Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

Якщо для дітей Новий рік – це свято чарівництва і подарунків, то для дорослих – це довгоочікувана пора, коли «все можна»: можна веселитися до ранку, можна випити зайвого і можна вдосталь наїстися всіляких смаколиків. Саме багатий святковий стіл з безліччю закусок і гарячих страв є невід’ємною частиною Нового року. І як запевняють господині, тільки смачні новорічні страви можуть зробити свято ідеальним!

Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

ЗМІСТ
  • Закуски як обов’язкова програма
  • Поради господиням

Закуски як обов’язкова програма

На новорічному столі, згідно з етикетом і існуючим традиціям, повинні бути такі страви:

  • холодні/гарячі закуски;
  • основне гаряче блюдо;
  • салати (мінімум 3);
  • десерт.

Сьогодні ми не буде зупинятися на основних стравах, салатах і десерті, які можна приготувати для зустрічі року Жовтої Собаки – їхні рецепти з фото можна подивитися на кулінарних сайтах. Давайте приділимо увагу закусок, які ще називають обов’язковою програмою новорічного свята. У кожної господині, звичайно ж, є пара-трійка перевірених і улюблених рецептів, але ми пропонуємо відійти від тривіальних закусок у вигляді канапе або нарізок і спробувати здивувати рідних своїми кулінарними здібностями. Отже, що ж можна готувати нове і цікаве для новорічного торжества?

«Курячі рулетики по-французьки»

Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

Час приготування: 1 год 40 хв. Калорійність в 100 гр – 142 ккал.

Що знадобиться на 4 порції:

Куряче філе середнього розміру 4 шт
Печериці свіжі 100 гр
Твердий сир улюбленої марки 200 гр + 50 гр для посипання
Кубик «Маггі» 1 шт
Молоко або вершки середньої жирності 200 гр
Рослинна олія для обсмажування 2-3 ст. л.
Лимон (сік) половинка
Майонез 2 ст. л.
Сіль, перець за смаком
Лавровий лист (подрібнити) 1 ч. л.
Куркума 0,5 ч. л.
Паприка 0,5 ч. л.

Приготування покроково:

  • Філе ретельно промити під проточною водою, обсушити вафельним рушником. Відбити з двох сторін (обов’язково через харчову плівку!).
  • Підготувати маринад. Для нього змішати в глибокій мисці майонез, сік половинки лимона і всі спеції. Викласти в маринад філе, ретельно обмазуючи його з усіх сторін. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
  • Печериці промити і нарізати невеликими пластинками.
  • Твердий сир нарізати брусочками по 0,5 см або кубиками.
  • Філе дістати з маринаду, викласти по центру гриби і сир і загорнути рулетиком. Щоб рулет не розпадався при обсмажуванні, вільний край сколоти шпажкою або зубочисткою.
  • Обсмажити рулети на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії до появи золотистої скоринки апетитною.
  • З обсмажених рулетиків витягнути шпажки/зубочистки, потім укласти у форму для запікання.
  • Розвести в молоці/вершках кубик «Маггі». При необхідності посолити і поперчити. Залити рулетики і накрити форму фольгою.
  • Запікати в духовці приблизно 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
  • Прибрати фольгу з форми, рулети посипати натертим сиром і залишити запікатися ще на 10 хвилин.
  • Дати страві охолонути. Курячі рулетики нарізати на кружечки. Подавати з підливою.
  • Читайте також:
    Повний місяць у січні 2018. Фази Місяця

    Закусочні кульки «Дари Посейдона»

    Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

    Час приготування: 1 год Калорійність в 100 гр – 312 ккал.

    Інгредієнти:

    Печінка тріски натуральна – 1 банку
    Картопля – 2 шт.
    Твердий сир – 50 гр.
    Цибуля ріпчаста (середнього розміру) – 1 шт.
    Яйця – 2 шт.
    Соєвий соус – 2 ст. л.
    Кунжут – 3 ст. л.
    Зелень петрушки – 5 гілочок
    Сіль, перець – за смаком

    Приготування:

  • Отварит картоплю в мундирі до готовності. Остудити і очистити. Натерти на крупній тертці.
  • Яйця відварити круто, остудити і очистити. Натерти на дрібній тертці.
  • Сир також натерти на дрібній тертці.
  • Нарізати дрібно цибулю і зелень петрушки.
  • Печінка тріски ретельно розім’яти виделкою (сік з банки не зливати!).
  • Змішати картоплю, печінка, сир, яйця, зелень і цибулю до однорідної маси. Додати соєвий соус і ще раз все добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
  • Кунжут обсмажити на сковороді без додавання олії протягом 2-3 хвилин.
  • Скачати з маси невеликі кульки і обваляти кожен з них кунжутній насіння. Страву прикрасити зеленню.
  • Гаряча закуска порційна «Гратен» (з фаршем)

    Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

    Час приготування: 50 хв. Калорійність в 100 гр – 235 ккал.

