й їстівними? Все просто прийдуть у захват! Давайте ж скоріше приготуємо це блюдо!

    Інгредієнти:

  • Сир твердої консистенції – 200 грам, також знадобиться і м’який сир – 0,1 кг.
  • Часник, зелень, спеції.
  • Гірчиця діжонська – половина чайної ложки.
  • Мигдальні пластівці – 0,3 кг
  • Процес приготування:

  • Сир поміщаємо в холодильну камеру для заморозки. Потім натираємо його на тертці – для того, щоб терти було простіше, ми і клали його в морозильник. Змішуємо натерті тверді і м’які сорти сиру.
  • Видавлюємо в масу з сиру часник. Додаємо зелень і гірчицю. Ліпимо шишки з сирної маси. Обвалюємо шишки мигдалем.
  • Бажано не обвалювати кульки в мигдалі, а вставляти кожну мигдалину окремо, щоб кульки дійсно стали схожими на шишки.
  • Подаємо страву на великій тарілці.
  • Ось ми і розглянули рецепти страв на Новий Рік 2019. Всі вони будуть виглядати на столі досить незвично і ексклюзивно. Головне не забути про красу і сервіруванні. З Наступаючим 2019 Новим Роком!

    Новий рік 2023