Цікаві салати для приготування на Новий Рік 2019

Новий рік 2019

Цікаві салати для приготування на Новий Рік 2019

Хоча Новий Рік 2019 буде не так вже і скоро, багато домогосподарки завчасно починають готуватися до святкувань. І одним з найголовніших питань, які вони ставлять на різних майданчиках в інтернеті, є питання, що ж приготувати в Рік Свині (Кабана). Сьогодні ми розглянемо декілька цікавих салатів, які можна з задоволенням подати на Новорічний стіл 2019. Гості точно залишаться в захваті!

Які салати повинні бути на столі в Новий Рік 2019?

Новий Рік асоціюється у більшості наших співвітчизників виключно з салатом “Олів’є”, але він вже так набрид і набрид, що хочеться чогось новенького, і це не секрет. Адже Новий Рік – це той час, коли можна змінити своє життя, почати її з самого початку. А починати процес оновлення найкраще з Нового Року і нових цікавих страв.

Символом 2019 року є Жовта Земляна Свиня (Кабан). А всі ми знаємо, що ці тварини дуже люблять поїсти, особливо якусь рослинну їжу. Тому салатів на столі має бути багато. Необов’язково робити багато салатів у великих кількостях, досить приготувати кілька різноманітних, але невеликими порціями, щоб потім не доводилося їх викидати, оскільки термін їх зберігання зовсім невеликий. Переваги краще всього віддати легким салатикам, які не додають велику кількість соусів. Також не варто додавати в них м’ясо, щоб не образити символ року. Але іноді це допустимо – головне не переборщити.

Подавати салати варто разом з основним блюдом – вони доповнять один одного.

Тепер перейдемо безпосередньо до цікавих рецептами.

Салат на Новий Рік “Дід Мороз”

Такий салат як не можна до речі доведеться саме до Нового Року, адже Дідусь Мороз є постійним покровителем свята. До того ж рецепт приготування не такий вже і складний.

Інгредієнти для салату будуть такими:

  • Кукурудза в банку, близько двохсот грамів.
  • Тунець в банку – 1 шт.
  • Курячі яйця – близько трьох штук середнього розміру.
  • Сир твердий – 0,2 кг.
  • Свіжі томати – 2 великих шт.
  • Сіль морська.
  • Майонезний соус.
  • Особливості процесу приготування:

  • Для початку відкриваємо тунець. Розминаємо рибу виделкою, невеликим шаром кладемо на дно салатниці. Додаємо трохи майонезній або кефіром (для тих, хто не хоче набрати пару зайвих кілограм) заправки.
  • Відварюємо курячі яйця круто. Охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.
  • Одне з яєць рубаємо дрібними шматочками, потім кладемо його поверх шару риби та заправки.
  • В останніх двох яйцях відокремлюємо жовтки і білки. Перші знадобляться для салату. Білок ж підійде для прикраси.
  • Жовтки натираємо на терочку. Кладемо їх наступним шаром. Змащуємо їх майонезній заправкою.
  • Половинку від томату відкладаємо – вона піде на прикраси нашого “Діда Мороза”. Решта помідори ріжемо, причому дуже дрібно.
  • Сир натираємо на дрібну тертку, з’єднуємо його з помідорами і майонезом. Кладемо у вигляді гірочки поверх страви.
  • Білок натираємо на тертку, кладемо по краях салату. Із залишків робимо круглий бубонець для шапочки нашого казкового персонажа.
  • Половинку помідора ріжемо і викладаємо по краях салату.
  • Тепер переходимо до декору – шапочку Діда Мороза можна зробити з моркви по-корейськи. Очі з маслин, а ніс – теж з моркви. Бороду робимо за допомогою білка і майонезу. Брівки – з свіжого кропу або петрушки.
  • Салат для достатку в 2019 році “Ріг достатку”

    Цей салат символізується з достатком в 2019 році, тому на столі він повинен бути обов’язково.