    Що вам знадобиться на 4 порції:

    Картопля великий – 3 шт.
    Фарш (будь-який, можна змішаний) – 250 гр.
    Цибуля ріпчаста – 1 велика головка
    Твердий сир – 200 гр.
    Яйце – 1 шт.
    Молоко або вершки 10% – 150 мл
    Вершкове масло або будь-який інший жир для змащування формочок – 10 гр.
    Часник – 2 зубчики
    Сіль, перець – за смаком.

    Приготування:

  • Картоплю очистити від шкірки і нарізати тонкими кружечками (приблизно 1,5 мм). Посолити і поперчити.
  • Часник нарізати тонкими пластиночкам, а цибулю – півкільцями.
  • Фарш посолити і поперчити за смаком.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • Порційні формочки змастити будь-яким жиром. На дно викласти кружечки картоплі (максимум в 2 шари).
  • Поверх картоплі покласти півкільця цибулі.
  • Наступний шар викласти з фаршу (товщиною не більше 1 см).
  • Фарш посипати часником (кілька пластинок), а потім посипати сиром.
  • Якщо залишилося вільне місце до верху формочки, то всі шари повторити ще раз, закінчивши тертим сиром.
  • Поставити блюдо запікатися в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Тим часом підготувати соус. Змішати в ємності молоко/вершки, яйце і спеції за смаком. Все ретельно збити.
  • Через 30 хвилин дістати форми з духовки і залити в кожну молочний соус. Якщо залишився сир, посипати ним ще раз. Запікати в духовці ще 10 хвилин, поки не з’явиться золотава скоринка.
  • Прикрасити за бажанням зеленню. Подавати в гарячому вигляді.
  • Читайте також:
    Православна і Католицька Пасха в 2019 році: дати і традиції

    Рулети з сьомги «Королівські»

    Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

    Час приготування: 15 хв. Калорійність в 100 гр – 248 ккал.

    Інгредієнти на 4 порції:

    Сьомга (слабосолона/копчена) 150 гр
    В’ялені помідори 10-12 шт
    Оливки без кісточок 10-12 шт
    Базилік (свіжий) 10 аркушів

    Покрокове приготування:

  • Сьомгу обсушити кухонним рушником і нарізати тонкими пластинами поперек волокон.
  • Викласти пластинки так, щоб край наступній пластини лягав на край попередньої, формуючи один великий пласт.
  • В’ялені помідори нарізати уздовж на довгу соломку.
  • Оливки нарізати спочатку навпіл, а потім на тонку соломку.
  • Базилік ретельно промити і обсушити. Листочки згорнути трубочкою і дрібно нарізати.
  • Підготувати начинку – змішати помідори, базилік і оливки.
  • Викласти начинку на пласт сьомги на один край.
  • Акуратно згорнути рибу в рулет і нарізати на шматочки довжиною 3-4 див Прикрасьте страву зеленню.
  • Тартинки «Святкові» з червоною рибкою і авокадо

    Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

    Час приготування: 15 хв. Калорійність в 100 гр – 203 ккал.

    Що вам знадобиться:

    Червона риба копчена або солена (лосось/форель/сьомга) – 100 гр.
    Житній хліб (якщо не любите, то замініть багетом) – 200 гр.
    Вершковий сир – 100 гр.
    Авокадо – 100 гр.
    Зелень або маслини для фарбування

    Приготування:

  • Нарізати хліб на невеликі тартинки трикутної форми (якщо багет, то наріжте його під кутом на невеликі колечка товщиною в 2 см). Злегка підсушити всі тартинки в тостері.
  • На кожен шматочок хліба намазати вершковий сир тонким шаром.
  • Нарізати червону рибку на тонкі пластинки.
  • Авокадо очистити і нарізати на тонкі скибочки.
  • На кожну тартинку викласти по скибочці риби. Поверх риби покласти авокадо.
  • Вкрасти при бажанні гілочкою зелені або колечком маслини.
  • Поради господиням

    Закуски на Новий рік 2018. Рецепти

    Пам’ятайте, що винуватиця новорічного торжества в 2018 році – Жовта Собака, а вона дуже любить м’ясо. Якщо ваші смаки співпадають, то приготуйте холодні і гарячі закуски з м’ясних продуктів – це можуть бути м’ясні нарізки асорті з копченого, вареного і в’яленого м’яса, рулетики з шинки або філе птиці в клярі. Не забувайте також про овочі, які можуть бути на столі в якості яскравих гарнірів. І проявляйте фантазію, адже ваші близькі гідні того, щоб їх радувати новими кулінарними шедеврами і делікатесами.

    Читайте також:
    День соціального працівника в 2019 році - якого числа в Росії

    Відео

    Поділитися з друзями
    Рейтинг
    ( Поки що оцінок немає )
    Новий рік 2020-2021