    Отже, інгредієнти для салату будуть такими:

  • М’ясо курки – 0,3 кг Бажано брати філе.
  • Картоплю в кількості трьох штук.
  • Яблуко (3 шт.), яке за смаком буде одночасно і кислим і солодким.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 штуки.
  • Морква, зроблена за корейським рецептом – 0,1 кг.
  • Сир твердий – 0,2 кілограма.
  • Майонез – приблизно двісті мілілітрів.
  • Оцет яблучний – одна чайна ложка.
  • Масло рослинного походження з соняхів.
  • Сіль кухонна.
  • Горіхи волоські, очищені.
  • Покрокове керівництво по приготуванню:

  • М’ясо курки розрізаємо на середні шматочки, обсмажуємо на розігрітій олії. Головне – не перетримати, інакше м’ясо стане сухою і несмачною. Потрібно смажити до того моменту, поки не з’явиться золотистий відтінок.
  • Відварюємо картоплю прямо в шкірці. Залишаємо його, щоб він охолов.
  • Яйця відварюємо круто. Чекаємо, поки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння. Ріжемо півкільцями і маринуємо в оцті. До маринаду додаємо цукор і сіль.
  • Тепер переходимо до формування самого салату. Інгредієнти варто викласти у вигляді плоского рогу по черзі.
  • Першим шаром кладуть куряче м’ясо, потім його поливають невеликою кількістю майонезу.
  • Другий шар – це маринована цибулька, а також яблука, які потрібно натерти на дрібній тертці.
  • Після цього йдуть яйця, які також заздалегідь потрібно натерти на дрібну тертку. Після них – шар майонезу.
  • Далі кладемо шар з корейської моркви.
  • Останній шар – картопля. Його потрібно очистити і дрібно порізати або натерти на тертці. Зверху – шар майонезу.
  • Потім йде шар сиру – їм ми посипаємо весь салат. Волоський горіх використовуємо як прикраса, посипаємо їм весь наш “Ріг достатку”.
  • Якщо ви приготували цей салат, то, швидше за все, в наступному, 2019 році, у вас все буде складатися благополучно. Так кажуть астрологи!

    Салат з мандаринів, моркви і яблук

    А тепер приготуємо справжній фруктово-овочевий салат, який, швидше за все, сподобається багатьом гурманам. До того ж, салат буде дуже корисний особливо в зимову пору року – в ньому зібрані всі необхідні для організму вітаміни.

    Більш повний список інгредієнтів:

  • Мандарини великі – 2 штуки. Якщо великих мандаринів у вашій місцевості немає, то можна використовувати і дрібні, але варто збільшити їх кількість.
  • Морква – 1 штука середнього розміру.
  • Три яблука зеленого кольору.
  • Горіхи або їх суміші – близько 15 штук. Підійдуть кешью, фісташки, арахіс, фундук і волоські.
  • Родзинки – 0,1 кг.
  • Сік лимона – 0,1 літра.
  • Мед натуральний.
  • Цукор.
  • Сіль.
  • Кориця мелена.
  • Покроковий процес готування:

  • Моркву натирають на тертці, яка призначається для її приготування по-корейськи.
  • Родзинки “отпаривают” на водяній бані. Також можна просто залити його гарячою водою і залишити на деякий час.
  • Горіхи кришать на дрібні шматочки. Якщо ви брали волоські горіхи, то їх можна злегка обсмажити або підсушити в духовій шафі. З мигдалю і фундука знімаємо шкірку.
  • Яблука розрізаємо на 4 частини, збризкуємо їх лимоном. Рубаємо їх на більш дрібні шматочки.
  • Готуємо заправку. Для цього з’єднуємо мед і цукор – соус готовий.
  • Всі інгредієнти з’єднуємо в одній мисці змішуємо з соусом.
  • Поділяємо по креманкам і відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб дати йому настоятися.
  • Поки салат просочується, ми готуємо далі. Очищаємо мандарини, нарізаємо їх обручками.
  • Викладаємо мандарини на плоскі тарілки-блюдця. Коли основний салат настоїться і просочиться, ми висипаємо його з креманок на мандарини.
  • Зверху салат можна посипати корицею, але краще заздалегідь запитати у гостей, хочуть вони цього. Адже дуже багатьом смак кориці не подобається.
  • На такий солоденькою, десертній ноті ми закінчуємо розглядати цікаві рецепти салатів. Кожен з них – по-своєму індивідуальний, і кожен заслужив своє місце на Новорічному столі 2019 року. Останній салат рекомендують подавати в доповненні до десерту або між подачею гарячого і десерту. Особливу увагу приділіть сервіровці столу і його прикраси. Використовуйте в процесі побільше натуральних декоративних речей. Навіть гілочка сосни на Новорічному столі зможе створити надзвичайну святкову атмосферу. Завжди експериментуйте! Залишилося побажати удачі в 2019 році і в підготовці до свят. З наступаючим Роком Жовтої Земляний Свині!

    Новий рік 2023